Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Za trnkovým keřem

12. 01. 2012
1
20
1492

 

Řídký sobotní podvečer a

slova jak šípy s jedem

to co příjde vím předem

jak blesk jsem tupě sveden

na cestu do tmy, do šera

 

boty křupou ve vločkách

- ne z vody ale z ovsa

ne, teď nedělám hopsa

v kapse maso pro psa

chmurné kroky v tmách

 

škubu rohlíky srně

utírám pot z čela

krev z dlaní a

ty věci kolem

 

ach světe bez světel

tys přeživší naděje

zkáza kdo v tobě dospěje

komu život žít prospěje?

na to se nebere zřetel

 

temný les, ticho, sníh

saju sílu, tajím dech

stíny zla v mých snech

kočky drápy dráždí plech

jsem klidný, toť můj smích

 

drolím chleba kanci

měsíc má opar

z kance je ovar

víly pro mně tančí

 

jen pár chvil a jsem

- plný síly a náboje

s jehličím staré sekvoje

duševně napůl rozkrojen

otočím se, zaspím sen...


20 názorů

V prve rade bych ti chtel poblahoprat k vystizne prezdivce :) Vis co je nejhorsi u lidi obecne, ze az je trochu bliz poznas, zjistis, ze jsou vetsinou OCEKAVATELNI. Jakoze delaji veci stejne, dychaji stejne, navstevuji stejne obchody,vari/ji stejna jidla, koukaji stejny serial, ...pisou stejne basne ve stejnem "oboru"...To co me zajima na lidech/na svete je, ta NAHODNA SLOZKA (jak by rekl statistik), to NEOCEKAVATELNE, a to je asi to, nac u me narazis :) Ja nejsem zadny basnik jako Bukowski (od nej se ocekavalo ze pise bez rymu a sproste a tak) apodobne, proste jen obcas neco vypotim a ocekavam ze mi lide reknou, at se jdu schladit do snehu ;)

Ničemu nerozumím, vůbec nic nechápu.. ale tohle je na mě už moc: měsíc má opar z kance je ovar ..má to potenciál místy... občas jsou tam hezké obraty, pěkné verše.. a pak najednou verše 5letého dítěte.. nevím, prostě nevím :-)

Aha az ted mi to doslo s tim uvodem (pro me je jeste morning :D) ....ne, tak jak kdy, nekdy sipy, nekdy vecer, domacnost je myslim jak dort pejska a ciciny, tj. kdo co prihodi do kotle z toho pak bastime vseci spolecne :o)

Co se tveho syna tyce, supr :) A co se tyce uvodu, myslis disputaci nad mou gramatikou s Jenem? My mame supr vztah a radi si reknem, co se nam nelibi, primost nadevse :) A netusim co je PMS :D

LadyLoba
14. 01. 2012
Dát tip
muj syn uz umi rikat "me me" :-) a ze jsem tak zvedava - ten uvod je u vas chleb kazdodenny nebo to bylo PMS? Nebo proc litali ty sipy?

...dal bych si pokoj, s balkonem s vyhlidkou na ocean...:)

Honzyk
14. 01. 2012
Dát tip
..dej uz si pokoj...

No, slehas me, a pak se tady tady rdis ;D

Honzyk
14. 01. 2012
Dát tip
..ale ale.D

Jasne ze je to tak! Jen vzdy rikam, zamet si svou Prahu :) Ne, kritika me zajima vic nez poklony :) A ty jsi muj verny mrskac, Jene! :D

Honzyk
13. 01. 2012
Dát tip
...ale tys ty vily vyhodil, hajzliku..)))... bylo tady "vily pro mNe tanci, ...je tak.,..?.))

S tim ME jsi me pobavil HonzYku :D A nemusim byt opily, abych zjistil nektere veci :) A co ja vim, ja si v basni nestezuji na nic :DD Ale pokud ti treba Hitchkokovi "Ptaci" prijdou jako zalm, pak ovsem jsme jinde, Jene ;)

Honzyk
13. 01. 2012
Dát tip
....vily pro ME tanci, ale to je/ tady /prkotina...docela usmevny zalozpev opileho osameleho myslivce..o))

az na ten konec ano :) Me se stinne sny nemohou zdat z krasne strasidelneho lesa plneho prekvapeni a bubaku, ale spise z hloupych, neprejicich a agresivne protivnych lidi. Takze nocni (proste cerny, strasidelny) les mam silne v oblibe :)

LadyLoba
13. 01. 2012
Dát tip
můžu si to interpretovat i tak - žes vyběhl do lesa se před usnutím unavit a nadýchat, aby už se ti nezdály stinné sny ?

V podstate jooo :)

Diky za info, nazor, ... to co jsem mel na jazyku jsem vyplazl, mozna jsem se u toho mohl usmat, nebo taky usklibnout, spousta mozna a pres ne se prevalila vlna spontanna. Nikdy jsem netvrdil ze "prebiju eso dvojkou" ale hraju s kartami, jake jsem do hry dostal, a nepodvadim :)

sáně_
12. 01. 2012
Dát tip
S výkřikem sojky, poznáš jednou i sebe... Tipíík!

LadyLoba
12. 01. 2012
Dát tip
tak už mi to trochu smysl dáva

LadyLoba
12. 01. 2012
Dát tip
akosi tvým veršům přestávam rozumět ... dřív mi dávali nějaký smysl ... teď jen takový nepříjemný pocit ... spíše na té míň vědomé úrovni ...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru