Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Egyptský model

22. 01. 2012
2
3
625
Autor
libuse 007

EGYPTSKÝ MODEL

 

„Nejde ani tak o zjištění toho, zda Mubarak dal příkaz střílet do lidí,“

vysvětloval soudce z komise ustavené k potrestání egyptského prezidenta.“Ale o to, zda ze své pozice nemohl těmto masakrům zabránit.

Nedávno ministr Vondra při vysvětlování předražených armádních zakázek připustil, že v při nákupu  vojenské techniky se točí obrovské peníze a figuruje spousta prostředníků, takže provize vyplácené těmto zprostředkovatelům můžou  v konečném důsledku cenu mnohanásobně navýšit. Sám pan ministr byl také z čehosi vyšetřován, ale nic se mu neprokázalo. V Egyptě by mu asi řekli, že nejde o to, jestli se na tom sám podílí, ale co z pozice ministra obrany dělá proto, aby se těmto zlodějnám zabránilo

Když vloni v Egyptě prezidenta Mubaraka strhli, premiér Nečas v televizi prohlásil, že Česká republika Egypťanům ráda nabídne pomocnou ruku při budování demokracie.

Snad tu pomoc nepřijmou, to by se mohlo stát, že ty památky, které tam stojí už tisíce let by mohly být v ohrožení díky šikovným českým ručičkám. Pyramidy by někdo mohl odklonit, chrámy v Karnaku vytunelovat a celé by to právně ošetřil šikovný advokát politické strany, která by vše zastřešila, a která má v programu boj proti korupci a tunelářům,  takže by nikoho ani nenapadlo, že se děje něco nelegálního. I zákony lze upravit tak, aby odpovídaly potřebám toho, kdo o nich rozhoduje. S legalizací zlodějen u nás máme dlouholeté zkušenosti. Takže pokud Egypťanům skutečně začneme pomáhat s budováním demokracie, tak Alláh s nimi a zlé pryč.

 


3 názory

libuse 007
23. 01. 2012
Dát tip
Alláh by neměl šanci-tady to už obšancoval Vatikán dík za komentář

Čudla
22. 01. 2012
Dát tip
Nestraš..*

avox
22. 01. 2012
Dát tip
Když se blíží nějaké volby, dlouze přemýším, koho volit, ne abych vybrala nejlepší, ale aby to bylo menší zlo... Někdy mám pocit, že pluralita politických stran je úžasná hlavně proto, že se u koryt vystřídá víc vyžírků... A bacha, aby Egypt v rámci spolupráce neexportoval svého Alláha i k nám...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru