Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sbírka nejlepších písmáckých autorů!

Drazí přátelé!

Otec po týdny trvajícím nátlaku a citovém vydírání konečně svolil k tomu, že mi zaplatí vydání sbírky. Své štěstí bych však rád sdílel s vámi, moji milí písmáci!

Dostal jsem takový nápad:

Sbírka, nikoliv objemná, nicméně s pevnou vazbou, isbn kódem, velmi vkusnými ilustracemi, záložkou, atd. má sestávat ze šedesáti básní. Polovinu z nich bude tvořit má tvorba, zbytek - POZOR - vaše poezie! Ano! Skutečně! Kdo tady na písmáku zveřejní báseň s názvem "Pro Radovana + skutečný název", ten se dostane do selekčního kotle, ze kterého budou vybrány nejlepší příspěvky. Každý z autorů bude zastoupen pouze jednou básní, aby se jich tam vešlo co nejvíc! Každý z autorů dostane zdarma dva výtisky sbírky a volňáska na křest, který bude doprovázet kvalitní folkrock! Vše je již domluveno!

Sbírka vyjde v nákladu 500. kusů!

Prosím, abyste neváhali, knížka má vyjít v polovině října, čím dříve začnou redakční práce, tím lépe!

Na společnou spolupráci a spoustu kvalitní poezie se těší Radovan

 

POZOR!!! - Dodatek:

- Ve sbírce se neobjeví žádné nicky, pošlete mi do zpráv vaše civilní jména nebo umělecké pseudonymy!

- Osobně bych ve sbírce rád viděl některé konkrétní autory, například: Petrusha, Hagrid, Nikotin, Dero, Kuchot, Jinovata, Sepotvkorunachstromu, vk, Norsko1, hynajs, papouch, Narriel, dítě_na_skleníku, Pedvo, sestricka_slunicko, Dalimir

 

Ve sbírce se na 100% objeví tito písmáci:

 

- MKbaby

- DanielP

- Evženie Brambůrková

- Whitesnake

- Muamarek

- Zuzulinka

- Miluna Vošková

- Makoves

- Pavlíková Růženka

- Juno

- MAJKL65

- Dětský koutek v mrazírnách

 


78 názorů


Nečech
22. 08. 2012
Dát tip
Nad nebe jasné je především, že tento shit vydá jen nadšenec jako tvůj taťka. Protože ti chce udělat radost, kterou si nezasloužíš. Schválně to zkus někomu prodat!

Taťka to zaplatí a zařídí, protože ví, že jeho syn je šikovný a dokáže produkovat kvalitní texty. To je přeci nad nebe jasné!

Yeziiinka
01. 08. 2012
Dát tip
Předem prosím za odpuštění, bo se chystám být drzá, ale: "taťka to zařídí a zaplatí, protože je nakladatel" je všechno možné, jen ne rovnítko či potvrzení pro "parta umělců odvede pořádný kus poctivé práce". Už jen pod čarou mě pak zneklidňuje ono pojetí "já třicet a vy mě doprovodíte každý s jednou". Taková kniha, notabene takto vydaná, sděluje z mnoha hledisek pokřivenou informaci. To jen, že ses ptal. Nemám samozřejmě ambice Vám do toho dál kecat. Snad to pro všechny zúčastněné bude tak radostný počin, jak byste si přáli.

Jezinko, co se ti nezdá? Že parta umělců odvede pořádný kus poctivé práce a vyjde jim sbírka s pevnou vazbou a isbn kódem? Co přesně je špatně?

Yeziiinka
28. 07. 2012
Dát tip
To je divné... divný pocit z toho mám. Nic podobného jsem v životě neviděla. Chce se říct: "nová dobá!" No nic. Hodně štěstí s tím.

DanielP
22. 07. 2012
Dát tip
nezapomeň mi dát info kdy co bude!

sidonia
21. 07. 2012
Dát tip
Narriel :-D

pane Radovane, ale Pavlíková musí bít první a pak aš Růženka. Pavlíková Růženka, tak zní umjeleckí pseudonim mího génija, ne naopak, víte?

Narriel
19. 07. 2012
Dát tip
Jůtubovej odkaz skvělej! Něco mezi Schmitzerovým Léčitelem a Bondyho Zbytky eposu. Chválím velice! Ale propánajána, Radovane, jak si jen mám poradit s faktem, že bys ve sbírce rád viděl některé z mých děl? Nejsem si jista, jak unést množství Tvé velkomyslnosti! Samozřejmě s dojatým poděkováním přijímám, stvořím co nejlepšího dovedu, dílko které bude moci hrdě stát vedle Tvého, aby svým naivním půvabem a nevypsanou kostrbatostí jen podtrhlo údernost Tvé vlastní postmoderní poesie a dodalo jí lesku. Přirozeně také hned začnu držet dietu sestavenou ze sklenky vody k snídani, dvou hrášků k obědu (které preventivně půjdu ihned po pozření vyzvracet), a večeři si raději odpustím úplně. Pevně věřím, že až se pak budu na křestu schovávat někde v koutku a zbožně na Tebe hledět, budu mít šanci, že Ti má sedmačtyřicetikilogramová silueta neudělá mezi přáteli a dalšími obdivovateli ostudu. Pokaždé, když hubnu a cvičím se mi totiž vyrýsuje bříško a zpevní stehna a zadeček, ale podprsenka si stále drží objem 70C. Je to problém, Radovane? Poraď, prosím! Ovšem, že hned jak dopíšu tuto kritiku zajdu si do nejbližšího kadeřnického salonu, abych si nechala odbarvit vlasy, takže za několik měsíců už budu blondýna zcela přirozeného odstínu... A musím nakoupit nové šaty! Pravděpodobně pro všechny ty starosti okolo zcela zapomenu napsat Ti onu oslavnou báseň... Ale utěšuje mne vědomí, že Ti to nebude vadit, protože Ty víš, že nejdůležitější je tak jako tak pouze Tvé dokonalé umění. Jsi nejlepší, Radovane!

jo, proto se mi to zalíbilo :o)

jo, proto se mi to zalíbilo :o)

schoduje :o) pěkný novotvar...

jejdavilda
18. 07. 2012
Dát tip
a to je hezké- osobně bys tam rád měl zuzulinku a ona se tam na 100 % objeví

jejdavilda
18. 07. 2012
Dát tip
to je v pytli, zase nic. Odcházím citově vydírat otce :-)

dapler
15. 07. 2012
Dát tip
A já mu to přeju Sidko :) Jen ten způsob prezentace působí poněkud víc infantilně, sebestředně a "Horstfuchsovsky" než je zdrávo. :)

sidonia
14. 07. 2012
Dát tip
za nabidku dekuji a zdvorile odmitam. hodne stesti!

Sidonie, byl bych rád, kdybys taky přispěla svou troškou do mlýna. Nemusíš odpovídat hned. Nech si to projít hlavou, jo?

Jo, mohl bych vydat sbírku pouze se svou poezií, to by bylo to nejsnazší. Jenže já chci, aby to štěstí z vydání knížky se mnou mohli sdílet i jiní talentovaní. Třeba jim to pomůže prosadit se!

sidonia
14. 07. 2012
Dát tip
daplere, prej mu to;)

dapler
14. 07. 2012
Dát tip
Chlapče, exhibuj si sám za sebe a nedělej si z ostatních křovíčko, když ti to papá platí.

Zatím to vypadá tak, že naši sbírku vydá nakladatelství Labyrint.

Určitě přispěj svou poezií, ať je vás tam víc!

Vampirelord
13. 07. 2012
Dát tip
Zajímavá myšlenka....a docela rád bych vlastnil výtisk, bez ohledu na to, zda v něm budu či ne...jj dávám Tip :)


nikotin
12. 07. 2012
Dát tip
hynajs: ty bys taky nic jiného publikovat nemohl

hynajs
12. 07. 2012
Dát tip
vedle blbečků jako nikotin a hybryd odmítám publikovat i podělané prostěradlo za nehoráznou sumu

nikotin
12. 07. 2012
Dát tip
I kdybys to myslel vážně- nenechám otisknout svý texty vedle někoho, kdo umí akorát závidět cizí úspěch a naprosto nevkusně a neeticky jej zpochybňovat, přičemž tím na něm nepokrytě parazituje. Mimochodem- básnička Rakovina je to poslední, z čeho by sis měl dělat prdel. N.


Něco jsem pro vás připravil. Berte to jako dar.

Whitesnake
12. 07. 2012
Dát tip
tohle, prosím, již bez komentáře FY

Můžeš se vykoupit deseti tipy, které přiděláš libovolným mým dílům.

Whitesnake
12. 07. 2012
Dát tip
báááásníkuuuuuuuuuu v pruhovaném trikkkkuu, fuck you a tím to se to rozsvítí, opozitum k "hasne". Přeji si ¨, aby naše interakce zůstala v intencích klasických komentářů. Nic víc.

Whitesnake, já už tě ale nemůžu vyčlenit z projektu. Jednou tam jsi a tím to hasne. Neměj z toho strach, ta sbírka je fajn, konečně se s její pomocí prosadíš.

Muamarek
12. 07. 2012
Dát tip
Fouraix: Rád se připrdelím k čemukoli, kde se dá tvořit a co má nějaký vtip. Dík, Radovane a zdar :-))

Whitesnake
12. 07. 2012
Dát tip
Ahoj, básníku, to jsme si kapánek nerozuměli, ve sbírce být s dovolením NECHCI, nevím, dle čeho jsi usuzoval na můj zájem a co bys tak chtěl ode mě dát, snad ne tu ptákovi z komentáře. Ne, ne, moc prosím o vyškrtnutí mého nicku, přeji jinak hodně štěstí.

Fouraix
11. 07. 2012
Dát tip
to zase jo..:D

Podle mě je to zkušený umělec. Velmi produktivní.

fšak já vás taki, pane radovane:D

Fouraix
11. 07. 2012
Dát tip
hehe muamarka sis ani nemusel oficiálně přát, ten se připrdelí k čemukoliv dobrovolně páč bere úspěšnost své existence statisticky dle četnosti výskytu. ostatní nevim - příliš noname, než aby to čoveka pobavilo. dva z toho jsou i srandalternicky, ne-li rovnou tvoje, radovane.)

Růženko, to nevadí, můžeš publikovat pod jakým nickem chceš! Mám tě rád!

to mje těší, Radovanku. Jenže, já sem alter, víte. Tak se musíte rozhodnou, ot kterí z nás básničku chcete. Ale Růženka eště publikovaná nebila, tak bisem ji preferovala:D

Pavlíkovo Růženko, chtěl a moc! Jen jsem se neodvážil tě o něco žádat! Tvůj Radovan

Zuzulinko, musím tě zklamat, ale nevypadá to dobře, protože autory tam mám v plánu seřadit podle abecedy. :( Přirozeně s výjimkou mé maličkosti, mně bude patřit prvních třicet stránek. Tvůj Radovan

básníku, a ode mně biste básničku nechtěl? Já sem velmi talentovaná písmácka autorka. Napsala bisem nějakou Bukovinu, třebas.

Zuzulinka
11. 07. 2012
Dát tip
Radovane, Radovane na které pak budu straně? doufám, že být Tvojí ctitelkou neznamená dostat se až na velkou :)

Miluno, je to dekadentní ale krásné, díky, mám tě rád!

Tož su takik cosik sprasila, abych v tej sbirečce bila a bila slavná roba z dědiny, kurva! Tož žerte, ogárci a robki! http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=412314

..čéče..ty jsi lepší..než Pavlíková Růženka a to je co říct:)))

Whitesnake
10. 07. 2012
Dát tip
ohhhhgooood, geniálnícucákzachransekdomuzeššššššššššššš .---))))))))))))))))

Jsem ještě cucák, ale to nic nemění na tom, že geniální!

Whitesnake
10. 07. 2012
Dát tip
btw... říká se "sekundovat mému" nikoli "tomu mému"... radovane, příteli, immediatelly BACK to school


Tady nejde o humor. Nabízím prostor talentovaným umělcům, aby se mohli projevit tak, jak uznají za vhodné. Jejich umění bude čestně sekundovat tomu mému.

Fouraix
10. 07. 2012
Dát tip
nezapomeň pak zveřejnit seznam nicků co byli ochotni stát se druhopolovinovými příserky u nějakýho radovana - ať se jim můžu smát.)

Whitesnake
10. 07. 2012
Dát tip
Radovane mladé srdce v tobě plane v knížce žádné sprostoty neb otcova supervize odhalí tě v temné schíze a zbaví tě jistoty

To jsem pochopil, že to není zadání tématu :) Ale mi to neladí mít to tam před názvem... Uvidíme.

Můžeš napsat úplně cokoliv, to "pro Radovana" tam je jenom z toho důvodu, abych se mohl orientovat.

Po uvážení báseň Pro Radovana + psát nebudu, jelikož se mi to nehodí do mého tématického profilu, leda bych napsal báseň Pro Radovana Krejčíře, ale ten mi zas za to nestojí. Ale rád se nechám pozvat na křest tvojí sbírky, jestli dáš nějak vědět přes písmáka. Mimochodem: Nepochopil jsem, jestli tam chceš dávat ty básně Pro Radovana + nebo ty jsou myšleny jako kvalifikace a pak si vybereš z jeho tvorby dle svého uvážení.

MKbaby
10. 07. 2012
Dát tip
Poněkud jsem znejistěl a raději se šel znovu podívat; nyní ovšem mohu zodpovědně prohlásit, že jsem chlapeček :)


MKbaby
09. 07. 2012
Dát tip
Oblíbenci Radovanu dali karmu, ba i vanu díky slečně z OPBH, s kterou Radovánek lehá... :)

Člověk je mladý jen jednou! Musím toho stihnout co nejvíc!

Whitesnake
09. 07. 2012
Dát tip
Baví mě, jak to tady bereš mladicky vážně a zapáleně, což skvěle kontrastuje s tvou mile nonsensovou tvorbou. Jak už jsem říkal, bavíš me, hombre :-)

Nebojte, je to super projekt a sbírka se bude prodávat, o to se táta postará! Je to nakladatel.

Nač ta skepse? Mácha vydal Máj taky vlastním nákladem.

hynajs
09. 07. 2012
Dát tip
žádného autora z jakéhokoli literárního serveru, který nevyšel oficiálně, ale podloudným samizdatem, nikdo nečte..to je pro veršotepce, radánku 8¨-)

Tak tos mi sebral nápad z hlavy :) Zrovna jsem přemýšlel vydat nějakou básnickou sbírku, kde bych si vybral své nejoblíbenější autory z Písmáka, aby tam bylo víc lidí a aby to byla trochu i společenská událost a aby si to přečetlo víc lidí, než jen mí kamarádi... A tys do toho šlápnul dřív. Akorát z vlastní zkušenosti bych řekl, že vhodný počet výtisků pro takový projekt je 200 ks.

:o)))))) mě z tebe jednou majzne:)))

DanielP
08. 07. 2012
Dát tip
http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=412218

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru