Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Twitter

29. 06. 2012
2
2
1120
Autor
kontraphunka

 

___Představte si, že první stránka je prázdná. Na té stránce sedí pták, modrý, takový, jaký má v logu twitter. Ten pták je nejdřív na stránce plochý a pak se zhmotňuje a vznáší se ze stránky nahoru. Odlétá z pokoje a vy letíte za ním. Pták má jakési tělo, ale vy tělo nemáte, letí jen vaše mysl. Letíte za ním nad svým domem, jeho okolím, pak vzdálenějšími místy a zeměmi.
___Taková je dnes na světě rychlost. V určité chvíli začne pták přistávat, roztáhne do široka křídla a už jen plachtí, snáší se pomalu zpátky k zemi.
___ Vy zpoza něj vidíte hory roztodivných tvarů, zelené a žluté, mezi nimi jezera.
___ Je to Skotsko. Pták přistává na stráni u jednoho z jezer.
___ Na stráni je malá chata. Bydlí tu Stuart s Marisou. Svítí slunce, je téměř jasno, ale teplo není. Stuart vychází před chatu a sedá si do svahu na trávu. V ruce má iPad.
___ „Jak zítra bude?“ ptá se Marisa.
___ „Podobně jako dneska.“
___ „A pršet nebude?“
___ „Přes den by nemělo. K večeru jo.“
___ Pták už mezitím letí docela daleko od chaty, blíží se vrcholu kopce a vy letíte za ním. Obkrouží skotské vrchy a dá se zpátky kolem pobřeží, pak do vnitrozemí.
___ Letíte nad Oxfordem, nad Londýnem.
___ Před sebou máte prázdnou stránku. Díváte se na ni. Pijete čaj.  

 


2 názory

Silene
31. 12. 2017
Dát tip

(jakého má v logu)


Fruhling
30. 06. 2012
Dát tip
Drogy! (Ale nějaké slabé)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru