Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

věk

04. 07. 2012
6
10
1116
Autor
pavelpavel

o holi zvedání

to břímě podpíráš

 

vlákna v křeči

kontrakcí slábnoucích

 

mimiky posun

a výraz jaksi

bez pohybu

 

křižuješ mezi písky

v zavátých rukách

jen plaše belháš

klopýtáš

krokem

každým rokem

pomaleji


10 názorů

Čudla
28. 09. 2012
Dát tip
Mě to přijde dobré. *

Mojmir Zly
18. 07. 2012
Dát tip
pro kebet: víme prd. Stáří popsané v básni je téma které asi nikdo osobně neznáme(zatím neprožíváme), ale dost často se s ním potkáváme. Myslím že je to téma pro báseň. Je to o citu, může to být vyjádření pocitů k někomu blízkému kdo nám, kteří jsme v plné síle, stárne před očima a něco pro nás v životě znamenal - zanamená. Může to být něžné postesknutí, melancholie zachycující naše nejniternější pocity k těm nejbližším. Za mě tip

pavelpavel
05. 07. 2012
Dát tip
Dik za nazor fakt si neberu ambice ze jsem basnik jen se snazim trochu psat tak jak mohu a neumim

kebet
05. 07. 2012
Dát tip
Šibeničníku, mně je fuk, co se smí a co se nesmí. Psal jsem, co mně schází na básni, u které žádá autor o upřímnou kritiku. Pavelpavel: Asi jsem to nevyjádřil moc dobře. Báseň je pouze forma, jak sdělit, co by šlo jinak sdělit těžko. Mně připadá, že jsi sice použil formu básně, ale ta forma nenese nic, co by stálo za řeč. Byť - abych nebyl jen negativní - na posledních čtyřech řádcích cítím nádech něčeho zajímavého. Jen pro příklad - toto je báseň, která něco říká o stáří, samotě a míjení (máme se oba co učit): http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=406142 Zdar a sílu!

pavelpavel
05. 07. 2012
Dát tip
pro kebet: myslím , že opravdu nevíme co je stáří...jen jse, psal pocit o lidech co kdysi dokázali nemožné...vez že nevíme...

kebet
05. 07. 2012
Dát tip
Ano, na stáří se lidé opírají o hůl, s věkem svaly postupně nejsou tak silné, podoba se mění jak chabne kůže a mladická odvaha je ta-tam. Je to pitomý s tím věkem, ale všichni víme, že to tak je. Tak proč o tom psát báseň? Chci říct, proč psát báseň, která nesděluje nic víc, než co všichni víme?

a2a2a
04. 07. 2012
Dát tip
úsporný verš a průhledná obraznost ve verši ...křižuješ mezi písky v zavátých rukách... navíc zbytečně komplikovaná, neboť již chůze mezi písky sama o sobě naznačuje hodně a ten obraz sám o sobě má potenciál,takže ty ruky jsou tam zbytečné, nemluvě o tom, že celkové metaforické ztvárnění staví na těžknoucí chůzi, celá ta báseň by se dala říct třemi verši ...křižuješ mezi písky klopýtáš každým rokem pomaleji... Nicméně chci také dodat, že psát bez příkras, tedy tvým úsporným veršem a stavět na obsahu je dobrá cesta.

Alegna
04. 07. 2012
Dát tip
dobře vyjádřené, bohužel to znám :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru