Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Divnověda: slepice nebo vejce?

16. 01. 2002
3
1
8210
Autor
Danny

Kolegové divnovědci, divím se, že jsme již nezačali
řešit jednu z nejznámějších divnovědeckých otázek:

CO BYLO NA SVĚTĚ DŘÍVE? SLEPICE, NEBO VEJCE?

1 názor

První byl kohout, který měl, jak známo, dvě vejce v pytlíku. (Mimo dalších pohlavních znaků, pochopitelně.) Slepici mu Pán Bůh vyřezal z žebírka když viděl, jak se nudí a nemá do čeho píchnout. Osvědčený postup pak Stvořitel zopakoval na Adamovi.

Wattik
28. 02. 2005
Dát tip
Tohle je přeci jasné od samého počátku. První byla slepice a tu stvořil Bůh.

Orio
03. 05. 2002
Dát tip
Rád bych připojil teorii, která z části tento problém řeší a jelikož otázka nekonkretizuje vejce, je pro mne přesná. Odpověď zní, že vejce. A obhajobou budiž fakt, že vejcorodý plaz se vyvinul mnohem dříve než pták. Takže vejce tu nejen bylo dříve ale setsakra dříve. Přeju hezkej den.

pacq
29. 04. 2002
Dát tip
Imat: s tou mutaci jsi rozhodne na spravny stope. Podle me musime ale pripocitat dalsi dulezity komponent; jesterku. Z evolucniho hlediska mi totiz vychazi tahle sekvence- jesterka- zkazeny jesterci vejce- slepice- slepici vejce.

Spvrivs
06. 02. 2002
Dát tip
Big_George: Taky dobrý!!! :-))))))))))))))))) Otázka antikoncepce je velmi významným fenoménem, který může naše bádání úplně rozhodit v základech. Proto by možná bylo prospěšné založit Výbor pro výzkum posledních věcí slepic.

StvN
04. 02. 2002
Dát tip
Danny to jsem dávno vyřešil. viz má tvorba

Spvrivs
23. 01. 2002
Dát tip
Roby: přímo z vlastní kedlubny. :-)))))))

Gls
22. 01. 2002
Dát tip
Albiero: Jenze Adamek s Evickou vznikli v Edenu (Evaluation of Domesticize Evil Nation), coz byl vyzkumny projekt, ktery se snazil dokazat, jak je neskodne zahravat si volne se zlem... No, trochu se to zvrtlo (problem byl, ze soucasne se jinde spustil projekt Evalution of Domesticize Upright Moral - Edum, dokazujici, jak je neskodne zahravat si se vzprimene postavenym dobrem; a nekdo proste spletl pismenka a pak uz to neslo zastavit) a tak autori (muzi i zeny samozrejme, ackoliv bible mluvi o nejakych bezpohlavnich andelich) projektu radeji zdrhli na jinou planetu.....

Prokletí
21. 01. 2002
Dát tip
nee, první byly velkodrůbežárny.... tzv. Vajax, otec, syn, duch svatý & co. ;o) m.

papouch
19. 01. 2002
Dát tip
první byl papoušek

Modona
19. 01. 2002
Dát tip
Podle filmu Stvoření světa byl 100% první kohout a slepice a tu posléze andílci naučili, že má v popisu práce snášet vejce. Čert tam pak přidal Salmonelózu.:-))) Podobné je to s banánem. Napřed opice, pak banán, pak loupat.

Robynson
19. 01. 2002
Dát tip
Spvrivs. TO se se mi moc líbylo. Je to vlastní nebo převzaté? :-)

Mahoney
17. 01. 2002
Dát tip
a proč se loupáku říká loupák, když se neloupe ani není třeba ho loupat...? (bánány jsou fádní.. :))

Bacil
17. 01. 2002
Dát tip
KOHOUT!!!

Albireo
17. 01. 2002
Dát tip
Gls: Muž a žena nevznikli současně. Viz Adamovo žebro jako surovina pro Evu.

Spvrivs
17. 01. 2002
Dát tip
Tak na toto mám přesnou odpověď. Neplatí ani jedno, dřív nemohla být ani slepice, ani vejce. Vysvětlení: abychom dostali vejce, musíme mít slepici a kohouta. Abysme dostali kohoutka a slepičku, potřebujem minimálně dvě vejce (počítejme s určitou pravděpodobností vylíhnutí maskulinního kuřete). Abychom dostali dvě vejce, potřebujem dvě slepice a kohouta (pozor, dva kohouty v žádném případě ne). Abysme je dostali, potřebujem minimálně tři vejce. Abychom dostali tři vejce... Z toho nevyvratitelně vyplývá, že početní stav kura domácího se snižuje (zleva neomezenou) aritmetickou řadou. Proto netkví hlavní divnovědecký problém v tom, co bylo první, nýbrž v tom, co bude poslední. Závěr: I když jsme zodpověděli danou otázku, základní problém zůstává: Byli dřív kohout se svým nekonečně početným harémem nebo nekonečně mnoho vajec?

Albireo
16. 01. 2002
Dát tip
To je dávno vyřešeno. Vejce snášeli už dinosauři dávno před slepicemi. Jo, kdyby ses tak ptal, jestli byla dřív slepice nebo slepičí vejce...

Rivka
16. 01. 2002
Dát tip
Vejce, pochopitelně...:c)

rs232
16. 01. 2002
Dát tip
První byla myšlenka od tvůrce, pak realizace a pak stvořená slepice co umí snášet vejce, sám bych to tak taky tvořil ... Těžko bych kvůli vejci vymýšlel slepici! ... No i když, že by se k vejci nehodila právě slepice? :)))))

Miroslawek
16. 01. 2002
Dát tip
První byl Linus Thorvalds, ten stvořil tučňáka, kterého vzápětí znásilnil a z jejich vejce pak vznikl LINUX ;-D

Danny
16. 01. 2002
Dát tip
Míwo, proto se taky linuxový C kompilátor jmenuje EGCS : EGG Compiling System

Gls
16. 01. 2002
Dát tip
rs232: máš hlad, dal by sis vejce, ale nechce se ti jít do krámu... Stvoříš venku slepici (vejce doma stvořit nemůžeš, protože manžela prudí, když tam smrdíš s tím tvořením), ta se půjde na tebe podívat (protože je slepice) a snese vejce... A jinak mám za to, že vzniklo oboje zároveň, stejně jako třeba světlo a tma, nebo mužské a ženské pohlaví, nebo tak prostě cokoliv u čeho se dá bádat o čemkoliv. Nebo ještě přesněji nějaký konkrétní časový údaj, kdy vznikla slepice, potažmo její vejce, není!, prostě tu nebyly slepice snášející vejce a pak tu tak nějak prostě byly a snášely vejce............ a vůbec, co na tom vlastně řešíte?, loupání banánu jste už probrali? :-).

Robynson
16. 01. 2002
Dát tip
Od špičky nebo stopky?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru