Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nekonečná únava

30. 04. 2012
1
11
1775
Autor
unisex

Ležel jsem v posteli, venku mohly bejt třicýtky. Ležel jsem v posteli a byl jsem neskutečně unavenej. Nic se mi nechtělo. Jen jsem ležel, dýchal ten těžkej horkej vzduch a věděl jsem, že tyhle dny se povlečou. A taky že jo.

Je to docela děsivý dožít se chvíle, kdy vám dojde, že tohleto všechno opravdu nemá smysl. Nakonec vás přestane bavit vůbec někam chodit, protože zjistíte, že všechno je stále dokola. Stejný holky, stejný příběhy, stejný problémy - jen trochu obměněný. Nějakou sbalit, pak se s ní vyspat a ráno zjistit, že si ale opravdu nemáte co říct. Nebo s nějakou chodit a po několika měsících dojít k tomu samýmu.

Začne vám docházet, že tu něco neklape. Nejdřív si myslíte, že je něco blbýho ve vás. A pak vám docvakne, že ne vy, ale se světem je něco v nepořádku. A jediný, jak se uzdravit, je dát ten svět postupně celej do pořádku.

Když tohleto začnete někomu vyprávět, třeba někomu, kdo v tomhle světě docela dobře funguje a přijde si na docela dobrý prachy, má rodinu a je tak nějak spokojenej, tak vám poví něco jako: měl by ses dát dokupy nebo měl bys začít u sebe či něco podobnýho. Ale já vám říkám: vykašlete se na to. Tenhle svět je pošahanej a jediný, co se s tím dá dělat je začít ho přetvářet tak, aby to vyhovovalo především vám.

Takže jo: ležím v posteli a venku je neskutečný vedro. Za chvilku se přece jen zvednu, vytáhnu z mražáku nachlazený pivo v plastový láhvi a vylezu na kopec, z kterýho je vidět celičký město. Sednu si na schody a to pivo vypiju. Bude pořád děsný vedro, slunko bude zapadat a mně to nebude ani trochu připadat romantický. Bude mi děsně fajn právě proto, že nic nepocítím. Žádný pohnutí. Nic.

A o to jde.


11 názorů

Marcela.K.
28. 06. 2012
Dát tip
...třicýtky? Nebylo by lepší třicítky?

StvN
06. 05. 2012
Dát tip
Tolik k - bez predsudku. Kouzlo je pryc.

StvN
01. 05. 2012
Dát tip
:)

unisex
01. 05. 2012
Dát tip
Ani kapka.

StvN
01. 05. 2012
Dát tip
Ctvrtej a patej odstavec.

unisex
01. 05. 2012
Dát tip
Kde je to ufńukaný? Která pasáž?

StvN
30. 04. 2012
Dát tip
Neni to napsany spatne, akorat je to mozna trochu malo vyrazny. Styl mi k obsahu nesedi. Na to, ze jsi to cele vedl k tomu, ze postava nic neciti, tak je to plne patosu a musim souhlasit se zdendou, ze to je i trochu ufnukane. Tolik ke stylu. Obsahove je to plytke. Kdyz nemas silne tema, musis mit silny styl, jinak tahle kratka proza nebude fungovat. Zapracuj na stylu a bude to dobry.

unisex
30. 04. 2012
Dát tip
To si buď jistej, Zdendo.

unisex
30. 04. 2012
Dát tip
To není nářek, to je objev, nudnej Zdendo.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru