Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sama

26. 03. 2012
4
7
1176
Autor
Kompromis

Čas plyne tak pomalu

 

Skřípe to

Přesto jsem se usmívala

vstřícnosti

tvého polibku

 

Oloupat

kousek po kousku

zbytky pozitiv

 

Podzim se rozpustil

v našich koutcích

Zpíváme o marnosti

 

Však je to to jediné

Co nám zbylo

A pořád ještě

zbývá

 

Pokud mi i to nevezmeš

Jako všechno


7 názorů

Dave Lister
21. 05. 2013
Dát tip

někdy stačí říkat co je, je to přesvědčivější než ty věci navíc.i hudba je taková lepší..


Dave Lister
21. 05. 2013
Dát tip

je v tom cítit život, a život v těchto letech je silný, protože ho vnímáme bez filtrů spousty jiných povinností.a proto je ta síla znát.nejsem kritik, pouhý čtenář.nevidím tam kýč, jen pravdu a sílu.


Kompromis
28. 03. 2012
Dát tip
a to jsem moc ráda :)

a2a2a
26. 03. 2012
Dát tip
Milá Terezko, je ti kouzelných 17 a je to znát i ve tvé poezii a když napíšu, že z hlediska formy jsi spíše na počátku a časem možná zjistíš (možná také ne), že básnění byla jen takovou drobnou epizodou, tak stejně zjistíš, že to krásné a krásnější, co se za tvými básněmi skrývá je tou nejpravdivější a nejpřesvědčivější poezií a nářky kritiků nebudou znamenat vůbec nic. Přečetl jsem si pět tvých básní, chrlíš jich několik za den a jakkoliv ti tu produkci závidím, nutně to musí znamenat i chyby. Zatím tvé texty jsou spíše popisem drobných vjemů z tvého vztahu, nemají aspiraci říkat něco navíc, ale to není zatím ani tak nutné, časem se tvé básně mohou prohloubit. Pochválím, že se ti daří přesvědčit o prožitém, poněvadž to prožité skutečně máš a nepíšeš z vody, také rytmus textů je příjemný, nenásilný, dobré je, že nepoužíváš tzv. genetivních vazeb (zbytečných přívlastků) a že i tvůj jazyk je spíše civilní. Zatím schází více metafor, ačkoliv se mi zdá, že k nim mít daleko nebudeš, dobře zvládáš i atmosféru básní, protože ji nijak nešponuješ, není zde přemíra ani zloby, ani kýčovité nádhery a nakonec pochválím slouku začínající ...oloupat kousek... A na závěr děkuji za tvou návštěvu u mých textů.

DanielP
26. 03. 2012
Dát tip
taková konečná. něco vodchází.. je v tom atmosféra, tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru