Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Smrt

03. 07. 2012
1
4
829
Autor
empatie

Už delší čas jde s vámi za ruku,

promiskuitní paní Smrt.

Ať je to muž nebo žena

vždy je od ní v náruč uchvácena

Uděláte vše, co ona poručí,

spousta slz a bědování

zůstane po té bledé paní,

jenom ten, kdo v její náruč spad´

je šťasten a je rád.


4 názory

aniky
21. 09. 2013
Dát tip

souhlasím s kebet


empatie
05. 07. 2012
Dát tip
Kebete, mě se nemůžeš vůbec dotknout. Já jsem nezařaditelný básník, tak se kdosi o mě vyjádřil. Jsem anarchistka, celý život jsem jí byla. Tvá kritika je od srdce a to se mi líbí. Měj se moc hezky. Aspoň třem lidem, když se báseň zalíbí, tak mi to udělá dobře. Je strašně těžké kritizovat verše, ty ti buď naskočí, nebo nenaskočí. Jsem už snad sto let na světě a mně se tady líbí. Ještě jednou se měj hezky. A děkuji za upřímnost.

kebet
04. 07. 2012
Dát tip
Nerad bych se tě nějak dotkl, ale mě ta báseň nezaujala. Především mi asi chybí něco zajímavého. (Závěrečný bonmot mi na báseň nestačí.) Přirovnání smrti k poběhlici, která je na kluky i na holky, mě nepřesvědčilo. Smrt mi taková vůbec nepřipadá. Z hlediska řemesla: Zarazilo mě slovo "promiskuitní", které sem vážně nesedne. Dále "je od ní v náruč uchvácena" mi připadá jako paskvil (topůrko může být od sekyry, ale náruč není "od někoho" ale "něčí"). A konečně, pozor na interpunkci. Řekl bych, že čárky a tečky zde používáš velmi špatně.

srozumeni
03. 07. 2012
Dát tip
Sice se mi moc nelíbí obrat ,,v náruč uchvácena",celý ten řádek mi připadá divný. Ale jinak se mi líbí, ta myšlenka...***

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru