Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ľudia sú ako knihy

16. 05. 2012
0
0
714
Autor
Matulo

 

Ľudia sú ako knihy

Každý z nás si píše svoj vlastný život. Každý moment, každá sekunda, okamih sa zaznamenáva do jeho „diela života“. U niekoho je to len krátka brožúrka, u niekoho iného zase nedočítateľná enciklopédia. Niekto napíše len jeden nádych a niekto zase napínavé dobrodružstvá a dlhé príbehy. Niektoré knihy sú smutné a niektoré veselé. Každá z tých miliárd kníh je originál. Neexistuje rovnaká, ani podobná. Každá je svojim spôsobom vzácna a nenahraditeľná. Náš svet je teda knižnica plná kníh. Neskutočne veľká knižnica. Kto sa o všetky tie horory, drámy, romány, novely, rozprávky a letáky stará? Kto to všetko spravuje? Niekto predsa musí. A kto to všetko číta a zaznamenáva? Knihy sú predsa nato, aby sme ich čítali.

Jedna osoba tu je. Najmúdrejšia, najväčšia, najlepšia, proste dokonalá. A čo je najdôležitejšie, aj tá osoba má svoju vlastnú knihu. Knihu, ktorá nemá ani začiatok, ani koniec a nikdy mať nebude. Tá kniha je sama o sebe dokonalá. Je tam všetko, čo naše knihy obsahujú a dokonca omnoho viac. Všetko čo sa stane, je tam už vopred napísané.

Pokiaľ to ešte niekto nevie, ten správca je samotný Boh a jeho kniha sa volá Život.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru