Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jazzfest Černošice

02. 06. 2012
1
1
1025
Autor
Youssef

Minulej tejden jsem se ochomejtl víceméně náhodou na jazzfestu černošice. A jako, dámy a pánové, nechci bejt tak úplně zlej, ale jel jsem tam vlakem, a ta cesta byla pravděpodobně největší zážitek dne.

Nicméně, dorazil jsem tam tak akorát do půlky kamarádova koncertu, kterej byl celkem jako dobrej, to ne že ne, ale hráli s nějakym dětskym sborem nebo co, takže bugr jaksviň.
 Tak i tak, děcka byly lepší, když byly na pódiu, páč když seskákaly dolů, bylo to jak ve filmu "noc oživlých dětí" a i když tam byly dva bary, nešlo se k nim dostat, páč tam byly nahrnutý pro všechny ty hranolky s kečupama a jablečný džusíky.

 Takže, jsem na jazzfestu černošice a jsem tam na sucho. Kolem běhá třicet malejch děcek a třicet zoufalejch matek, co hledaj/snažej se odchytnout svoje děcka. Jedna má triko "I need coffee now!", směju se. Kámoš hraje Animal Chin od Jaga Jazzist, co si prej nazkoušeli pro mě a dokonce si v jednom momentu vystříhnou celkem fajn freejazzový okýnko.
 Koncert zakončej tim, že pozvou zpátky dětskej sbor a jedou "Fly me to the moon" - ale hej, ty děcka zazpívaj sotva to (alespoň většina z nich, ty bystré, které postřehly, že už se zpívá), takže co jako. No, a konečně se sbalej a jdou na pivo.
 Po nich ještě zpívaj dva dívčí sbory, které jsem si soukromě přezdil na Jailbait orchestra. Koukám na program, kde krom laca decziho nikoho neznám, a i on stojí posledních cca deset let za bačkoru.
 Řekl jsem, že se to odehrává v klubu "Kino"?

 Čas se sundat. Objednám si jídlo, těstoviny s kuřetem a špenátem, a dostanu ho asi o hodinu později; těstoviny s vepřovym a slaninou. Ale jako co, alespoň těstoviny jsou správně. Mezitím proteče spousta piva, probírá se koncert a další postup kapely. Na otázku "a co bys udělal ty?" žertovně odpovídám "vaší zpěvačku"; cucám gambáč a zpoza raybanů, co jsem ukradl zpěvákovi, pokukuju o stůl vedle, kde posedává jeden z dívčích sborů - jop, tohle je ten moment, kdy jsem si poprvý v životě přišel jako oplzlej dědek.
 Ze sálu zní druhej dívčí sbor, prej našly nadšení na kopečku s borůvkama. Maj tam i jednoho chlapa, co je doprovází beatboxem.

- "Ufčapa tufčapa ugh ugh"
- "I found my thrill"
- "Gumba gumba runčaka"
- "On a blueberry hill"

Pak se setmí a je čas jet domů, poskládám se do auta s kapelou, jedem vstříc světlům velkoměsta a posloucháme Animals As Leaders.

Cosifest Černošice v klubu kino, místo, kde by mi nevadilo dožít.


1 názor

Petr.II
02. 06. 2012
Dát tip
*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru