Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

čierne stavby

17. 04. 2012
0
8
1051

 

§ 666 Tento zakon sa nevztahuje na aktivity JaT

§ 667 pil len colu

blablabla…takych tu uz bolo.cest praci

 

čierna stavba škodí vždy,

tým že je čierna stavba

tak ako ti vadí, že niekto zabije,

by ti malo vadiť aj to,

že je niečo čierna stavba.


Nech sa v podhradi stavaju pernikove chalupky.

Nech je vstup v dobovych kostymoch.

 

Na čierne stavby.

Hromadne burat vsetky nelegalne postavene.

*** (príspevok porušil KÓDEX diskutujúceho)

 

Uradnik, ktory dodrziava zakon

sa meni na byvaleho uradnika

svedomie seky nezaplati

stavebné povolenie za 6 mesiacov

dom za 4 


8 názorů

zvýrazněný rytmus, dělení textu do veršů a náznak koláže bezesporu patří mezi poetické prostředky. - co však převažuje: názorová propaganda, moralizování, prvoplánové výroky. - (plus jedna pohádková metafora a jedno stejně standardní metafyzické klišé "svedomie seky nezaplati") jednou za čas se takovýhle text může jevit jako změna mezi jinými texty, které staví i na jiných poetických prostředcích. pro mě je ale problém v tom, že texty tohoto rodu těží především ze svého umístění v kontextu a samy ze sebe mají málo co nabídnout. - v podstatě by bylo možné vyrobit z textu šablonu a nastříhat podle ní x podobných básní s jiným myšlenkovým obsahem (např. červeným nebo zeleným pro změnu). proto si myslím, že vystavět báseň na tezi a nalít ji do co nejméně vynalézavé formy není dobrý nápad (jakkoliv třeba v dramatu se to běžně dělá). samozřejmě je možné vyjadřovat své názory v rytmizovaných verších. - možná se nad jejich sdělením lze i zamyslet. - ale tohle ještě není poezie. - a nejsou ty názory ani nijak nápadité, ani nijak horké, spíš následují obecnou konvenci. - slova se mi mění v lehce stravitelný popcorn. - když už angažovaně, tak bych doporučoval prásknout do toho pořádně a nerozplývat se ve středostavovských serepetičkách a mediálních pravdách. :) na druhou stranu, absence romanticko-lyrického balastu je příjemná (až na to dvojverší), i když právě zakotvení básně v jakési společensky bezpečné pozici z ní dělá polévku bez koření.

okrem toho dielo bolo vytvorene generovanim internetovej diskusie v style Flart poetry. Och joj tusim sme tu zamrzli v romantizme.

rasizmu je plna spoločnost a ja som o tom napisala. to so mna rasistu nerobi.

Jinovata
19. 04. 2012
Dát tip
Do poloviny jsem byl přesvědčený, že mluvíš o bělošských černých stavbách, které jsou opravdový problém. A on je v tom akorát rasismus...

autor sa so stavbarskym rasiszmom nestotoznuje

jo jo :D

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru