Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ach, ti mužové

01. 05. 2012
0
7
1154
Autor
Carevna Vesi

 

To, že máte doma čtyrprocetního spolubydlícího nic nemění na tom, že je to chlap. A chlap je od přírody stvořen, aby deptal ženy v domácích (ne)návycích. Kdo má doma takovýto exemplář dobře ví, o čem je řeč. Začíná to ponožkama po celé ploše bytu, pokud vlastníte balkon, pak i po ploše balkonu. Nsleduje zubní pasta otevřená, máte-li štětí, tak otevřenou tubu najdete někde v místnosti zvané koupelna. Pokud nejste touto šťastlivkyní, můžete jí najít i na komodě, botníku, nebo jako já dneska ráno v lednici vedle Jogobely. Humor stranou, byla tam. V sedm ráno na mě z lednice mrkla mrkev , což samo o sobě je dost stresující, otevřená láhev vína dny sou náročné a na Diazepam už sem imunní a otevřená tuba Odolu. Když sem si vymyla ospalky z očí, odstranila zbytky zaschlé řasenky a poštípala si celé tělo, abych se ujistila, že sem kompetentní k následnému prohledání daného prostoru, šla sem se ujistit, zda to nebyl pouhý výplod mého chorého mozku ovíněného eště z večera. Nebyl...

   "Kamile? Proč máme pastu v lednici?"

"Cooo?"

"V lednici je pasta. A to, že nemá víčko ..."

"Jo, no, já sem j tam zapomněl."

"Zapomněl?"

"No, ráno sem ..."

"Si zaspal, vzbudil tě zelenej šmoula a ten tě i s pastou odtáh do kuchyně a pod pohrůžkou násilí donutil dát pastu do lednice?!"

"Ne, ... byla to fialová panda. Ne čistil sem si zuby a pak sem si šel dělat čaj ... A pak... Já ani nevim. Sem debil."

"Debil? Tak to trošku urážíš všechny s touhle diagnózou, ne?"


  Tudíž sem dnešek věnovala zkoumání všech průvodních jevů chlapa (čtyřková verze) v domácnosti a jeho ženunasrávajících návyků.


  • prázdné cokoli kdekoli - tuby od krémů, past:_)), šampónů, gelů na holení ... "Ještě tam něco je, já to pak vyhodím. Nech mi to tam!"
  • zavírání všeho všude - dvěře, odpadkové koše (které sou otevřené, jelikož zrovna uklízíte), okna ...
  • smrkání do všeho všude - špinavá trička, utěrek, slipů ... "No, co? Neměl sem zrovna kapesník a tohle de stejně do pračky."
  • jednou rukou na čemsi a druhou v kalhotech - "No, co? My kluci to tak děláme."
  • mimo své místo - cukr, šťáva, ručník, lux - "Sem nevěděl, kam to patří." (Tam odkud si to vyndal, blbe!)
  • odpad mimo odpad - odličovací tampónky, uchošťoury (a to je Kamčova specialitka), fusky (máme cílová místA, určená těmto delikatésám - koš, koš, prádelní koš. Ne, podlahu, skříňky, balkony)
  • trilión biliónů miliard skleniček (aneb s novou dávkou šťávy nová sklenka, dle Kamilovách slov. Proč?)
  • chození celodenně a celoročně v trenkách po bytě. (Proč?)
  • sezení u pablbostupidních PC her (a ačkoli mám VŠ, tak sem zaboha nebyla schopna pochopit princip, smysl nebo cíl hry, natož funkce jednotlivých lahviček, zkumavek a mečíků)
  • prdinkání a krkinkání všude a kdykoli (názvosloví převzato ze SLovníku Kamilových homosexuálních výrazů. Hoši máme svěrače, někdo o trochu procvičenější, a ty mají určité funkce. Pojďme je uvést v praxi. Nějakýho toho ticháčka promineme, ale ládovat to tam, jak MCDonald obezitu do dětí, tak to zas ne.)

   ... o věšení prádla, ale slepá tetka od Vency, nebo systém uskladnění vyžehlenýho prádla, celodenního detailního úklidu ..sporáku (jelikož s těma detailama toho víc za den neodmaká), nebo praní jedný várky prádla od pondělí do čtvrtka (protože v pondělí to vypere napoprvý, do středy nepověsí a pak musí znova, páč je to zatuchlý)...o tom? Škoda mluvit. Známe, víme. 

   Nicméně, výzkum stále probíhá a pokud budou uskutečněny nové objevy, budu Vás informovat. Pokud ste nezdechli u čtení tohoto článku.


PS. Hrubek si nevšímejte, některý sou naschvál a některý? No, nikdy mi nešlo Pomni, abys nezapomNĚl...

:-))


7 názorů

Zordon
21. 06. 2012
Dát tip
většinu zde jmenovaných předmětů naštestí neznám a nepoužívám, proto je nemohu nechávat tak kam nepatří...

Fouraix
02. 05. 2012
Dát tip
určitě se živí jako rozhodčí

moorgaan
01. 05. 2012
Dát tip
..tys to poznal/a pole holubu??

unisex
01. 05. 2012
Dát tip
Tušil jsem, že Kamil Sikora je homosexuál. A je to tady.

moorgaan
01. 05. 2012
Dát tip
...ja vim... jsem svaty.-))

To zřejmě dělá za mými zády, páč u toho sem ho, naštěstí, eště nechytla:-)) Ale máš svatou pravdu.

moorgaan
01. 05. 2012
Dát tip
na holuby jsi zapomela..na holuby!!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru