Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Snídaně se životem

08. 01. 2002
9
0
868

 

Snídaně s životem

Oči,před chvílí teprve otevřené,hledají jezera v mapě na stropě. Mají čas a můžou hledat věky...ještě celých pět minut.K jezeru se chodí lidi topit,no a nebo pro vodu...ostatně nic lepšího tu k snídani stejně není. Tak dobré jitro popraskaná zdi,zpovědníku  nocí,co se ke spaní snad ani nehodí. Dobré jitro podlaho.Bezostyšně po tobě šlapu a ty jsi ke mně věčně chladná.Nejvíc po ránu. Zdravíčko živote.Ty sis taky přivstal,viď? Jakápak je tvoje dnešní prognóza? Bude to na pytel,říkáš a já doufám,že v něm najdu ponožku.Mám jenom jednu,víš? Takovou kdysi černou...ale pomalu šediví,stárne a je jí asi bídně. Já totiž pořád něco ztrácím.Tuhle jsem někde ztratila naději.To bys nevěřil,já vyházela všechny zásuvky a nic! A víš kde nakonec byla? V tom tmavomodrým hrnku na kafe,co mu chybí ouško.Proto taky neslyší,když mi sem tam spadne kámen ze srdce.No jo,ale co až jednou ztratím odvahu a ráno se raději už neprobudím? Kdyby tady po mě náhodou zbyla mezera ve vzdělání,tak o ní pro jistotu neříkej lidem.Ono to totiž nikoho nezajímá.

Dáš si kafe,nebo čaj? Mám sice jenom tu vodu,ale jde mi o tvou možnost volby...Tak co mi ještě povíš? Copak mne dnes potká? Vážně si vrazím jehlu do nohy? Ale to je mi štěstí! Na špičce jehly jsou přece andělé!


TheLostDog
08. 01. 2002
Dát tip
Jo....tohle se mi moc líbí. u té ponožky jsem se usmál, ale hned to ztrácení je úder.....fakt silný a dobře napsaný......rozhodně TIP

Wopi
08. 01. 2002
Dát tip
Naprostý souhlas s předřečníkem.

Wopi
08. 01. 2002
Dát tip
Jen bych doporučil dodržovat úzus psaní mezer za tečkami a čárkami, líp se to pak čte a i to líp řádkuje.

Anděl009
08. 01. 2002
Dát tip
Jo, na špičce jehly jsme moc rádi :)).

Amanda
08. 01. 2002
Dát tip
Moc krasne... uz nazvem samotnym stylem i vyjdrenim...!*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru