Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dárky nosí Ježíšek

14. 06. 2012
16
12
2949
Autor
Zordon

Tento níže uvedený a těžko zařaditelný (neb na písmáku chybí zcela kategorie vědeckých textů) je odbornou polemikou s Vaudovým fejetonem Santa Claus versus Ježíšek http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=186791

Dárky nosí Ježíšek. Mám pro to nezvratné a vědecké důkazy. Provedl jsem experiment, který jasně potvrdil, že jediným možným nositelem dárků ze všech adeptů, kteří pro tento úkol připadali v úvahu (Děda Mráz, Santa Klaus etc.), může být pouze Ježíšek.

Již delší dobu jsem pod stromečkem pozoroval signifikantní absenci čehokoli, co je určeno výlučně pro dospělé. Předloni jsem proto vypustil první testovací balónek. Přál jsem si "něco na zahřátí". Představte si, že pro něco takového přijde do krámu pantáta s vizáží Santy Klause neřkuli Dědy Mráze. Těm budou flašky skákat do nůše sami. Leč nedostal jsem láhev destilátu nýbrž teplé ponožky. Mé podezření zesílilo, nicméně vědecká čest velela zkoumat dále.

Loni jsem tedy přání formuloval zcela pregnantně. Přál jsem si "láhev alkoholu". K mému údivu bylo mé přání splněno a zákon o zákazu prodeje nezletilým zůstal neporušen. Dostal jsem vodu po holení (71% alkoholu nikdo nezpochybní, ale ani nevypije). Vycházíme-li z předpokladu, že Děda Mráz ani Santa se neholí, zato přístup k alkoholickým nápojům mají legální, tak jediným, kdo z toho musel nějak vybruslit a byl nucen splnit mé přání takto šalamounsky, mohl být ten chlapec, co už ve dvanácti letech intelektuálně pokořil všechny židovské zákoníky (a jak je vidět hned po narození pokořil i zákoník český). Jen by mě zajímalo, jak si hošík letos poradí s balíčkem černého cavendishe. Ale přiznám se, že mu věřím.


12 názorů

nápadité, vtipné a perfektně napsané, T*


Dept
05. 01. 2015
Dát tip

no já jsem si tak dlouho přál svetr s jelenama, až ... to ježíšek vyřešil :)


sharik
26. 07. 2012
Dát tip
hehe, vtipná myšlenka! :)

Tony.cs
15. 06. 2012
Dát tip
Zasmál jsem se :-) *

Jo T*

já už několik let píšu do ponožžky lístek se slovy "něco ostřejšího" ...vždycky dostanu jen dárkové balení Gilette

Jo, Ježíšek je sice sympaťák, ale tak trošku popleta. S ním jsem se už taky vypořádal v jednom ze svých fejetonů. Tak hodně zdaru v další fázi výzkumu. ((-:

Diana
14. 06. 2012
Dát tip
Za to bys zasloužil Nobelovku! :-)***

Toscana
14. 06. 2012
Dát tip
Joooo, náš český Ježíšek je z gruntu šikula! :-))) *t

MKbaby
14. 06. 2012
Dát tip
Ano, máš úplně pravdu. Když jsem od Ježíška chtěl nějaký vzrušující zážitek pro dospělé, nadělil mi o měsíc později pololetní vysvědčení mého syna. Toho to nevzrušovalo vůbec, zato mne velmi. Proto se podepisuji pod Tvé vědecké dílo.

Vaud
14. 06. 2012
Dát tip
;-))) skvele!

Zordon
14. 06. 2012
Dát tip
Dovolím si avizovat

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru