Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Smrdím, smrdíš, smrdíme...

04. 04. 2012
2
30
2581
Autor
FAE BOMB

Poněkud opožděně tímto reaguji na povídku Kytkoně Předhájského, takže jsem zvolil stejnou kategorii, ač by to mělo patřit spíše neznámo kam. Vřele doporučuji si přečíst věc, na kterou reaguji: http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=395150

 

 

V díle gurmeto-gurmánského Květoně Zahájského ( http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=395150) byla zmínka o "smradlavých bombách". Nemohu, než zareagovat. Ano, o tomto se skutečně uvažuje. Byl by to zřejmě nejhumánnější způsob rozhánění demonstrací. Ohlušující granáty, respektive zásahové výbušky, mohou v krajním případě způsobit poškození sluchu, slzné granáty u astmatika záchvat a vodní dělo zlomeniny následkem pádu. Granát plněný "smradem" pak maximálně pozvracení. Nebude-li nasazen proti rozvášněným pacientům po čerstvé operaci žaludku, pak jsou zdravotní rizika zanedbatelná. Jako samozvaný znalec zbraní a munice se velmi přimlouvám za jejich zavedení.

Oč se zhruba jedná? Prostor pro konání demonstrace by sice bylo možno pokropit fekálním vozem, či osadit kopkami hnoje, avšak smrad by byl snesitelný a nebylo by to příliš hygienické. Je zde proto snaha vyvinout něco podstatně smradlavějšího a biologicky neaktivního.

Prvotním cílem je zjistit, co lidem nejvíc smrdí. Bronzovou příčku by zřejmě získali zmoklí výletníci z domova důchodců, čestné druhé místo chcíplý bezdomovec a vítěze raději neuvedu, abych tak nepodněcoval k nenávisti proti určité skupině obyvatel.

Názor smradlavých vědců se však trošku různí. Jest pře o tom, zda vedou spálené vlasy, pukavce, lidská či prasečí (zariskujte a doplňte slovo za 1000). Tyto věci, z důvodu uvedeného výše, však nelze cpát do ručních granátů . Ony materiály by při dlouhodobějším skladování podléhaly zkáze a jejich účinek na nepřátelské terče by byl nevalný. Vývoj proto směřuje k odizolování sloučenin způsobujících smrad zmiňovaných materiálů. V koncentrované podobě by se pak vešly do házecí věcičky o velikosti černé americké kokainové limonády. Plnění vojenské munice (bomb, bojových hlavic raket, dělostřeleckých či nášlapných min, případně fugasů) nepředpokládám, i když vybombardování nepřítelem ovládaného města nějakým supersmradem by mohla být pro diváky u televizní obrazovky docela zajímavá podívaná.

Jaký by byl efekt v prostoru případného policejního nasazení smradgranátů? Došlo by k separaci davu na část aktivní a pasivní. Nezúčastnění čumilové by se pravděpodobně pozvraceli a zdekovali, vysoce motivovaná složka demonstrantů by i nadále házela dlažební kosty a zápalné lahve. Proti těmto by pak byly nasazeny prostředky s vyšším rizikem poškození "nádoby hliněné", či jak je v kostele odborně nazýván obal pro duši.

Pro zajímavost ještě uvedu jedno, poněkud kuriózní, použití. Silně páchnoucí tekutina, zřejmě ve spreji, byla nabízena jako sebeobranný prostředek proti znásilnění. Napadená žena měla, světe div se, neb i já byl udiven, použít tuto pseudozbraň nikoliv proti úchylákovi, ale sama proti sobě. I čistě upravená, dobře oblečená a slušně vyhlížející dáma by se pak proměnila v ohavně páchnoucí bezdomovkyni, od které by každý normální úchyl zděšeně prchl. K obrannému spreji byl dodáván ještě sprej s opačným účinkem, kterým bylo lze zasažený oděv zase odmořit. Tedy pokud nebyl zapomenut doma, což by byl docela, nebojím se říci, průser. Útok by pravděpodobně nebylo možné odvrátit, pokud by měl násilník prostředek k odmoření, rýmu, útočil by po větru, nebo by sám smrděl víc.

 

V souvislosti s tímto literárním veledílem mě napadla jedna anekdota:

 

Ptá se jeden bezdomovec druhýho: "Tak co, kam pojedeš na dovolenou?"

"Nemám prachy, takže letos budu asi zase celej rok smrdět doma!"

 

A teď mě omluvte, jdu na záchod a budu tam dlouho!!!

 

 

 

 


30 názorů

VH64
15. 04. 2012
Dát tip
Hmmm... Měl jsem na mysli poněkud jiný význam sousloví "násilný humor". blai pravděpodobně také.

FAE BOMB
14. 04. 2012
Dát tip
Tos: Za ty léta nepoužívání mi ten ksicht zdrsněl, takže taky nic. Nejvobyčnější pěna a žiletka, která ve svym principu fungovala ještě před první válkou. Čekám další světovej konflikt, takže jsem trošku napřed...

Toscana
14. 04. 2012
Dát tip
A co voda po holení? Taky nic? Samej pupínek? :o))))

FAE BOMB
13. 04. 2012
Dát tip
Toaletní vodu používám pouze ke splachování záchoda. Voňavky jsou pro teplouše!

Toscana
13. 04. 2012
Dát tip
FAE - mi se naopak líbí, když chlap pěkně voní nějakou tou toaletní vodou, ovšem nesmí toho být litr, aby to z něj nerazilo jak z kufru vídeňský šlapky :o))

FAE BOMB
12. 04. 2012
Dát tip
VH: Třeba hned to první: http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=323373 Tos: Znal jsem chlápka, co dokázal utratit měsíčně řádově tisícikoruny za nejrůznější voňavky, deodoranty, antiperspiranty, značkovou kosmetiku a další voňavej bordel. Pravděpodobně by tou svojí "vůní" dokázal vyhnat i bezdomovce z kanálu. Já jsem každopádně při svém setkání s tímto člověkem docenil svou alergickou rýmu. Ostatně soudím, že normálnímu chlapovi stačí mejdlo a voda, užíváno-li řádně dle příbalového letáku...

Toscana
11. 04. 2012
Dát tip
FAE - no pochopitelně! To je ta správná česká metoda! :o))

VH64
09. 04. 2012
Dát tip
Jeje, to jsem trochu mimo, jaký večerníček že to?

FAE BOMB
08. 04. 2012
Dát tip
Jasně! A nikoliv "ohněm a mečem", ale "lejnem a smradem"!!! VH: Mylně jsem myslil, že veršovaně likvidovat lesní zvířátka a večerníčkové postavičky kuriózními způsoby smrti není násilný humor, ale humorné násilíčko! :-(

Toscana
08. 04. 2012
Dát tip
FAE, proti komu nebo čemu? No přece pěkně po česku: PROTI VŠEM! :o))))))

VH64
07. 04. 2012
Dát tip
Indie se násilníkům brání celá, plošně... blai FAE má jenom "násilný humor", ber jak je nebo nech bejt. A asi si to teď slíznu, i když to nemyslím zle. Smradování je poměrně stará věc, nejen v Indii, svítiplyn, metan, propanbutan atd. samy nijak nesmrdí a přismradovávají se kvůli bezpečnosti uživatelů. Jak by bezpečnostní složky řešily případné obrácení vetru? Nebo je součástí plánovaného nasazení i poroučení větru dešti?

FAE BOMB
06. 04. 2012
Dát tip
Chtěl jsem tím říci, že pokud se mi podaří onu chemickou látku sehnat, zapíšu se do síně slávy k nejrůznějším Supermanům, Batmanům a Spidermanům. Celý svět mě bude znát jako Skatmana! Akorát nevim, jestli budu bojovat proti zlu, dobru, jehovistům, McDonald's, kytkám působícím alergii, vlastní lenosti při vstávání z postele...

Toscana
06. 04. 2012
Dát tip
FAE, skatol není scatman... to si pleteš pojmy :o))) (Podobný rozdíl jako mezi restaurátor a restauratér)

FAE BOMB
06. 04. 2012
Dát tip
Tos: Taky dobrý! Sem s tim, jestli máš!!! :-)

Toscana
05. 04. 2012
Dát tip
a co tak něco málo skatolu?? :o))) *t

FAE BOMB
05. 04. 2012
Dát tip
pedvo: Tak to jsem nevěděl. Vlastně když k obraně můžou vlastní smrad využívat zvířata, proč by nemoh' člověk, že? V moderní historii schopnost člověka smrdět pro účely obživy a odpuzování nepřátel z řad policie znovuobjevili bezdomovci...

pedvo
05. 04. 2012
Dát tip
Nic nového pod sluncem. Už ve středověku jakési dvě dámy nosily za ňadry shnilá kuřata, aby unikly násilníkům z řad pleničů města. Myslím, že šlo o Atillu, ale jist si nejsem.

FAE BOMB
04. 04. 2012
Dát tip
DP: Smradoterorista! :-))) Vlastně mám takovej pocit, že v Brně někdo před cca 12 lety použil kyselinu máselnou, či co. Pěkný máslo, řikám si zpětně. Jinak mě spíš zajímal botulotoxin, což už je hračka pro pořádně velký kluky. Výroba pravděpodobně nebude nijak snadná, protože by si s tim hrál už dávno každej. Podle teoretickýho návodu nikdo nic nevyrobí, to je jasný. Jen by mě zajímalo, kde je teda ten problém. V knize http://www.knihkup.cz/kniha/Biohazard-9788020606297.html nebylo nic ani nastíněno, ač je tam jinak spousta zajímavejch věcí. Za přirovnání k Hitlerovi se omlouvám, páč určitě nelze házet všechny vegetariány do jednoho pytle, že... Dokonce i já sám vobčas jim zeleninu! :-)

DavidPetrik
04. 04. 2012
Dát tip
@FAE BOMB: primer k Adolfovi neocenuji. Cesky je b-ME napsan presne tak (anglicky je tam merCaptoethanol). Absolutne to nesouvisi s botulinotoxine. Botulinotoxiny jsou oligoproteiny, b-ME je thiol (organicka sloucenina siry). Nektere thioly jsou pro lidsky nos jeste citlivejsi nez b-ME. Samozrejme, ze b-ME se vyrabi ciste. Kazda vetsi firma (e.g Sigma-Aldrich) ho vyrabi, ale neprodava jen tak na potkani, protoze b-ME je ve vetsich koncentracich toxicky. Ale proc se vubec ptas? Mam se zacit bat? Jsi snad smadoterorista?

FAE BOMB
04. 04. 2012
Dát tip
KZ: V nějakym filmu vo přírodě tvůrci filmovali slony tak, že kamera byla schovaná v pojízdný a na dálku řízený atrapě hovna. Toto mě přivedlo na myšlenku učinit mobilním hovno klasické. Motalo by se nepříteli pod nohama a zvyšovalo tak svojí šanci na rozšlápnutí... :-)

FAE BOMB
04. 04. 2012
Dát tip
DP: Tak to jseš úplně stejnej, jak Hitler!!! Ten byl totiž taky vegetarián, pročež masovej vrah... b-ME jsem česky nenašel a cizojazyčně si to tak nevychutnám. Souvisí to nějak s botulotoxinem? Jak lze tento vyrobit čistej? Stačilo by mi pár kilo... :-)

Nášlapné smradové miny se u nás v parku testují už dávno. Jednou jsem se prošel po chodníčku, který vypadal jako výstavka psích exkrementů (a kdoví jestli jenom psích) V jednu chvíli polevila moje ostražitost a nevyhnul jsem se přímému kontaktu. Přinesl jsem si na podrážce sice jen homeopatické množství té munice, ale nutno říct že poté, co se nálož v teple charakteristicky rozvoněla, rozprostíral se poloměr blití do okruhu nejméně pěti metrů. Dokonce i po důkladné očistě a dezinfekci je obuv vhodná pouze na polní práce. Exkrement je cítit znatelný i poté, co jeho sláva pohasla a není už smrtelně aromatický, jak byl za mlada.

DavidPetrik
04. 04. 2012
Dát tip
@FAE BOMB: maso nejim: cerstve ani zkazene. Zabyvam se mozkem, ale jsem vystudovany biofyzik. V neurovedach se protinaji nejruznejsi obory: takze trochu (ne tolik) vim neco i o chemii: tedy o te, ktera ma vztah k neurovedam (treba jako je olfaktoricky/cichovy system mozku). P.S. b-ME najdes jiste i na wikipedii a take v jakemkoliv labu, co dela biochemii (tedy i u me;-)

FAE BOMB
04. 04. 2012
Dát tip
blé(nebo jak se čteš): Nehodim, jsou tam věci až přespříliš osobní... :-( DP: Dík. Máš na to nějakej pěknej vodkaz? A čim se vlastně zabejváš, že znáš i takový věci? Pitevna, kremoška, kafilérka, diplomovanej degustátor zkaženýho masa...? :-) A klidně se sklouzni, já totiž bruslim skoro ve všem! :-))

DavidPetrik
04. 04. 2012
Dát tip
Nejsem si jisty obsahem. Mohu ale odkazat nasledujici technickou poznamkou na beta-merkaptoethanol. Neni sice tak vtipny nebo poeticky, ale lidsky nos je na nej nejcitlivejsi ze vsech olfaktorickych molekul. Je to vysledek evolucnich tlaku: b-ME totiz vznika pri bakterialnim rozkladu masa a tedy informuje o zkazene potrave. Pani, to jsem ale sklouznul na uplne jine kluziste;-)

blai
04. 04. 2012
Dát tip
Tak ho sem hoď :-)

FAE BOMB
04. 04. 2012
Dát tip
Se špetkama humoru jsem v pondělí spáchal smrtelně vážnej a likvidačně důležitej úřední dopis. Výsledek bude tak za 2-4 tejdny. Pak uvidim, jestli mě ty srandičky přejdou...

blai
04. 04. 2012
Dát tip
Já fakt nevím.Můj názor ber s rezervou.Já usoudil, že se jedná o humorně zaměřené dílo podle toho, že celý text se snaží být v duchu humorném a na konci si ještě přidal vtip...

FAE BOMB
04. 04. 2012
Dát tip
Fajn, přesunu, i když asi ani tam to nepatří. Humor zde každopádně neni, nebo aspoň jsem se vo to nesnažil. Dík.

blai
04. 04. 2012
Dát tip
Moc násilný humor.Povídka to rozhodně není nebo mi to ničím povídku nepřipomíná.Spíš bych uvažoval o úvaze...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru