Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dívka

Výběr: Javert, Print
08. 01. 2000
7
0
2176
Autor
Amadeus

Je to velmi stárá prasečina. Sentimentální, ale jinak to nešlo.

Ale to tys věděl o vedení ruky nad cihlovou zdí panenství a že střemhlav letící dravec nikdy nemine protože vidí už samotnou trofej a může tak věštit z jejich jater a že Pantagruelova matka si zakapávala uši voskem když měla projít kolem synovy kolébky ...a co ještě nad kozlíkem chův? Ale nebylo to nic platné raději bys měl ten den ještě zítra i kdyby to měl být jediný den v tvém srdci ba dokonce jediný v celém kalendáři ...práh, tak slabounký, že je téměř sáhnutím pro paprsek dole ale vyzvedneš jen svačinový papír a měl by tě zabít padající strop?? Překrásná, čeká vstoje o několik kroků od své vlastní kletby pokušení a jen o krok netrpělivosti od železářství aby jako ty kdysi se zeptala jak lze opravit něco tak upřímného jako je klika vytrhlá na nevstupovat a jakými jsou i psí oči v polévce chudiny a měls jí snad už víc než ona sebe ale to už se nedíváte na sebe jen vy dva to vyjdeš svou zkratku jejíž cesta už dávno nic nezkracuje jejíž trasu ti vytyčila zuřivost a cítíš to jinak: vzájemnost, samota, osud...
Pája
25. 07. 2001
Dát tip
*

Anonym
06. 03. 2001
Dát tip
stydim se ,ze jsem v tobe uz drive nevidel cloveka

castan
26. 04. 2000
Dát tip
Mě se to také líbilo. A není tam ani žádný potrat. Tohle je ten správný způsob.

Laďa
20. 04. 2000
Dát tip
Myslim, že to je...ehm...docela neprasecky napsaná prasečina. Skoro se mi víc líbí takto plynoucí neveršované věci.

Miroslawek
12. 04. 2000
Dát tip
Myslím, že to není ani tak prasečina jako zjevená pravda ;o)))

Ramona
01. 04. 2000
Dát tip
S tím čtením pozpátku jsem to myslela tak, že mi dá báseň další smysl, když vím, jak to všechno skončilo. Ona vyletěla, na tebe strop spadl :-( Když bylo po všem, asi se vrátila.. ~ ~ ~

Print
24. 03. 2000
Dát tip
Kruci! Jakto, že jsem tohle přehlíd!!!!!!! To je BOMBA!!!!!!!!!!!!!!! Konečně jinej styl, jinej nápad, jiný slova, jinej rytmus - a naprosto nenucený, nehraný!!! Jééé! TIP jako Brno!:-))

ANGELLA
27. 01. 2000
Dát tip
Miluji básně, co se dají číst i pozadu.. Ona je nesmrtelnice, díky padajícímu stropu, jen se podívá přes něj , již ví, že má křídla !!
~ ~ ~

Jean
11. 01. 2000
Dát tip
ale je to krásná prasečina...

ALOHA
09. 01. 2000
Dát tip
+ ALOHA +

Daimon Terr
09. 01. 2000
Dát tip
Moc se líbilo ...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru