Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dopis Olze

03. 01. 2012
36
166
11777

 

   Milá Olgo.

   Všude se hovoří o tom, jak humánní, civilizované a moderní je naše vězeňství ale nevěřila bys, jak obtížné je sehnat zde dobrý doutník. Namátkou – o Cohiba Esplendidos nebo  Robustos tu nezavadíš ani o státních svátcích, a to je Kuba naší spřátelenou zemí. Ani ten kaviár už není, co býval (má nízkou zrnitost a obsahuje více soli). Je učiněným hříchem pít k němu cuvée Dom Pérignon, pročež s kolegy spoluvězni raději volíme lehčí Muscadet de Sévre et Maine Sur Lie.

   Z času na čas bývám napaden myšlenkou, že se má dramata nehrají tak často, jak by si bývala byla zasloužila. Přitom jim nepochybně dodává na atraktivitě, že jsou režimem hanobena a zakazována. Nechápu, že Plastici, kteří rovněž prezentují nesmyslné a idiotsky hloupé texty, mají na koncertech pokaždé natřískáno.

Jestli bych neměl uvažovat o zhudebnění některých mých děl. Ano! Mám důvod domnívat se, že taková Audience by mohla býti docela hezkým muzikálem, jestliže by posloužila za libreto schopnému skladateli. Mohu-li Tě o to poprosit, drahá Olgo, kdybys příležitostně navštívila Magora a Mejlu, a vysvětlila jim, že úvod prvního jednání bych si představoval impresionisticky náladový, občas vzrušený nástrojovými výbuchy (žestě a dřeva, nikoli Semtex), zjemnělými disonancemi, s převažujícím melodickým sprachgesangem občas přecházejícím do...
A nebo raději ne. Zajdi ty dva rovnou prásknout na STB, já už se s nimi na těch podrobnostech domluvím tady na Borech.

   Nevím, jestli jsem se o tom už zmiňoval, ale pracuji nyní u nějakého stroje, který má množství pohyblivých částí, jež konají roztodivné pohyby a velice silně lomozí. Řečený stroj (pominu-li, že mi zde krátí čas a rozptyluje chmurnou mysl), velmi pravděpodobně vyrábí i jakési předměty. Není vyloučeno, že o těchto mašinách napíši novou divadelní hru. Zatím mám pouze název - R.U.M.

   Bachaři nás sadisticky sužují a trýzní tím, že máme na celách soustavně přetopeno. Můj trest je navíc zostřen, proto jsem nucen sdílet celu s otcem Dominikem Dukou. A před páterem, toť se ví, nemohu chodit jen tak hanbatý, jako u nás na Hrádečku.
Ti křesťané jsou stejně rozporuplní lidé. Má značková tanga je pohoršují, ale že má Kristus ohanbí zakryté jenom šálou, to jim nevadí.
Často se tak stane, že pravidelnou vycházku musím absolvovat všecek upocen a mokr, což jsou dveře dokořán bakteriálním infekcím a nachlazení. Této hrozbě však (s rafinovaností sobě vlastní) čelím tak, že mrazivý vzduch vdechuji přes zapálenou cigaretu.

Neměj však žádných obav, za nejhorší chorobu jsou zde považovány hemoroidy. To Ti potvrdí každý, kdo někdy seděl. Jistě tu sehrává svou roli i fakt, že nejsem pouze depresívní psychopat, jak o mně říká dávná diagnóza, ale zároveň i tak trochu nezmar, který vždycky, když mu je obzvlášť blbě, dokáže někde (bůhví kde) najít nový pramínek vitality a radosti ze života. Ostatně, hemoroidy trpí i otec Duka, a to při sezení většinu času proklečí. Tato záliba u něj dosahuje až intenzity úchylky. Často jej z vytržení vytrhne až pohled na… Tak mě napadá, možná, že bych přecejen uvítal tu šálu.

Povšiml jsem si, že pěkné šály rozdává Dalajláma, a to na potkání. Trápím se, trápím, myslím si, kde bych jej nejraději potkal. Snad někdy bude příležitost.

    Závěrem bych rád vyjádřil naději, že odpovědím na mé listy budeš věnovat o něco více pozornosti než dosud. Nevadí mi, že Tvoje dopisy zdejší cenzor rozlepuje, čte a černě přeškrtává (dle mínění režimu) závadný obsah. Ale že v nich navíc červenou tužkou opravuje hrubky a známkuje stylistiku, to už je mi skoro až žinantní.

Neskrývám, že i mé poněkud protivné pedantičnosti trochu vadí jejich někdy poněkud znejasňující telegrafičnost, jejich malá systematičnost a kompoziční logika a značná ledabylost syntaktická, gramatická i grafická. Proto je rovnou pálím. Uvědom si, že by snad mohly být někdy zveřejněny! Jéžiši, dopisy od Olgy s chybama. Já snad požádám bráchu, aby jich tvým jménem pár zfalšoval. Pro jistotu.

   Zdravím a líbu všechny věrné a blízké, Tvůj Vašek.


166 názorů

Ani tohle tě neotrávilo? Tak to jsi mimořádně psychicky odolné.


Zuleyka
03. 12. 2013
Dát tip

Nezklameš!!

:-) Laborantózno-famózní ...pane doktór Květo-věte.


Fart
17. 01. 2012
Dát tip
Svět chce být klamán .... a každá ovce ostříhána. ***- ... takže je vcela v pořádku když některá ovce už toho má dost, vybočí ze stáda ... a kopne tě do hlavy ... :-)) konečně ...... hrdina svůj úkol již splnil nebo snad Mouřenín ... kdo ví ... :-( .... a propadliště dějin se o něj postará

heartrate
15. 01. 2012
Dát tip
to je super, že lidi mají svoje názory a nebojí se je říct, mám vás všechny ráda :)

Štírka
09. 01. 2012
Dát tip
Přečetla jsem. Nepíšeš špatně. Ale zde ti nefandím : Těžko mohu posoudit, zda se tímto článkem nikoho zbytečně nedotýkáš ... Když daného člověka dobře znáš, lze takto psát za jeho života... když neznáš, tak asi nikdy.../...nevím, jak jsi na tom.../ Je jasné, že týž humor by byl v obecné rovině neskonale sušší... "Zábavné" asociace by se tak nenabízely. Nemohu vyloučit to, že by se tvým elaborátem VH sám nepobavil, ale kdyby šlo o to, ten čas už jsi prošvihl.

Marcela.K.
09. 01. 2012
Dát tip
Macecho, nevím jak jsi dospěla k tomu, že bych byla naštvaná na svět. Nejsem. Dokonce ani na Květoně ne. Jen mi není někdy veselo. To, že se nesměju, když se smějí jiní, neznamená, že nemám smysl pro humor a oni ano. Nakonec, ani já nejsem sama, kdo se tu nesmál... Už mi sem neodpovídej, prosím, nezvi mě sem. Víc k tomu dodávat nechci.

macecha
09. 01. 2012
Dát tip
Marcelko, nebuď naštvaná na svět. Vždyť o nic nejde :)

F.L.Vděk
08. 01. 2012
Dát tip
Bezva :-).

BBarkku
07. 01. 2012
Dát tip
začátek chabší-takový rozběh,ale pak to hezky jede v rytmu:) cool.díky.

FAE BOMB
07. 01. 2012
Dát tip
Tos: Občas se zde vyskytla i masáž "erotická", což bylo politickými vězni přijímáno spíše s rozpaky, neboť okovaná obuv vojenského typu pro uvažované účely vyžaduje zváště opatrné použití... KZ: Postihla mě jakási hnusná závislost, podobná té drogové. Bohužel si nemohu pomoct, přestože vim, že mi to škodí. Připorovnil bych to ke šňupání pervitinu, ač to negativně ovlivňuje problémy s nespavostí, kteroužto úspěšně trpim i bez drog. Hodlám si přečíst celé "Dopisy Olze" a zajímavé části vyzkopírovat. Kam se na to hrabeš, srabe!!!

Toscana
07. 01. 2012
Dát tip
FAE, v Jáchymově dostávali političtí vězni taky masáž - pažbou kvéru... :o/

Oldjerry
07. 01. 2012
Dát tip
No - je to dost. Už jsi zjistil, že to není ono... a už to okecáváš. To je pokrok. Jak říkával můj tříďas (1950 - 1952) - Jakmile někdo sám zjistí, že je blbej - už je z nejhoršího venku... neber si to doslovně... ujet může každý

jejdavilda
06. 01. 2012
Dát tip
Teda já bych zas tak nadšený nebyl kdyby za mnou stál debil, byť nežný

Květoni, stojíme za tebou ;-) teď vidím, že jsem zapomněl dát tip :-)

Histreo
06. 01. 2012
Dát tip
Co jste to jenom provedl.

Vidíš, Bombere, a do držky za to dostávám já. Tak svět odplácí. ((o:

sem vás náhodou chfálila uš o kilometr víš! Sem se chechtala, tak to bila pochfala:D

FAE BOMB
06. 01. 2012
Dát tip
Doslovná citace z dopisů- náhodně vybráno: (Promiň Květoni, snad tě z toho netrefí šlak (-:-) Ten můj ischias je na ústupu – dík masážím. Bylo to asi z nedostatku pohybu. Snažím se tudíž víc hýbat a od zítřka začnu opět jógovat. Pořád mám pocit, že tu moc jím. Jinak mne vězení nebaví. Bonbóny mi posílat nemusíš – moc váží. Leda bys dostala takové ty maličkaté větrové kuličky, ty jsou lehké a dobré. Voňavé kapesníčky! Poslalas mi další peníze, jak jsem Tě žádal? Mám vážné obavy, že mi tu peníze docházejí. Kdyby došly, byla by to tragedie (kouření). Má přání: a) vitaminy (lepší než Spofavit jsou prý samostatné vitaminy A, B, C, D atd. – jistě se najde lékař, který Ti je pomůže sehnat – velké množství! – Listopad je měsíc, kdy jdou na člověka choroby, kdy bolí hemeroidy atd.); b) doutníky (a zbude-li místo, tak Stuyvesantky); c) voňavé kapesníčky; d) šťávy v prášku; e) sýry (dle vlastní úvahy – různé druhy – ale určitě aidam nebo něco v plátcích a pytlíkovém balení – aby to vydrželo déle); f) rybičky (Tvé dosavadní montáže byly sice velmi dobré, ale musí se to rychle sníst – na posezení – a mimoto se to obvykle rozbije. Proto bychom to tentokrát měli změnit. Snad by šlo poslat lososa v nějakém orig. balení, sardelovou pastu, matejse v pytlíkovém balení – jak jsi mi to jednou poslala –, případně očka v něčem. Sardinky radši ne. Však Ty si poradíš.)* g) trochu kakaa; h) bylinky (jen máš-li sušené; čerstvé se v balíku kazí); ch) paštiku v tubě; i) tlusté zimní ponožky, nejlépe podkolenky; j) zbude-li místo, tak další lahůdky, které vydrží a moc neváží (česnek apod.). Nepotřebuji už jam, rovněž citrony neposílej (jsou těžké, vitaminy je nahradí): Bonbony neposílej, ledaže bys dostala ty maličkaté větrové kuličky (jako špendlíkové hlavičky). PONDĚLÍ – právě jsem podepsal příjem 500 Kčs. Děkuji! Panika byla zbytečná – není-li to výsledek zákroku obhájce. Ať tak či onak, radši hned pošli další peníze – ať mám jistotu. Děkuji. Pošli mi taky, prosím, peníze – aspoň 1000 –, ať mám klid. Jsou s tím vždycky potíže. Rybičky tentokrát nemusíš, leda sardelovou pastu nebo nějakého lososa nebo tak. Budu rád, když do něj dáš pár vánočních náležitostí: svíčku, vánoční ubrousky, františka, jmelí apod. Jinak doutníky, cigarety a vánoční pečivo (není jisto, zda ostatní potraviny bude možno posílat). Hodně jím a málo cvičím. Začnu proto tématem věru nepoetickým, totiž svým zadkem(...) KARTÓN BT + ZAŘÍZENÍ NA CPANÍ CIGARET + ŠPIČKA NA CIGARETY + TUHÉ POUZDRO NA BRÝLE + KALENDÁŘÍK 1980 + 5 LINK. SEŠITŮ + PROPISOVACÍ TUŽKA + NÁPLNĚ + BIBLE + MALÝ Č-NĚM a NĚM- -Č SLOVNÍK + UČEBNICE NĚMČINY + MNOHO VITAMINŮ + ČAJ + KAPESNÍ NŮŽ + LEVNÝ HOLICÍ STROJEK + VĚTŠÍ MNOŽSTVÍ KVALITNÍCH ŽILETEK + 3 TUBY OBYČ. HOLICÍ PĚNY + 3 ZUBNÍ PASTY + 3 ŽELÉ PO HOLENÍ + NOVÝ (OSTRÝ) KARTÁČEK NA ZUBY + KARTÁČEK NA MYTÍ + HNĚDÝ OPALOVACÍ KRÉM + 3 ALPY V TUBĚ + NŮŽKY NA NEHTY + ZRCÁTKO + PILNÍČEK NA NEHTY + 2 PÁRY TEPLÝCH PONOŽEK

FAE BOMB
06. 01. 2012
Dát tip
Škoda, že nelze sebrat tip. Dopisy Volze jsem si našel čas přečíst a zjistil jsem, že to tvoje "veledílo" je jenom hnusnej plagiát, kterej je poskládanej z originál textu!!! :-))) Avi nikomu.

Toscana
06. 01. 2012
Dát tip
Aleši, bonmotyčku? A co takhle rovnou bonkrumpáč? - Jedním uchem tam, druhým uchem ven, a přesto v hlavě zůstane... :o)))))

Kočkodan
06. 01. 2012
Dát tip
Tvuj proslov 25 minut pred polednem se mi Kvetoni moc líbil. Alegna: A tvoje reakce také. :-)

Alegna
06. 01. 2012
Dát tip
tak dobře, přiznávám, svou naivní upřímností jsem chtěla jen trochu zlehčit vážnost Květoňových slov Alešku, na balkóně jednu dobrou, opavdu bon motyčku mám, kdybys potřeboval Jejdo, nenechals tu číslo

Alegna
06. 01. 2012
Dát tip
když mě to Květoňovo odkrývání jeho pravé duše tak dojalo, no prostě, bylo mi ho líto, víš

jejdavilda
06. 01. 2012
Dát tip
Jsem veselý jsem hravý, chceete mě? Zavolej mi do klubu

Aleši, ty ještě nevíš, že Písmák je především seznamka, pak teprve literární plácaliště? Manželka už mě sem nechce ani pouštět. Jedině pod podmínkou, že budu psát takové zhůvěřilosti, aby mě Dero co nejdřív zabanoval.

Květoni, jako palič určitě víš, že při nezřízeném užívání se bolehlavem může stát jakákoli lihovina :o) p.s.: koukám, že to tu funguje trochu i jako seznamka...že bych si taky našel nějakou bonmotyčku?

Alegna
06. 01. 2012
Dát tip
určitě máš pravdu, jsou i jiní a jak prakticky využíváš svou moudrost nevím :-), takže.... se mě nezbavíš

Alegno - jsou (i zde na Písmáku) jiní moudří lidé, kteří své znalosti prakticky využívají a neprodávají je lacino ve formě bonmotů, nevědíce co jiného s nimi počít, jak to dělám já.

A jéje! Jak mi něco pochválí Růženka, tak to už vidím, to jsem s celou svojí moudrostí v loji. ((-:

Alegna
06. 01. 2012
Dát tip
však vím Květoni, proč Tě miluju, tedy pouze tak nějak "literárně", i když se ne vždy všemu, co napíšeš směju a o obdivu nechceš nic slyšet (kdybys nebyl tak "zatraceně" v nadhledu a sečtělej, neměl tolik vědomostí a moudrosti, tak bych tě snad i milovala jinak, jenže takhle moje ušlápnuté já, nevykřeše jiskřičku lásky) PS: nějaké bolehlavy znám, kdybys přece jen...... :-))

to je moudrí proslof, moudrího muže, pane Kfjetoni. Vi máte štěstí, že sem klofla pana Šfejcárka, jináč bisem psala povítky o vás:D děkuji, pani dadaik a skromně říkám, ano:D

"A nehněvejte se na mne, řeknu-li pravdu: Není člověka, jenž by vyvázl životem, postaví-li se statečně proti vám nebo proti kterékoli jiné lidovládě, nýbrž je nezbytně nutné, aby ten, kdo chce vskutku bojovat za spravedlnost, chce-li i jen krátký čas zůstati naživu, žil v soukromí a nevystupoval na veřejnost." No ano, správně, poznali jste - Sokrates. Sokrates souzený za to, že kazí mládež, protože nevěří v bohy v něž věří obec. Chlápek, který se raději napil bolehlavu, než by se s reprezentanty obce hádal. A to byl nějaký rétor! Ten se uměl obhajovat! Svoji pravdu však neobhájil. Pavdou je totiž křičení davu. Čím větší dav, tím větší pravda. Já se však nehodlám hájit ani nic vysvětlovat. Humor vysvětlit nelze. Je možné jej pochopit, či nepochopit. Nelze nikomu nařídit, aby se smál. Naštěstí ani zakázat. Rouhám-li se tím, že "nevěřím v bohy v něž věří obec", nečiním tak ze zpupnosti, ale proto, že jsem ateista. A je-li ateismus druhem víry, bezvětří druhem větru a sucho druhem mokra, nevidím důvod, proč by parodie nemohla být druhem pocty. Humorista se dovede smát i tomu, co miluje. Židovští obchodníci mají dokonce pořekadlo - prodělek je taky kšeft. Rozhodnu-li se poukázat na to, že pod královskou korunou se skrývají oslí uši, musím počítat i s výpraskem. A tak to má být. Věci se dějí tak, jak mají a vesmír zůstává v rovnováze. Jsem proto vděčný za pozitivní kritiky i za ty negativní. Jsem vděčný také těm, kteří se k textu (z ohleduplnosti ke mně) raději nevyjádřili. Jsem vděčný za tu pluralitu názorů. Za prvé jsem přesvědčen, že pravda není jen jedna, a za druhé vůbec nevím, kde se dá dneska sehnat bolehlav.

Oldjerry
06. 01. 2012
Dát tip
Aleši - ano, souhlasím, ale já reaguji teď. Je fakt, že ani Havel nebyl jednobarevný, ale převážně prospěšný

Oldjerry: za rok už si nikdo tohle dílo do kontextu s úmrtím Havla dávat nebude. Prostě normální textík... Pokud jde o pokleslý humor, tam má každý svá kritéria, nikdy se nebude líbit všechno všem.

to ovšem nic nemění na tom, že macecha nic nevysvětlovala, takže podsouváš naopak něco ty jí. Jen tak na okraj :o)

Oldjerry
06. 01. 2012
Dát tip
V kontextu s úmrtím protagonisty je to nechutné. Nebylo by to nic moc, ani kdyby Havel ještě žil. Jsi možná dobrý autor, ale tohle je lidsky zhovadilé. Klasici tomu říkat kopat do mrtvého lva. Minimálně však pokleslý humor... Pokud by se Havel smál - kdyby ještě mohl - tak jistě spíš tobě, než textu.

Marcela.K.
06. 01. 2012
Dát tip
Aleši, pokud je macecha Tvůj alternick, tak si to tu dál komentuj, pokud ne, pak mi je celkem jedno, co zrovna Ty slyšíš růst. A věř, že mi to je jedno už hodně dlouho.

nezachytil jsem žádné vysvětlování, kdo byl Havel. Ale třeba jen neslyším trávu růst.

Marcela.K.
06. 01. 2012
Dát tip
Macecho, mně vysvětlovat, kdo byl Havel nemusíš. Věděla jsem o něm už dávno před revolucí a kdybys četla moje komentáře celé, našla bys v nich i to, že vím, že byl člověk a ne svatý. Takže, prosím, nepřekrucuj význam mých slov. Děkuji. M.

o tom, jak brutálně dvojsečným se může stát i zdánlivě neutrální slogan "o mrtvých jen dobře" , svědčí dílo +++ . Kdo chce, ať si ho najde. Dílo nemá žádný vztah k Havlovi.

macecha
06. 01. 2012
Dát tip
alešovi dávám za pravdu. jedavildovi děkuji za vysvětlení. Marcelo.K., skutečně nechci nikam hnát lidovou moudrost. Neberu V.H. jeho zásluhy, ale dost mě rozčílilo to, jak ho po jeho smrti vynášeli i přesto, že ho měli někteří politici, jak se říká "plné zuby." Byl z toho zbytečný humbuk. V.H. nebyl jediný, který se o demokracii zasadil. O ostatních se jaksi nemluví a to mi vadí nejvíce. Velmi dobře to vystihla ve svém komentáři Marie s beránkem. Asi tak by to totiž mělo vypadat a pak by to pro mne mělo nějaký smysl. V.H. nebyl žádný svatý. Byl zrovna takový, jako jiný člověk.

jejdavilda
05. 01. 2012
Dát tip
macecha-na hubu v davu můžeš dostat při každém fotbalu. Souhlas, že V:H. byl člověk s klady a zápory, to nikdo nezpochybnuje, ale pro mnoho z nás byl symbolem demokracie, symbolem toho, že můžeme být lepší, prostě světlem. Když mi budeš vykládat, že tady v tomto národě chlastá ( tedy pouze stinné stránky), začnu chlastat taky. protože nebude nikde kladný příklad. Možná to vysvětluji blbě, ale snad to někdo pochopí. A proč by se mělo o mrtvých mluvit špatně? Počítá se jen to co člověk udělal dobrého, zbytek jde na smetiště a tak je to i s Hitlerem.

kdybychom udělali anketu, kolik z čtenářů, kteří toto Květoňovo dílo přijali pozitivně, vnímá i Havla pozitivně, myslím, že by se ta čísla moc nelišila.

Marcela.K.
05. 01. 2012
Dát tip
Macecho, může. Myslím si, že moje babička byla moudrá žena a hlavně laskavá. Neříkala:,,O všech mrtvých jen dobře." Ale říkávala, že pokud chceme o mrtvém mluvit, měli bychom vzpomínat na to, co udělal v životě dobrého a to špatné nevzpomínat, nepomlouvat, nesoudit... Nepřekrucuj a nesnaž se hnát lidovou moudrost ab absurdum. Faktem je, že Václav Havel byl moudrý, vzdělaný a laskavý muž, a že mu nic lidského nebylo cizí sám přiznával. To ale jistě neznamená, že se tu bude v obhajobě Květoňova díla spekulovat nad tím, zda by se on při jeho čtení bavil. Já věřím, že ne už kvůli tomu, že to dílo je zlomyslné a urážející. Ono je to i o tom, že se u toho textu baví především ti, kdo Václava Havla zrovna moc "nemusí". A snad jen jeden jeho citát na závěr: "Přirozenou nevýhodou demokracie je, že těm, kdo to s ní myslí poctivě, nesmírně svazuje ruce, zatímco těm, kteří ji neberou vážně, umožňuje téměř vše.“ V. Havel

Toscana
05. 01. 2012
Dát tip
macecha - mluvíš mi z duše, děvče! ;-)

macecha
05. 01. 2012
Dát tip
Může mi někdo odpovědět na otázku: "proč se musí o mrtvých mluvit jen dobře?" Tak třeba o takovém Hitlerovi by se také mělo mluvit jen dobře? Já si myslím, že by se vždy měla říkat pravda taková, jaká je. Jsme všichni stejní. Někdy máme chvilky dobré,někdy zlé. A faktem je, že kdyby V.H. nebyl účasten na sametové revoluci, nikdo, kromě určitého okruhu lidí, by o něm ani nevěděl. A proč se nemluví i o těch, kteří dostávali na hubu v davu? Protože, oni se nepotřebovali zviditelňovat za každou cenu.

:))) na písmáku jako vždy..samá sranda:) já tady bez toho prostě nemůžu bejt:)) Havel se v nebi beztak řehoní, až mu teče z nosu:)

filemon
05. 01. 2012
Dát tip
Prečítala som si - a nášho prvého spoločného prezidenta po nežnej si ctím rovnako, lebo bojoval aj za to, aby sme mali slobodu tvorby a aby mohol byť čítaný aj takýto text, ktorý si z neho láskavo uťahuje. Myslím, že pán Havel by to bral s nadhľadom.

Sebastiana
05. 01. 2012
Dát tip
Dávám tip. VH byl jen člověk, měl klady i zápory.

dadadik
05. 01. 2012
Dát tip
ať žije pan prezident Vaud a paní prezident pavlikovaruzenka

pane Kfjetoni, diš umřu, tak o mně napište, jo?? Šak mje znáte, jaká sem Růženka. A klidně to může bít i plitkí. Dibi vám někdo nadával, tak tadi máte důkas, že sem si to přála:D

Vaud
05. 01. 2012
Dát tip
az jednou umru, doufam, ze Kveton napise neco veselyho... jak jsem prohanel holky, hodne se smal a miloval zivot.

Zuzulinka
05. 01. 2012
Dát tip
jo a ještě k tomuhle něco...mezi svátky běžel na Primě pořad Nikdo není dokonalý téměř žádný otázaný nevěděl ani, kdo byl první porevoluční prezident...možná tohle kolem pohřbu jednu výhodu mít bude...teď už to bude vědět každý, kdo má telku, rozhlas a nebo alepoň umí číst:-)

dadadik
05. 01. 2012
Dát tip
Zuz viz zpráva, tady už nebudu

Zuzulinka
05. 01. 2012
Dát tip
dadi, já zase třeba nechápu todle, co se tu kolem toho rozpoutalo, lidi si donedonně dělají mnohem hnusnější srandu z mnohem smutnějších věcí než je smrt člověka /která je věc přirozená a daná, umřeme všichni/...i já jsem si nad panem Havlem posmutnila, i mně se to dotklo, velmi, ale to, co se kolem toho rozběhlo v médiích bylo podle mně divadlo /na rozdíl od toho skutečného, které měl pan Havel rád, nevím nevím, jak by reagoval na tohle/...nijak panu Havlovi neupírám jeho zásluhy, ale také nepřehlížím jeho chyby...podotýkám,že já politice nerozumím a pana Havla jsem vnímala jen jako člověka, tak jak na mě působil...čistě intuitivně tenhle článek byl nešťastně načasován, s tím naprosto souhlasím, myslím, že malinko později bychom ho všichni brali jinak

tak poměr není tak úplně vyrovnaný. Z dosavadních komentátorů je 18 jednoznačně pro, čtyři se vyjádřili neurčitě a sedm je jednoznačně proti. Že by byl písmák plný cyniků?

škoda, že tu nejsou antitipy. Takhle se poměr příznivců a odpůrců díla jen těžko odhaduje...ale viděl bych to na remízu :o)

Petrusha
05. 01. 2012
Dát tip
nojo, i keď sa okolo pohrebu jedinca urobila nechutná nafúknutá bublina, ešte to neznamená, že za to môže práve pochovávaný jedinec, nech to bol kto chcel a žil ako chcel

Marcela.K.
05. 01. 2012
Dát tip
Jenže zde nejde o reakci na "zbožšťování" V. Havla, ale o obyčejnou lidskou slušnost a úctu k člověku, který zemřel. Nevěřím, a to už se opakuji, že by se on sám nějak zvlášť bavil nad textem tak nízké umělecké úrovně a s takovými výpady a snahou o zesměšnění jeho první ženy.

avox
05. 01. 2012
Dát tip
Tleskám ti Něžný_ toto bylo přesné!

filemon
05. 01. 2012
Dát tip
Nechávam si to na neskôr, prepáč /práve som sa dozvedela, že máme v rodine pohreb/.

Toscana
05. 01. 2012
Dát tip
Kolik se toho v médiích dělo kolem smrti třeba Dubčeka, který byl taky ikonou - pro změnu roku 68? Kolik kolem pohřbu Karla Kryla? Kolik kolem úmrtí veteránů z II. svět.války, kteří sloužili v RAF? A tak by se dalo pokračovat. To, co se strhlo kolem smrti a pohřbu Havla, to mi vážně hrubě zavání kultem osobnosti (jména si může dosadit každý sám, nebylo toho málo), a to teda v pořádku není. Není pak ani divu, když se někdo se stavem znechucení, vyvolaném masmédii a pohřbem pořádaným jak seriál na etapy, vypořádá tak, jako Květoň. HOWGH

dadadik
05. 01. 2012
Dát tip
houby daní...taky o tom už nebudu nic, to jsou věci, které lidí buď cítí nebo ne....

dadadik: tenhle text je daní za to, co kolem celé té události vzniklo. Myslíš, že kdyby se držel jeden den státní smutek a byl jeden tichý obřad, jedno odpoledne věnované vzpomínkám ...a nic víc.. že by tenhle text vznikl? Ne. Já to vnímám jako odpor autora proti tomu všemu co se děje kolem.. kolem mýtizování a zbožšťování osoby VH. Je jasné, že se pak najde někdo, kdo má potřebu upozornit na to, že Bůh je někde jinde. Už se o tom nebudu bavit, vše co jsem chtěl říct jsem řekl - bylo by to už jen opakování. hezký den :-)

dadadik
05. 01. 2012
Dát tip
bože debile ale jde o tento text jako takovej, horší jako blbej bulvár přece

Zuzulinka (a všichni ostatní): Já to asi nechápu. Zemřel člověk. Dobrý člověk - který se zasloužil o spoustu věcí. Ale jen člověk, ne Bůh! Znal jsem jiného, který byl lepším člověkem než VH - mohl toho vykonat mnohem víc - a pravdou a láskou žil jako nikdo jiný. - zemřel v 15 letech. A byl v novinách?... Uvědomte si, že to, co oslavujete a na co vzpomínáte... co se přetřásá v médiích... to není to není oslava pravdy, ani lásky, ani dobrého člověka.. - to je oslava POPULARITY. A tím, co kolem smrti VH vzniklo nesmírně křivdíte stovkám, možná tisícům těch, kteří by si zasloužili stejné ovace.. ale nikdy se jim jich nedostane. Nejsou SLAVNÍ.

dadadik
05. 01. 2012
Dát tip
Zuz kdyby toto četl můj otec tak by se teda nasral... asi jako já, když jsem to četla... každej to máme asi jinak, i když docela žasnu teda

Zuzulinka
05. 01. 2012
Dát tip
prožívali..omlouvám se za chybu:-)

Zuzulinka
05. 01. 2012
Dát tip
no tak ještě pár slov, nezlobte se na mě, ale pietu vnímáme každý po svém...když to vezmu na sebe - můj otec a část pozůstalých /kdyby to něco podobného někdo napsal o němu - ti by se tomu chechtali...druhá část, by se alibisticky nevyjadřovala a třetí by chtěla dotyčného pisálka pranýřovat....tak to prostě je, jsme individuality, každý jiný někdo si vzpomínku na blízké nosí v srdci, odpláče si svoje, kdykoli si vzpomene, jiný zas potřebuje pohřby, pompy, oznámení upřímně - tomu mrtvému už je to fuk, ten se asi potýká s jinými věcmi, o kterých nemáme páru to, co se kolem smrti pana Havla nadělalo /s velkou úctou k němu/, bylo podle mě až zvráceným týráním pozůstalých, kteří stále opakovaně prošívali ten smutný fakt, že v tomto světě ztratili navždy opravdu milovaného člověka

Marcela.K.
05. 01. 2012
Dát tip
Zobecňovat v tomto případě je namístě...naštěstí jsou tu i tací, co to vědí.

jako měřítko je to sice krásné, ale v každé rodině to může fungovat jinak. Nelze zobecňovat, naštěstí. bez aviz.

Marcela.K.
05. 01. 2012
Dát tip
Myslím, že měřítko od Lakrov je nejjednodušší k použití. Avi všem.

Lakrov
05. 01. 2012
Dát tip
Pro Petrusha a Marcela.K. > ...skúste si predstaviť, že by tým predmetným ironizovaným človekom bol... Ano, tohle je to nejjistější měřítko, jímž lze posuzovat humor, ironni (ale v podstatě jakoukoli zmínku) v podobných situacích. V tuto chvíli už nejde o to jaký byl a zda větší nebo menší, ale o to, že odešel, a že existuje určitá skupina lidí, jíž se to týká daleko víc než nás. Děkuji za avízo.

Petrusha
05. 01. 2012
Dát tip
aby som sa vrátila k pôvodnému komentáru ... ktorý som na toto margo napísala a vyjadrila, nehccem z nikoho robiť mučedníka, len si myslím, že je to článok s humorom tak trošku blbo načasovaným nič viacej ak v tom vyjdrení niekto vidí viacej nuž budiž mne to len príde trochu nemiestne

Petrusha
05. 01. 2012
Dát tip
skúste si predstaviť, že by tým predmetným ironizovaným človekom bol trebars váš otec, alebo manžel, či syn a odpovedzte si ...

Marcela.K.
04. 01. 2012
Dát tip
I mně se text zdá být nevyrovnaný a černý humor zrovna nemusím. Celé mi to též balancuje na hranici nevkusu a místy za ni sklouzává. Nemyslím si, že by se pan prezident nějak zvlášť bavil u urážek jeho první ženy. Miloval ji. Obhroublost a sprostota nápadů mě v tomto případě, Květoni, zklamala. Moje babička říkávala:,,O mrtvých jen dobře." Nevím co, Tě vedlo k sepsání takového textu. Pochybuji, že by to byla Pravda, nebo Láska. Je mi smutno.

Kočkodan
04. 01. 2012
Dát tip
Diskuse mohutná, pestrá a svezí, rybicky, Kim cong, pajsl i Chánov, mnozí se zaleskli v té slovní „rezi“, jednu bych vypíchnul – tu s nickem Nanov.

Vildo, tys to nepochopil. Já nic nekritizuju a nikoho nehanobím. Neprezentuju ani svůj politický postoj, dokonce ani svůj názor. Pouze dělám humory. Mně je fuk, že pan Havel ve vězení mohl dělat to či ono. Jenom se tím nemusel chlubit.

FAE BOMB
04. 01. 2012
Dát tip
Tos: Když já mám šedej den, tak píšu takovýdle blbosti. Když mám den černej, tak píšu takový perly, že je pak škoda házet je sviním...

Fae - konečně konstruktiví kritika, jak jsem si ji představoval. Ještěže umím číst mezi řádky. A mezi tečkama. ((o:

jejdavilda
04. 01. 2012
Dát tip
Tak tak, je třeba vytáhnout to špatné, aby nebylo vidět na nás, protože my kdybychom chtěli, taky jsme mohli do fešáckého vězení. Ale my jsme byli statečnější a podnikali sabotáže venku. Je to nesparavedlivé, že nás neocení nikdo

Toscana
04. 01. 2012
Dát tip
FAE, takovej byl dneska šedej den... ale poté, co jsem si přečetla tvůj příspěvek, mám o uchechtanou pusu vystaráno až dokud nepůjdu spát... :o)))))

FAE BOMB
04. 01. 2012
Dát tip
Květoslave, teď sis to u mě totálně p****l, protože jseš z******j p******t, co si neváží svobodnýho zednáře, kterej pro nás tolik udělal. Ano, sice na přání jeho spolubratrů, kteři jej ze Západu, a to i v dobách komunismu, podporovali. Třeba tak, že mu za jeho veledíla, kterážto by mu na Písmáku s velmi velkou pravděpodobností vůbec nikdo netipnul, dávali zcela nesmyslně velké honoráře. Ty v h****ch se válející p***e, myslíš si snad, že by kterejkoliv řadovej občan jezdil do pivovaru kontolovat výstupní kvalitu piva Mercedesem?! Ty pětihvězdičkovej něco, jak si můžeš vůbec brát do huby člověka, jehož popel ani nevychladnul a nebyly jim posypány namrzlý schody, páč nenasněžilo?! Na protest ti dávám T+do voblíbenejch, páč něco takovýho jsem vod tebe už dlouho nečet'! Jen tak dál a všichni lidi tě budou mít rádi!!! (Hlupáci nechť prominou, jestliže můj názor nebyl mezi řádky vyjádřen dost jasně...)

no, bijte mě, mučte mě.. ale možná to má blíž realitě než to, čím nás krmí idnes :-)

U nás jeden zase prodává mražené ryby a mořské plody. Protože je ale nezvykle teplá zima, tak mu na stánku vždycky do odpoledne rozmrznou. Každý by si zoufal a dával je pod cenou, ne tak on. Prohlásí je za čerstvě ulovené, ještě mokré, a zvedne cenu!

Lakrov
04. 01. 2012
Dát tip
Pro Květoň Zahájský: Díky za odkaz. Celkem zajímavé čtení. Pro Petrusha: > ...irónia voči mřtvym je trochu nešťastná... Souhlasím, zároveň mě však napadá, zda by v jiném okamžiku takováhle ironie náležitě vynikla. Dá se napsat posmrtná ironie tak, aby nikoho neurazila? Otázka je snadná, ale co s odpovědí...

8hanka
04. 01. 2012
Dát tip
Lydie, Květoni*:)***

Že jo? (Pozor, správně se píše Kim Čong-il! To jen pro jstotu. Nevíš, jestli zde nemá taky své přívržence. ((o: )

takže kdyby to vyšlo v půli prosince 2011, bude to ok. Kdyby to vyšlo v půli března 2012, bude to taky ok. Akorát dneska to prostě ok není? hm...

Petrusha
04. 01. 2012
Dát tip
nuž, i tak si trvám na svojom, irónia voči mřtvym je trochu nešťastná, nech je akákoľvek ... a nech by ju za živa akokoľvek brali ... navyše ak to nebol len kamarát starosta

dadadik
04. 01. 2012
Dát tip
musím říct, že taky vcelku žasnu, no....

Petrush - podobný článek jsem kdysi napsal o starostovi jedné pražské části, který je ještě živ a zdráv. Nemělo to ten efekt. Nenaštval se ani on, a to je můj kamarád.

Petrusha
04. 01. 2012
Dát tip
ako som už písala u kritického príspevku k otmuto textu, vcelku je len nešťastným načasovanie po smrti hlavného aktéra za života by to bolo iné kafe ...

co bys napsal? to jsou otázky! nechystám se jezdit na kanonu, zatím. odkaz na toho Keana jsem si s dovolením dal i do prologu k jednomu svému dílku, které tu z pochopitelných důvodů nemůžu jmenovat :o)

Aleši, paradoxní je, že já toho chlapa v podstatě obdivuju a mám ho rád. Přes to všechno co čtu od jiných (a teď i od sebe). Když já to ale jinak vyjádřit neumím. Schválně, co myslíš, že bych napsal o tobě, kdybys umřel?

dopis Olze si raději vytisknu, kdyby ho náhodou cenzura zakázala. A kouknu na toho Keana

Lakrov - tohle je teprve tragikomické čtení. A to pochází z životopisné studie britského politologa Johna Keana. http://www.blisty.cz/files/isarc/9909/19990927d.html

I pan Havel by se jistě pobavil :)*

Lakrov
04. 01. 2012
Dát tip
Pro Toscana: Ano, to si uvědomuji a přesto (nebo právě proto) mě naplňují rozporuplné pocity. Neodsuzuji, nekritizuji, jen vyjadřuji (celkem výjimečně) vlastní názor, pramenící z jakési mě vnitřní etiky... A napadá mě, že je na čase si přečíst parafrázovanou předlohu -- takže přece jen nějaké pozitivum pro mě; díky za popud, Toscano a Květoni.

Toscana
04. 01. 2012
Dát tip
Lakrov - Květoň pouze použil to, co V.H. napsal sám ve své knize, nic víc. Jen to parafrázoval trošku jinými slovy.

Lakrov
04. 01. 2012
Dát tip
Při čtení balancuji mezi názorem, zda se jedná o zdařilý (a "místný") černý humor, nebo zda jde o nehoráznost a hrubé porušení etiky. Snažím se odmyslet si souvislosti a historický význam "protagonistů", přemýšlím, zda (a jak) by se tento text dotkl zesnulého (kdyby jej mohl číst) a jak by zapůsobil na pozůstalé... a docházím k závěru, že je štěstí, když se o něm nedozví. Některým pasážím (např. ...Zajdi ty dva rovnou prásknout na STB...) však nelze upřít velkou dávku (přijatelného) humoru. Celkově je však humornost tohoto textu nevyrovnaná, kolísá od přijatelného přes absurdní až k naprostému nevkusu. Pro takovouto situaci (mám na mysli obecně -- sepsání "černohumorního nekrologu") je krom zajímavých nápadů potřeba o dost víc autorova citu při zvažování, které z "darebných" nápadů použít a které raději ani nevyslovit... Autorovi se omlouvám za upřímnost. Děkuji za avízo (bez něhož by mi chyběl důvod se k tomuto textu vyjadřovat).

Čudlo - nejsi žádný kyselý dědek. Jsi prostě jen jiného vyznání, a na tom není nic zlého. Představ si, že existují lidé, kteří jsou úplně jiného náboženství!

Alegno - přes všechny ty plamenné řeči kolem - je to pořád jenom sranda. ((-:

Čudla
04. 01. 2012
Dát tip
Tak nevím. Má to ještě něco společného s humorem, nadsázkou, nebo je to myšleno nějak jinak? Jsem na rozpacích. Asi jsem si V.Havla vážil moc na to, abych se tom třeba jen pousmál. Můžete si myslet, že jsem třeba kyselej dědek.

Štírko - vidím, že, stejně jako já, čteš nejdřív diskuse. Přiznám se, že leckteré komentáře často překonávají kvalitu děl samotných.

Alegna
04. 01. 2012
Dát tip
Květoni, jsem moc ráda, že se Ti splnil sen a přeju Ti to :-))) pravda, moc jsem se nesmála, spíš jen usmívala a obdivovala styl, slovní zásobu a intektuální vystižení úrovně textu ( alespoň podle mých naivních představ), myslím, že takovou "legraci" by Havel přijal lépe, než oslavné slaboduché texty a gramatickými chybami osobně jsem jej neznala, náš soused se vyjádřil: "Byl to naiva a blázen" a nemyslel to v dobrém, jiný řekl, že byl morální symbol, ale neměl ho rád miluju naivy, blázny a Květoně a taky uctívám morální symboly :-)

Štírka
04. 01. 2012
Dát tip
já se omlouvám autorovi, přečtu základní text až bude čas.... Ale ve všem souhlasím s NaNov /prvý zde uvedený její text/, neboť to, co píše nevztahuji pouze ke konkrétní situaci, ač se jí týká... je to obecné, skvěle napsané, promyšlené, procítěné. Musím říci, že TAKTO si to od nikoho jiného nepřečtu a že si jejího přístupu nesmírně vážím a znamená pro mě největší "objev" poslední doby. Díky NaNov :-)

Toscana
04. 01. 2012
Dát tip
Naprostý souhlas s NaNov. Pokud na něco nebo někoho mám názor, nemám ho zbůhdarma a nějakým způsobem jsem se k němu dopracovala. Dost těžko ho pak ovlivní mediální masáž a nebo pobouřené výkřiky jeho fan-klubu. Mít vlastní názor bylo i před převratem cosi jako chození po tenkém ledě, ale nenapadlo by mě, že se to vrátí a že člověk zase bude dumat, jestli to nebo ono by bylo lepší neříct nebo nenapsat. Co je na tom celém nejvíc typické a společné pro dobu tehdejší i dnešní, je fakt, že zastánci oficiálního názoru jsou zhusta ve svém projevu velmi militantní. Před r. 89 jim z toho mohly ev. plynout nějaké ty prebendy, ale co za to dostanou dnes? Nechápu to. Přece chválabohu za různorodné pohledy na věc, tím se obecné povědomí může jedině tříbit.

Všechno podstatné bylo napsáno.Dovolím si jenom úvahu svého okolí bez toho, že bych hodnotila osobnost. Kolik by se dalo postavit potřebných sociálních zařízení, případně o kolik by se nemuselo zvyšovat DPH. Možná by zbylo i na zrušený státní příspěvěk na pohřeb "obyčejného občana" Jsem pro normální, důstojný pohřeb "státníka".To ostatní ať si každý přebere sám.

Atentátníci to u nás nemají lehké. Kdyby chtěli vyhodit do povětří například nádraží v Praze, a nastražili bombu do opuštěného kufru, tak by nálož stejně vybuchla ve Šluknově. (Nebo v Chánově u Mostu.)

a kromě toho: pan Zahájský v tomto svém díle nijak nezlehčuje osud bývalého presidenta. NAOPAK. Krutě nastavuje zrcadlo nedostatečné péči o vězně v socialistické base, odhaluje kruté zacházení, zejména s duchovními, nedodržování hygienických norem podle Helsinského protokolu, nechutnou cenzuru odchozí i příchozí pošty... Tento dopis by měl být v čítankách základních, možná i středních škol.

jestli je tento Dopis Olze považován za neetický, jak potom hodnotit knihu Ireny Obermannové, která v tajemných náznacích popisuje milostný vztah k presidentovi? Nebo dokonce, z dnešního pohledu téměř obscénní, divadelní hru a film samotného Václava Havla, v kterém de facto popisuje své vlastní Odcházení? Kdo vlastně určuje hranice etiky? p.s.: na facebooku se údajně objevila iniciativa na přejmenování Fero Feniče na Václava Havla...

Juchů! Konečně diskuse na vysoké intelektuální úrovni! Konečně mám své obdivovatele i zatracovatele! Splnil se mi dávný sen - jsem kontroverzním autorem! A taky už vím, že máme sice svobodu slova, avšak s výjimkou Ježíše Krista, Václava Havla a celé komunity romské (dříve cikánské). Ještě toho Masaryka někdy prubnu. Babička mi o něm hodně vyprávěla, bohužel však bez humoru, tím méně laskavého. ((o:

8hanka
04. 01. 2012
Dát tip
NaNov, suhlasim s oboma Tvojimi komentarmi...tiez nemam rada, ked mi niekto podsuva, ako mam nieco chapat, vidiet, po case zase opacne...mudro pises, za vsetko odcitujem len: "Já nechci nic jného, než si na věci nahlížet po svém...a taky se po svém vyjadřovat. I s rizikem že blbě. Za idiota jsem už byla v životě tolikrát, že se s tím vyrovnám."

Prosecký
04. 01. 2012
Dát tip
Chápu záměr, chválím originalitu. Nevím, jestli výsledek záměru odpovídá. Zasmál jsem se u cenzora. Duku znám a vadí mi na něm spíše, že je takový český chytráček. Tip!

Zuzulinka
04. 01. 2012
Dát tip
myslím, že kolem jeho smrti se nadělalo více humbuku, než doposud kolem jeho života...myslím, že to byl obyčejný člověk a že by o tohle nestál...velmi mě to pobavilo a s největší pravděpodobností by se Vašek /alespoň takový, jak ho média prezentují/ bavil též

jejdavilda
04. 01. 2012
Dát tip
Ano, =plně jinak. Dokonce ani to vězení v heřmanicích, kolem kterého jezdím, je jen moje fikce. měl bych přestat chlastat

macecha
04. 01. 2012
Dát tip
Květoni, ode mne máš velký TIP. Přesně tak, jako jsi to podal, to vidím i já, jen to neumím tak napsat. Měla jsem možnost poznat některé jeho spolubojovníky.Ve svém věku a po zkušenostech, které mám, mohu klidně prohlásit, že to všechno bylo jinak.

jejdavilda
03. 01. 2012
Dát tip
Přiznám se květoni, že ani předchozí Ježíšky ani tohle jsem nedočetl a přimlouval bych se abyses zas vrátil k příběhům ze života. Už tak jsme vnímání jako národ nevážící si nikoho. Mám docela obavu, že se tu začnou objevovat veselé příhody z Mathausenu ( nemyslím u Tebe).

souhlas, nanov!

Tos - každý džíme pietu jinak. Humorista který pláče se v podstatě sám sobě zpronevěřuje.

Toscana
03. 01. 2012
Dát tip
Já tě varovala, Kvítku, že to schytáš! Ještě klika, že nejsme v severní Koreji, to bys upaloval do gulagu, až by se ti za patama prášilo... :o)))))

Hele, nedělej, žes nečetl v Britských listech a tak o knize Johna Keanea. Ono to asi vážně bylo všechno jinak.

Vaud
03. 01. 2012
Dát tip
To jsou spis Dopisy Dase :-)

Nechápu, jak se kdejakej pisálek z pošahanýho serveru může jen proto, "že má tu možnost", chovat jako dítě, který si myslí, že má celej svět na hraní. Vidíš, Honzyku, může. Pomohlo by něčemu, kdybychom všichni předstírali, že to možné není?

ano, všechno má své hranice. tos řekl přesně...

uhádnuls, jsem:)

Honzyk
03. 01. 2012
Dát tip
...o svém truchlení jsem nenapsal ani slovo...ano, ať si každý žije podle svého, ale pokud veřejně vyvěsí veřejně, a tedy i mě na oči něco, z čeho se mi obrací pajšl, ozvu se. Nechápu, jak se kdejakej pisálek z pošahanýho serveru může jen proto, "že má tu možnost", chovat jako dítě, který si myslí, že má celej svět na hraní. Jak říkala , bohužel,dost opomíjená spisovatelka Jaromíra Kollárová(mj. Dívka s mušlí, Můj chlapec a já), "všechno má své hranice.

Honzyku, vždycky je všechno jinak. Všechny tyhle nehoráznosti jsem právě teď četl, jenom jsem je mírně přiostřil a dal do kopy. Já tohle prezentuju jako parodii právě těch rádoby seriozních novinářů. Proti V.H. v zásadě nic nemám. Už jenom proto, že jej jako člověka neznám.

Honzyku, díky Bohu (a trochu i Havlovi) už jsou doby povinného celostátního patosu dávno pryč. Laskavý humor páně Květoňův může urazit jen zapšklé páprdy, kteří si veselost ordinují jen v úterý a v dubnu, aby se náhodou společensky neznemožnili. Nikdo ti nebrání v truchlení, nech ostatní, ať si žijí podle svého.

Honzyk
03. 01. 2012
Dát tip
...už aby sis nachystal cos "humorného" na Škvoreckýho...(

já to říkal...

Honzyk
03. 01. 2012
Dát tip
...podle mého názoru tento text s "černým humorem" nemá společného zhola nic... Václava Havla ještě ani nepohřbili.... : před chvílí v tývý zprávách drobnej mužík říkal, že na tesání jména našeho exprezidenta do náhrobního kamene a jeho zlacení bude makat celou noc a vzpomínal, jak s Havlem seděli u jednoho stolu a bavili se, jaké že písmo vlastně použít, považuju , Květoni, tvůj příspěvek za facku etice, nehoráznost a hnus.

VH64 - buď klidný. Prorok je nařadě. (-:

VH64
03. 01. 2012
Dát tip
Při bradě Prorokově, další urážka pravé víry!

to jsou tedy obskurní zdroje informací !!! :o)

Toscana
03. 01. 2012
Dát tip
Taky jsem si říkala, že poslat kaviárovou pastu místo echt kaviáru, je naprosto neodpustitelné! :o))

Toscano - přesně to byl spouštěcí mechanismus.

Noc - podařilo se ti těma peckama přivolat Peckera. Nejsi jurodivá?

Toscana
03. 01. 2012
Dát tip
Hele, pletu se, nebo tě inspirovalo tohle? : http://euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/5793-havlovy-dopisy-olze-posli-vice-kaviaru-a-doutniku.aspx

teď jistě vznikne vlna dohadů, kdo je vlastně ta Líba z posledního řádku, velmi šifrovaně zmíněná.

Aleši, cituji dosud neobjevenou korespondenci.

Avox - jsou opravdu jen tři, počítám-li i sebe.

Toscana
03. 01. 2012
Dát tip
Tuším na základě čeho jsi tohle napsal - a napsals to skvěle, jen se obávám, že své si za to taky schytáš. Já se bavila královsky! Díky, Kvítku. :o)) *t

Pecker, je vidět, že čteš pečlivě. Správný tvar je nepochybně mokr. (-:

hihihihi, pane Kfjetoni. To je úplně skfjelííí:D

PecKer
03. 01. 2012
Dát tip
moker nebo mokr?

:o))) toš to je pecka..pecicka:)

i ty, Květoni? ještě neuplynul šestinedělní nestátní smutek a ty se opovažuješ...Nebo že bys jen citoval nějakou dosud nezveřejněnou korespondenci? V každém případě to schytáš :o)

avox
03. 01. 2012
Dát tip
Myslíš, že by jej chtěl potkati v lukách? :-))Napověz mi, kolik autorů, resp. odkazů na jejich díla by mělo objevit mé oko? Na první čtení jsem si uvedomila jen tři, ale to nemusí být očima, spíše unavenou pamětí :-))

8hanka
03. 01. 2012
Dát tip
Kvetonku, este jedna poznamka - mas to trosku popletene - Jezisko nestrasi, ten nosi darceky:)))

8hanka
03. 01. 2012
Dát tip
dakujem, chlapci, mam Vas rada:) (Aj cierny humor mam rada:) Inak, pani Olga mi bola velmi sympaticka, podla mna scitana, pravopisne bezchybna,vidim, ze este vela neviem, Kvetonku, dost si ma prekvapil:) "jejich někdy poněkud znejasňující telegrafičnost, jejich malá systematičnost a kompoziční logika a značná ledabylost syntaktická, gramatická i grafická."

Kočkodan
03. 01. 2012
Dát tip
No, já to Hance jenom elektronicky podskrábnu a mám vymalováno. :-)

Já vím, tenký led. Ale co už. Ježíšek mě taky nechodí strašit, a to jsem mu dal pěkně na frak. Mám prostě období černého humoru.

8hanka
03. 01. 2012
Dát tip
" Zajdi ty dva rovnou prásknout na STB, já už se s nimi na těch podrobnostech domluvím tady na Borech." "mrazivý vzduch vdechuji přes zapálenou cigaretu." nevie, ci nebudes ukamenovany, ja som sa bavila, ako vzdy u Teba:) Aj Vašek je/bol len clovek, clovek s chybami a netreba ho neustale len glorifikovat, som presvedcena, ze aj on sam by sa bavil na Tvojom podani:)*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru