Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

G - Velký Karel

28. 04. 2012
3
12
1653
Autor
VH64

GG další části (vloženo) Pan Kohout (20.02.2012) Karlův golf (20.03.2012) Velký Karel (28.04.2012) Pražce (29.04.2012) Záhon (23.06.2012) Svetr (21.07.2012) Do příkopy spad (25.08.2012) Viktor Čistič (22.09.2012)

Velký Karel

 

Jel jsem do Města do bazénu, s Arnym jsme měli sraz na nádraží, jako obvykle bylo v plánu zaplavat si, dát matýsky, pokecat a domů. Zahlédnul jsem, že do vlaku nastupuje i Velký Karel, kývnul jsem na něj, přes sklo si nevšimnul, nastoupil a posadil se někde mimo dohled.

Ve Městě jsem, jak bylo dohodnuto, šel počkat do nádražní hospody. Tam už seděl Velký Karel, u stolu štamgastů se bavil s fousatým železničářem, dali paňáčka, chlapík si nasadil čepici a odešel. Karel si mě konečně všimnul, pozdravili jsme se, přesednul k mému stolu a začal povídat o G.

Na to už jsem byl docela zvyklý, jak byla v klubu za celebritu, hodně lidí z toho prostředí se se mnou bavilo hlavně o ní. Vykládal mi, že se stará o rekordy, vede o nich záznamy, sleduje je a porovnává se současnými výkony. Zrovna nedávno koukal na G výsledky, je skoro na všech délkách tratí těsně za rekordy klubu a kdyby se na to trochu soustředila, do roka je má.

I to už jsem slyšel. Ne takhle souhrnně, ale slyšel. Většinou jsem na podobné řeči nijak nereagoval, Velký Karel je ale prima chlap, mám ho rád, a tak jsem řekl, že není první, kdo mi něco takového povídá, že podle mne by G měli všichni dát pokoj a ne do ní takhle hučet, že by si měla dát do pořádku záda a stehno a že taky už není nejmladší a měla by myslet na děti a ne na rekordy. Karel se zatvářil chápavě a s úsměvem dodal, že to musím já s ní doma dohodnout.

„Nevím, jestli jsem ten pravý, od koho by to chtěla slyšet.“ „Co? To jako? To jako nějakej jinej chlap?“ Pokrčil jsem rameny.

Karel se na chvíli zarazil – „Já jsem byl s Alicí, tou Alicí a pak přišel K. On má čas, to jí vyhovovalo... Stane se, někdy...“

„A peníze.“ – doplnil jsem – „S těma se čas velmi lákavě vyplňuje.“ Karel kývnul.

„To jsme na tom ale stejně.“ „No...“ „K nám taky přišel K.“ Karel se překvapeně podíval a pak mu to došlo – „To jako?“ Kývnul jsem. Chvíli na mě koukal – „Hele, to ale nevzdávej, to nemusí nic moc znamenat!“ Zase jsem pokrčil rameny.

Vtom vešel Arny, představil jsem je s Karlem, přisednul a hovor se stočil úplně jinam. „Kam jedete chlapi?“ „Do bazénu, plavat.“ „To máme stejnou cestu, já jdu na Sletiště, svezete mě?“ „No jasně!“

Vysadili jsme Karla, kde si řekl, a potom jsem Arnymu vyprávěl, co jsem se právě dozvěděl. „A ty jí znáš tu Alici?“ „Znám.“ „Jak vypadá?“ „Dobře, dost dobře, taková Keira Knightley po dvaceti letech a třech dětech.“ „Jo? Toho K mi musíš někdy ukázat!“

„To uvidíš věc! Takovej hajzlík malej, co už v pubertě pochopil, že aby u baru dosáhnul na skleničku, bude si muset zadek podkládat pořádně tlustou peněženkou a začal na tom makat.“

„A?“

„A dosáhne.“


12 názorů

Alegna
30. 04. 2012
Dát tip
bohužel často má, ale jak píšeš, naštěstí jen téměř :-)

VH64
28. 04. 2012
Dát tip
Edvin1 I ty Brute? Prostě jsem měl sraz s jedním chlapem a náhodou tam byl ještě další známý a jako z udělání mu jeho bývalou přítelkyni přebral stejný chlap, co mně - vypravěči - právě přebírá budoucí bývalou. Děkuji za laskavý komentář, potěšil!

VH64
28. 04. 2012
Dát tip
Tartaro, srozumeni Děkuji a omlouvám se, příště se pokusím být srozumitelnější. Nebo si vybrat srozumitelnější příhodu k odvyprávění. (sakryš, chvíli jsem přemýšlel, ale jiné slovo mne nenapadlo - srozumeni)

VH64
28. 04. 2012
Dát tip
Vendula Děkuji! Doufám, že v tvé poznámce není rezignace. Jinak ano, věci se dějí...

VH64
28. 04. 2012
Dát tip
Alegna Děkuji. Ani nevím, jestli pan K chodí po barech. Ale ona má taková pěkná sumička kdekoli - jak říká Edvin - téměř univerzální využití. Naštěstí jen téměř.

srozumeni
28. 04. 2012
Dát tip
Přiznám se, že jsem se v tom nějak ztratila. Tak dělám jakoby nic.

VH64
24. 04. 2012
Dát tip
Na Semilsku svého času působil, možná ještě působí, malý křivonohý a smradlavý tesař, krovař, a ten v takových situacích říkával - "Dělej jakoby nic."

Edvin1
24. 04. 2012
Dát tip
Peněženka, či spíš účet v bance přidá nejen centimetry vzrůstu - vyhladí pleť a ubere let, zvýší IQ, je sexy, nahradí lifting, vyrovná nohy, vlasy odbarví a nechá je dorůst... Bohužel. Kdybys celý ten dost zmatený příběh vynechal a nechal tam jenom ty závěrečné věty, bylo by to dostatečně hluboké a navíc šikovně stylizované.

Alegna
24. 04. 2012
Dát tip
hm, není špatné mít plnou peněženku pod zadkem, pokud sedíš u baru a seš mrňavej, jenže po barech nechodím :-)

..hm..já ti nevím..jsem z toho nějaká zmatená..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru