Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Piquette

19. 05. 2012
4
5
1066
Autor
VH64

Další části (vloženo)

1 - Tete de cuvée (06.05.2012)

2 - Grand cru (12.05.2012)

3 - Piquette (19.05.2012)

4 - Vin ordinaire (26.05.2012)

Volně navazuje a uzavírá Sláva dobrému holubáři (02.02.2012)

Prdelko,

 

zkus prosím tohle brát úplně neutrálně, nejde o žádný útok, jen se pokusím vysvětlit, jak já to vidím.

Říkáš, „Myslím, že pro mě to bude opět převedení do přátelské nevinnosti.“ Dobrá, beru to jako hotovou věc a nijak neřeším ten prvek otevřené volby obsažený ve Tvé formulaci.

Co Ti teď chci říct, je, že to nejspíš nejde. Některá vrátka, jak se jednou otevřou, nejdou zase po dobrém zavřít. Možná si myslíš, že to rozumnému člověkovi vysvětlíš, jenže to nemáš vysvětlovat tomu člověkovi, ale jeho kládě. A kládě některé věci prostě nevysvětlíš. A nejspíš ani tomu člověkovi.

Představ si to – jsi s ním, chováš se k němu hezky, pořád stejně hezky a postupně to doroste do sexu. Přirozený postup u dvou dospělých lidí. Pak, aniž bys cokoli ve svém chování změnila, řekneš, - „Hmm, tak už zase ne.“ Ale ten předchozí proces jsi nijak nezastavila, protože se dál stýkáte stejně intenzivně, dál se k sobě chováte stejně hezky. To nemůže než znovu dospět k sexu nebo k permanentnímu číhání jedné strany na příležitost. To bylo o panu S.

Teď o mně. Myslím si, že už víc nemůžu s Tvojí otevřeností počítat. Jestli se něco stane ještě teď nebo v budoucnosti, už budeš opravdu zatloukat. Je to učebnicová poučka a šance, že bys byla výjimkou potvrzujíci pravidlo, je minimální. Takže, jestli budeš dál jezdit s panem S. v jednom autě, dál s ním chodit za kulturou a podobně, bude mě to frustrovat, protože nebudu nikdy vědět. Možná to zvládnu, ale bude mě to stát značné usilí. Budeš si zbytečně vyčerpávat zásobu mé dobré vůle. A pokud to nezvládnu úplně dokonale, bude zase nepohoda a zase se nám to začne rozpadat pod rukama. Prostě chci říct, že tím dost ohrožuješ šance našeho vztahu na nový začátek. Možná později už bude robustnější, ale doporučuju to nepokoušet raději vůbec nikdy.

Takže si myslím, že i v ideálním případě, že už „budeš hodná“, bude to od Tebe ubližování dvěma chlapům najednou. A redukovat počet chlapů, kterým ubližuješ, můžeš buď tak, že budeš dál sexovat se S., nebo že se s ním přestaneš stýkat. Úplně bezbolestně to nepůjde nikdy.

Leda snad, pokud jeden z nás chlapů je mizera, který jen chladnokrevně zneužil holčičku. Tipni si který a jdi za tím druhým… Ale tak to asi není, viď? Tady nejsou bad boys, tady máme jen jednu bad girl. V daném smyslu.

Zkus se na to kouknout postupně mýma a S. očima. Myslím, že dojdeš taky k závěru, že poté, co si vybereš, tomu druhému musíš jít ze žívota.

Máš úžasné kouzlo, jakousi čarovnou auru, bublinku, do které když člověk vstoupí, neodolá Ti. Padají předchozí rozhodnutí, je Ti hromadně odpouštěno, je se do Tebe zamilováváno znovu a znovu, víc a víc. Už jen proto Tě nikdy nemůžu zardousit, rdousí se uvnitř bublinky. Budu Tě muset zastřelit na dálku.

Jenže taky nepochybuju o tom, že to působí i na jiné. A tohle okouzlení dodává sílu, vytrvalost a odhodlání si Tě vybojovat.

Jestli to potřebuješ, najdi si tajného milence. Pokud na něj přijdu, zbiju Tě a odejdu od Tebe, ale pořád máš šanci, že na něj nepřijdu nebo nebudu chtít přijít. Takhle žádnou takovou šanci nemáš.

 

Prosím

 

Líbám

 

V.

 

P.S. Jenom hledám kamínky, co by snad mohly překážet, a snažím se je odvalovat z cesty.


5 názorů

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru