Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sportu zdar

08. 02. 2012
16
15
3944
Autor
Danny
Nořím se do problému. Nejdříve vymyslet, jak "to celé" bude fungovat. Několik prvních nápadů zahazuji a to jsem se ještě pořád nedotknul klávesnice počítače. Jak se tak dívám kolem sebe, vidím, že někteří už začali psát. Přemýšlím ještě asi tři minuty a teprve potom, kdy mi je všechno jasné, začínám s vlastním psaním kódu. Rychlý pohled na hodiny umístěné v přední části sálu - mám ještě čas, ale už mě limit pomalu začíná tlačit. Překlikávám mezi jednotlivými soubory a snažím se zjistit, kde nechal tesař díru - vtom mě napadlo, jak optimalizovat celou první polovinu průběhu. Stihnu přepsat kód? Stále ještě se na mě valí chybové hlášky ze všech stran... ale nepolevuji a jednu po druhé posílám do věčných lovišť. Ještě jedna úprava... a hotovo. Porota postupně prochází práce jednotlivých soutěžících - někomu ve složitějších případech, na které dotyčný člověk nepomyslel, program nefunguje - autor se poté musí "spokojit" s posledním místem. Několik lidí porota chválí a boduje za dobrý návrh či efektivní konstrukce. Konečně dojde procesí až ke mně. Starý, zkušený předseda poroty se začetl do kódu a je potěšen tím, co vidí. Nyní začne program "krmit" testovacími daty. Zdá se, že můj program je o dost rychlejší než ty, které napsali moji předchůdci. Mladý, nadšený člen poroty se přitočí k předsedovi: "Pane předsedo, myslím, že tohle by mohlo být rychlejší než referenční implementace." "Než referenční implementace, mladíku? Uvědomujete si, že to se už přes deset let nestalo?" nesouhlasí předseda. "Tak za pokus nic nedáme - tady závodník číslo tři má naději na platinovou medaili místo zlaté." Platinovka! Budou zkoušet referenční implementaci! V sále to trochu šumí a mně samotnému se zvedá tep: dosáhl bych nultého místa, ne pouze prvního, a to by byla senzace. Předseda obřadně kráčí k standardnímu počítači, vybavenému mikrofonem a snímačem myšlenek - ty soutěžní, sportovní, mají klávesnici a myš. Poté, co nadiktuje zadání našeho úkolu, systém malou chvíli pracuje a poté vygeneruje výsledný program. Po spuštění tohoto programu se ukazuje, že je o dost rychlejší, než moje řešení. Ale nevadí - první místo mám zajištěno a že jsem neporazil uměle-inteligentní systém, díky němuž se programování z dřívější profese proměnilo ve sportovní disciplínu, se dalo celkem čekat.

15 názorů

Tragicus
27. 03. 2012
Dát tip
No, taková horší anekdota. :)

Kapsa
26. 03. 2012
Dát tip
Nevšední nápad. Jen by mě zajímalo, zda to byl sprint nebo delší závod ;)

StvN
15. 03. 2012
Dát tip
:)

Danny
14. 02. 2012
Dát tip
Janina6: díky za připomínky, opravil jsem to procházení a místo "normální" dal "standardní"

Janina6
14. 02. 2012
Dát tip
To je zajímavý nápad! Vždycky něčím překvapíš. Jen pár drobností: "Porota postupně prochází jednotlivé soutěžící" - neprochází soutěžící, ale jejich práce, radila bych text trochu upravit. "obřadně kráčí k normálnímu počítači" - slůvko "normální" počítač se mi moc nelíbí, o co, že bys našel vhodnější :-) Jinak ráda přidávám tip.

Armand
10. 02. 2012
Dát tip
wow! tak tohle je fajnovka! :) *****

Rik
10. 02. 2012
Dát tip
Moc pěkná povídka***

Honzyk
09. 02. 2012
Dát tip
"Zdar!:P"...(nesportuji)*

koneckonců hod oštěpem byl taky ve své době profesí , na které záleželo přežití druhu...:o)

chutné :o)

baaba
09. 02. 2012
Dát tip
Pěkně to odsejpá. Moc dobrá minipovídka*

Do sci-fi bych to neřadil, před deseti lety, též vypadalo jako sci-fi, že i babka či děda bude mít mobil, že bude internet v mobilu, že, že...a je to...podobně se popsanou disciplínou. Ale to bude smutné.A artrózu má poté zaručenou každý takovýto sportovec.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru