Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pigeon opět zasahuje

15. 07. 2012
12
26
4080
Autor
Vaud

Stopařka, kterou se mi snažila vnutit Klaris na cestu zpátky do Švýcarska,  vypadala trochu jako fotbalista Skuhravý, blahé paměti, jen s obřími ňadry. Intelektuálně byla stejně fascinující  jako rohlík s máslem (a to možná v této chvíli křivdím Choceňskému pomazánkovému). Už jsem jí asi dvakrát někam na přání Klaris vezl. Při společné sedmihodinové jízdě autem celou cestu mlčí a  ani v Berouně: neřekne "Beroun".  Svěřil jsem se Klaris se svými obavami, že bych mohl společensky trpět a výsledkem bylo, že jsem jel sám a Klaris se mnou nemluví. U "Skuhravé" to možná ani příště dost dobře nepoznám.

Napadlo mě, že jsem si před nějakou dobou přinesl do auta stará CD a teď je ta správná  chvíle, je začít hledat. Našel jsem   Manu Chao,  Smashing Pumpkins, Horkýže Slýže a  pár dalších pokladů. Hlavně se mi otevřela Pandořina skříňka vzpomínek a pocitů. Nevím, jestli to taky tak máte, ale hudbu a vůně mám propojeny se zážitky, životními peripetiemi či lidmi kolem.  Při Manu Chao si vzpomenu na jednu noční cestou z aqua parku v Tarragoně, Horkýže Slýže mám spojené s přesuny do práce po Barceloně a Smashing Pumpkins s jednou jejich megafanynkou. Pak jsem si vzpomněl na Pigeona a zbytek cesty jsem se  jen smál. 

O Pigeonovi jsem už psal. Byl to můj marketingový kolega v době, kdy jsem ještě pracoval v Praze pro jednu farmaceutickou firmu jako lékařský poradce. Moc netuším, jak bych ho ve zkratce popsal, protože nikoho takového ani vzdáleně znát nemůžete. Pigeon je totálně zmatený leč charizmatický mimozemšťan. To je asi tak nejblíž, co v této chvíli svedu.  Nad svým stolem měl velký nápis: V JEDNODUCHOSTI JE KRÁSA, což bylo jeho životní motto.

Mě rozesmála  vzpomínka na banální historku, kdy měl vyrobit spolu s reklamní agenturou propagační materiál o léku na vysoký krevní tlak  a já jsem ten materiál měl po něm zkontrolovat. Pigeon se rozhodl použít kazuistiku. Kazuistika je lékařským žargonem popis případu, který se stal.  Tato definice Pigeona nerozházela a napadlo ho, že by si vymyslel neexistující pacientku a popsal případ, který se nikdy nestal. Na propagační letáček vybral tlusťoučkou růžolící dámu středního věku z databáze ženy-obézní-oblečné. Z nějakého důvodu jsme ještě dříve zakoupili rovněž databázi ženy-obézní-nahé, protože byla levnější, ale jak se ukázalo, pro propagaci léků na tlak ne úplně vhodná.  

 

Až do této chvíle bych řekl, že šlo vše hladce. Předmětem sporu byl velký palcový titulek pod fotografií baculky. Zněl takto: ANNA B. NA BB. 

"Co tomu říkaš?", strčil mi pyšně pod nos svůj výtvor.

Pigeon se rafinovaně snažil zamaskovat totožnost neexistující pacientky tím, že její příjmení zkrátil na pouhé B.  

"Dobrý", začal jsem opatrně, "ale na můj vkus se tam poměrně často vyskytuje písmenko B. Ale jinak fakt dobrý. Taky asi málokdo bude tušit, že BB je betablokátor, protože to  může být i Bridgitte Bardot. Nepochybně to upoutá pozornost a lidi si přectou ten materiál dál, aby se dozvěděli, jak to s chudinkou Bridgitte dopadlo, když ji zalehla obří Anna B.

"Hmm!", zavrčel Pigeon naštvaně a šel volat do agentury, aby předělali propagační materiál.

Asi za hodinu přinesl velký barevný nápis: "ANNA S. S HYPERTENZÍ".

"Kua noha, Jaroušku,"  nevydržel jsem už, "takovejch hezkejch písmenek máme v abecedě a ty mi přineseš Annu esesačku! S. s hypertenzí by nevyslovil ani had! Proboha tě prosím, vymysli Anně nějaký jiný příjmení! Máš ještě asi 30 pokusů, uvidíš, že to dopadne, pokud nepoužiješ dlouhý tvrdý Ý"  

Mlčky odešel. Když se vrátil, donesl verzi číslo 3: "ANNA L. S HYPERTENZÍ"

Teď jsem zase chvíli fascinovaně mlčel já. To snad není možný!  Anál s hypertenzí! Myslím, že objev této nové choroby nepochybně upoutá čtenářovu pozornost. A my máme celou dobu zřejmě báječný lék na anál s hypertenzí! 

Vzal jsem fixu a přišel k jeho životnímu mottu nad pracovním stolem tohoto marketingového giganta: V JEDNODUCHOSTI JE KRÁSA. Bez jediného slova jsem k němu připsal: JSI KRÁSNÝ.  

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

  



26 názorů

Vaud
03. 06. 2013
Dát tip

ted jsem nasel dalsiho Pigeona / uplne velkou radost z toho nemam


Sarrah
01. 06. 2013
Dát tip
úžasný....***

Milly
06. 01. 2013
Dát tip
Já vím- pamatuju se.. ;-)

Vaud
05. 01. 2013
Dát tip

nejhorsi je, ze ten clovek skutecne existuje :-))


Milly
05. 01. 2013
Dát tip

..a kritiky skoro to samý...- jako vždycka, jako vždycky.... .-)) (hlavně u Tebe...- kritiky tvoří tak třetinu díla leckdy. .o))


Milly
05. 01. 2013
Dát tip

:-D Teda... napíšu úplně Ti zcela jistě známou kritiku, zcela jako přes kopírovací papír, ale co bych si vymýšlela..- tyhle tlumený záchvaty smíchu, co musí člověk v noci tajit, protože zdi jsou přece jen poněkud tenké....- to je na -t-    8-)


Toscana
25. 07. 2012
Dát tip
Místo řešení nablblých českých kukaček sobě tedy sežeň šikovného vymítače, Vaudíku! :o))

Vaud
25. 07. 2012
Dát tip
jsem asi nejakej zakletej :-)) diky za ocitani

Toscana
25. 07. 2012
Dát tip
Ježišikristenazaretskej!!! Anal s hypertenzí, to je zvěrstvo děsivý! Jsem smíchy slzela. :o))) *t (mj. jak to, že mi na tvou novou věc nepřišlo obvyklé avi samo od sebe a musela jsem se o něm dozvědět přes FB? A krom toho se tahle moje poznámka promítla místo sem rovnou na hlavní stranu tvého profilu - to už teda vůbec nechápu...)

StvN
21. 07. 2012
Dát tip
Fajn.

Česká kukačka zcela nepochybně koktá a nikdy se nedostane k tomu, aby slovo dokončila. Ale jednou se jí to "RVA!" určitě podaří vyslovit.

Vaud
16. 07. 2012
Dát tip
kukačka v podstatě koktá a nebo má ráda absolutní rým v jeho nejryzejší podobě

nebo že by laryngolog? :o)

Vaud
16. 07. 2012
Dát tip
když kukačka začne signalizovat špatný čas, tak se tady nevolá hodinář, ale logoped :-))

když už jsi u těch fotbalistů, mohlo tam být třeba ještě ANNA K KAKÁ ale dobrý, teda :o) představuju si, jak měříš puls hodinkám. s kukačkou...:o)

Vaud
16. 07. 2012
Dát tip
Lenko, seznameni s timto jedincem Ti prinese hrejivy pocit, ze nejsme ve vesmiru sami :-)) Kvetoni - nemel bys vyjizdet do ciziny bez sveho oblibeneho lekare a jako latentni Svycar umim davat prvni pomoc i hodinkam i kukacce

Kdo to vycvrdlikal? Přiznávám, že jízda to tedy byla "spanilá". Hned první den jsem šlápl na ježka, pohmoždil si ukazovák a zlomil zub. Pak mi vnikla voda kamsi hluboko do ucha a do hodinek. V hodinkách ještě je.

Vaud
16. 07. 2012
Dát tip
pot bude, az si do Skuhrava precte a zacne me honit a na krev nejspis dojde taky :-) jsem ted zvesela zazival a prozival :-) tesim se na Tve balkanske bajky

(((-: Já bych se přimlouval - nemazat. Věřím, že každé slovo bylo vykoupeno potem a krví. To je dost, že se ukážeš, mastičkáři.

Vaud
16. 07. 2012
Dát tip
diky vsem :-)), carky doplnim a jestli bude vic lidi hlasovat, tak smaznu demokraticky uvod jinak Pedvo - muzes si koupit i mou knihu :-)))

srozumeni
16. 07. 2012
Dát tip
Velmi mě to pobavilo a ještě navíc připomnělo ,,analýza-anállíza rovná se jedna bývalá šéfová, která se dostala do své funkce lezením kamsi ještě vyššímu šéfovstvu....***

pedvo
16. 07. 2012
Dát tip
Docela jsem se pobavil. Dokonce natolik, že jsem se musel podívat na nějaká Tvá předchozí díla, a pobavil jsem se moc. Asi to časem přelouskám všechno.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru