Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Krásná síť

13. 06. 2012
8
5
991

Krásná síť

Na opačných březích ani ne jednoho oceánu, přes zá­pad­ní hemisféru roz­pro­stí­ráme svou síť. Těšíme se na tmu, když slunce přichází z východu špalírem roz­bi­tých mraků, peřinami popravenců, jejichž hlavy se kutálejí kolem Jupitera.

Jimi se nese obyčejná krev z kostela. Chtěli by lépe vidět, co se odehrává uvnitř. Zda někdo nezahlédl Boha pouhým okem, a ne jako dosud, pod obrov­ským zmen­šo­va­cím sklem vesmíru, jenž se natruc zvětšuje. Černá díra ve slabší chvilce.

Někdo pozoruje, jak se mučíme, a říká: „Je to vůbec možné?“

Samotného by jej to nenapadlo. Bereme se opravdu vážně na ostrovech ne­na­le­ze­ných pokladů, s miliardami kombinačních možností. A přece každý sám na dně za­hrad­­ní­ho bazénu.


5 názorů

marcela.m.
14. 06. 2012
Dát tip
plné protikladov...páči sa mi ..oslovilo..Tip

můra: díky za náhled do tvého čtení. prošel jsem se ve tvých stopách.

vk
14. 06. 2012
Dát tip
pristavil som sa pri: revoluci v kontejnerech na tříděný odpad myšlenek, prožitků a snů postmoderna nebo severokorejský jaderný program (v jednom vreci) + záver je dobrý tých popravencov som napríklad nedal, druhá sloha sa mi zdá v porovnaní so zvyškom obyčajná, doslovná

Můra73
14. 06. 2012
Dát tip
Zajímavě rozestavěné kulisy. U mnohých z nich stojí za to, zastavit se a obdivovat zručnost provedení, vracet se a zamýšlet se nad vztahy mezi nimi. Ty vztahy - lovím sítí trochu rybářskou, je nejdřív rozprostřená přes západní hemisféru - a první čapnu slunce, které si kráčí nad peřinami dřívějších popravenců. Mám při lovu hlavu nad oblaky, kouzlí se mi prstenec s kameny okolo Jupitera! (tady, na přelomu strof, v dálkách jsem z úlovku nadšená))... a přesto končím myšlenkami u lidí, u jejich krve . O jejich přirozenou zvědavost se odrážím od boha a znovu nahazuji síť, nad černou dírou. Jsem parazit, :o) co chytnu, musím roztřídit, ... mám úlovek. Ostrov nenalezených pokladů s miliardami kombinačních možností. Vtáhlo mě to, mám rozhozenou síť u dna Tvého zahradního bazénu. Moc prima.... děkuji a děkuji :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru