Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

G - Svetr

21. 07. 2012
13
14
1520
Autor
VH64

G další části (vloženo) Pan Kohout (20.02.2012) Karlův golf (20.03.2012) Velký Karel (28.04.2012) Pražce (29.04.2012) Záhon (23.06.2012) Svetr (21.07.2012) Do příkopy spad (25.08.2012) Viktor Čistič (22.09.2012)

Svetr

 

Byl jsem v Brně jednat o zakázce. Příjezd v podvečer, nocleh u pana Malaníka, ráno jednání a pak Vaňkovka, protože se blížil konec roku a Vánoce.

Procházel jsem obchody a v jednom mě zaujaly svetry. Takové tlusté tuhé roláky přírodních barev, pánské, ale mně připadaly unisex. Zeptal jsem se paní prodavačky, jestli mají i menší velikosti. Usmála se, měli. Zeptal jsem se, jestli mi pomůže s výběrem velikosti na asi takhle velkou slečnu a ukázal jsem rukou od země. Jemně se rozzářila, že pomůže. Rozložila přede mnou několik svetrů a postupně jsme volili barvu a velikost, až zbyl jeden. Když viděla mojí nejistotu, rozzářila se ještě trochu víc a řekla, ať chvilku počkám. Vrátila se s kolegyní úplně správné velikosti, jen dva malé detaily vpředu nahoře neodpovídaly, ale to už jsem neřešil, bylo jasné, že když svetr padne slečně, G se do něho také vejde. Na slečně vypadal úžasně.

Jak je G tuhoň, kterému se jeden nezavděčí, a dárky vlastně ani nechce, svetr mi prošel. Nosila ho. Hodně ho nosila. A jak jsem já sklerotik, občas jsem jí pochválil pěkný svetr, až to vypadalo, že se chlubím.

O rok později jsme spolu byli v čase Vánoc zase v Jablonci. Za trochu dramatických okolností, ale to je jiný příběh. Za jednou výlohou jsem zahlédl podobné tlusté svetry a napadlo mne, že když G tamten nosí a sluší jí, mohla by mít i dva. Skoro jsem jí do toho obchůdku odvlekl.

Paní prodavačka a vedoucí v jedné osobě byla velmi šarmantní a dobře rostlá čtyřicátnice. Ukázala nám možná desítky těch krásných tlustých svetrů, z výlohy vyndala, zezadu nosila a G pořád nic. Až si konečně řekla o jiný druh, takový tenký elastický roláček za třetinovou cenu, který jí těsně obepínal a ve kterém mi trochu připomínala Malého Prince a trochu králíčka. Čerstvě staženého. Jeden takový měla oblečený i paní vedoucí, ale na ní nějak vypadal úplně jinak.

Pokrčil jsem rameny, paní vedoucí se na mne poťouchle usmála, G si ke třem ode mne vybrala čtvrtý od sebe a řekla si o množstevní slevu. Dostala jí a paní vedoucí se na mě ještě jednou poťouchle usmála, když jsem nad tím kroutil hlavou.

Cestou do hotelu jsem se vzmohl jen na – „Zavřou mě za pedofilii, jestli to budeš nosit na veřejnosti!“


14 názorů

VH64
23. 07. 2012
Dát tip
Děkuji uctivě! Ani mě při psaní nenapadlo, že stažený králíček je vlastně taky i praštěný. O chvilku dřív...

:-) *

dadadik
21. 07. 2012
Dát tip
tak to asi není on :)

VH64
21. 07. 2012
Dát tip
Děkuji uctivě! dadadik Nevím. Má penzionek, ale jestli kromě toho i řezbá, to nevím.

dadadik
21. 07. 2012
Dát tip
pan Malaník je dřevořezbář že? :)

Kapsa
21. 07. 2012
Dát tip
: )

:-) T

srozumeni
18. 07. 2012
Dát tip
pěkné...***

VH64
18. 07. 2012
Dát tip
Děkuji všem za návštěvu a nadílku!

VH64
18. 07. 2012
Dát tip
Edvin Jako, že já byl za tetičku...? Rybí polévku také nemusím. Povídali jsme si s kolegou v Bělorusku nad jídlem v místní kantýně - já tam strádal a stýskalo se mi po Indii, on si po slově Indie pokaždé odplivl a dal si nášup boršče. Tu ruskou rybí taky rád.

Edvin1
18. 07. 2012
Dát tip
Tohle mi vzdáleně připomíná jednu mou příhodu: Jako kluk jsem navštívil svou starou pratetu. Chtěla mne pohostit, a tak se mne zeptala, jestli mám rád rybí polévku. Nevěděl jsem, co to je - máma ryby smažila nebo pekla. Rozzářila se a nalila mi talíř až po okraj. Odehrál jsem to nejtěžší drama mého života. Cirkusoví klauni, co jim zrovna utekla manželka, a přesto na večerním představení musí bavit stovky platících návštěvníků, to mají ve srovnání se mnou lehoučké. S každým polknutím jsem potlačoval prudké nutkání zvracet. A k tomu se musel občas aspoň trochu usmát. Panejo! Teta mne po celou dobu pozorovala, ba, co víc - ona pohybem hlavy, gestikulací celého bličeje doprovázela každou lžíci, naznačovala její zvedání oběma rukama, a když jsem polkl, polkla také. Když jsem dojedl, zeptala se, jestli chci nášup. Přes veškerou dobrou výchovu jsem odmítl. A tak mi dala na cestu bandasku se zbytkem polévky. Dost velkou bandasku. Za nejbližším rohem jsem se rozhlédl a její obsah vylil do kanálu. Pocítil jsem cosi jako zadostiučinění, smíšené se sadismem. Ed :-)

Alegna
18. 07. 2012
Dát tip
:-) *

Čudla
18. 07. 2012
Dát tip
Úplně to vidím. Hezky napsané. *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru