Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O kachličkách,zdech a písku...

08. 01. 2002
3
0
764

O kachličkách,zdech a písku

 

Nálada zašedlých karmínových kachliček přisedla v čekárně k zakleté princezně. K té,co sama zaklela se do šedého svetru a věčně svraštělého obočí. Stádo tak příšerně stejných kachlí nemělo na ni vlastní názor ...ani po té,co jim naplivala do xichtu...Excentrická Touha pálit mosty byla oblečená v růžové a voněla.Snad až příliš. A přesto se umouněná popelka Rezignace neztratila v jejím stínu.Vešly zároveň.Hádaly se.Ty princezniny věčné souputnice!Přísahaly jí věrnost a přitom se nikdy nezeptaly,jestli o ni stojí. A ona si najednou nebyla jistá....vlastně vůbec ničím.Napospas sobě sama a stovkám erárních kachlí.Copak taková kachle se nikdy nechtěla lišit??? Nejspíš ne...vždyť kachle je v podstatě šťastnej člověk.

A přece tebou pohrdám,stohlavé stádo bez identit. Jsem možná zbabělec a možná dezertér a určitě jen další nepodařené vtělení Boha,ale jsem jiná a svoje a ....idiot,co si povídá s kachličkama -z nudy a tak trochu ze zoufalství.

Tváří v tvář,tomu,co kdysi už měla,tváří v tvář znovu objevenému není schopná obětí.A tak opřela čelo o zeď,chladnou a mrtvolně popelavou,jako její paže...a písek,co jí vrzal pod nohama,byl škodolibě bílý....


Wopi
08. 01. 2002
Dát tip
Proč je to indispozice?? U takových děl nezůstávají kritiky, ale chodí jako zprávy autorovi. Dílo je to zajímavé. Originální a provokující. Tip.

Wopi
08. 01. 2002
Dát tip
No tak už zůstávají... :)). Věci se měněj :).

Amanda
08. 01. 2002
Dát tip
Krasne...!* dobre atmosfericke a asociacni...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru