Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Boldog új évet!

02. 01. 2012
6
16
2444

Poslední, tedy loňský Silvestr, proběhl u nás celkem klidně. Buď už jsou lidé všemi těmi bouchajícími věcmi alespoň částečně nasyceni anebo sehrály roli jiné důvody - prostě petardy, světlice, rachejtle a podobné radovánky se soustředily především na kráfký časový úsek po půlnoci a po zbytek dne se projevovaly tak málo, že nestály našemu kocourovi ani za probuzení, natož za neklid. O půlnoci to spravilo pár kočičích bonbónů.

Pokud vím ani u nás ve městě nikde nehořelo a nedošlo k vážné nehodě.

Silvestrovský večer jsem strávila v klidu domova, jak se sluší a patří, s dítětem, televizí, počítačem, knihou a jmenovaným kocourem, o půlnoci jsme si spořádaně přiťukli šumivým hruškovým nealkoholickým nápojem z Ikea, který jsme tam zakoupili dopoledne.

SIlvestrovského ohňostroje jsem si užili ještě jednou včera v sousední obci,  kde ho pro radost občanů zorganizoval místní starosta.

Až dneska mi došlo, na co důležitého jsem zapomněla. Já si nedala žádné novoroční předsevzetí. Ani jedno maličké předsevzetí jako třeba že ponožky budu vešet vždycky v páru, nebudu se na lidi usmívat dokud nebudu mít zuby a budu jíst víc ovoce... Tak nevím, má to cenu ještě napravovat, když nejpozději kolem dubna je pravděpodobně odpískám a tiše zapomenu?

A co vy? Dáváte si novoroční předsevzetí? Plníte je? Daří se vám to? A když ne, máte výčitky svědomí a zapřísaháte se, že příště už ale opravdu, nebo to berete jako přirozený běh světa a řád věcí?

A chcete prozradit, jestli jste si nějaká dali letos?


A PS pod čarou, ale ne méně významné:

Šťastný a veselý nový rok vám přeju!


16 názorů

jejdavilda
06. 01. 2012
Dát tip
dává si jen vysoké cíle, nikdy nenavštívím autorské čtení a Rusko

Garth: kouřit jsem přestala už předloni, ale ta tantrická masáž taky nezbí špatně! :-) Díky všem za příspěvky :-)

Garth
04. 01. 2012
Dát tip
Budu víc pozitivní - víc se na lidi usmívat, víc jim vycházet vstříc. Plánuji také vstup do školy Aria. Také budu každé ráno dvacet minut cvičit, potom se radovat z toho, že je nový den a k večeru uléhat s tím, že jsem pro svět udělal opět něco dobrého... Jasně, dělám si prdel. Budu víc kouřit a možná si zaplatím tantrickou masáž.

.duke.
04. 01. 2012
Dát tip
JiKo: vylazuješ jeden ze znaků závislosti na alkoholu: ztráta kontroly pití.. šťastnej novej rok ;)

JiKo
04. 01. 2012
Dát tip
čím dýl si dáš novoroční předsevzetí, tím větší šance že to do silvestra vydržíš:-)) já si dávám jen ptákoviny, protože vím, že to nedodržím... třeba před hospodou si řeknu, že si dám dnes jen pár piv...což je dvě...no ale nakonec většinou vypiju třeba i tři...ehm.. takže u mě předsevzetí prostě nefunguje...ale zato mám život v pohodě a klídku... asi holt nejsem takovej obr intelektuál abych se furt někam musel posouvat... apropos: včera ve zprávách byli dva dementi u soudu v případu "vlčí děti" magoři s alternativním způsobem výchovy...úplně v tom vydím některé magory z písmáku... hlavně mít rolničky a ponča....

léčitelka
03. 01. 2012
Dát tip
Lidi si dávají předsevzetí, že budou lepší - nebo dělat něco jinak - nebo-že přestanou to a to - v tom, co dělají špatně nebo jim to nejde...místo, aby se rozvíjeli v tom, co jim jde, co je baví, a řekli si: budu ještě lepší. Nebo. přestanu dělat tohle a tohle, co mi nejde a netěší, nebaví...ale začnu se vylepšovat, dovzdělávat, atd..v tom, co mi jde. Nikoho takového jsem s podobným předsevzetím nepotkala. Antipředsevzetí. Ono je to vlastně antipředsevzetí slíbit si, že budu...(a ne, že nebudu..!!! )

feferonka
03. 01. 2012
Dát tip
Já budu ráda, když tenhle rok přežiju.

Honzyk
03. 01. 2012
Dát tip
...ja na Silvestry nehraju...:))

proč si dávat předsevzetí, když bude konec světa...

kašlat na předsevzetí! Akorát, pak člověka žere, že se na ně vykvajz.:)

Metta
02. 01. 2012
Dát tip
nedavam...ale vsechny kolegyne v blazinci si daly predsevzeni, ze nebudou takove protivne kozy a koukaly na me jako na exota, ze jsme se nepridala

.duke.
02. 01. 2012
Dát tip
to je moc pěkný a vtipný todle

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru