Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hádés

24. 07. 2012
5
17
1840
Autor
Or

stařičká věc z mládí, kdy mě fascinovala řecká mytologie

V Erebu

Sladce odpočívá

Mokrou tmu vdechuje do žeber

 

Vždyť spánek

smrti blízký bývá

Temnému moři bez břehů

 

Snad sní o  vlhkých dlaních

jedné

z Danaových dcer

 


17 názorů

Mno, tohle je také povedené. Líbí. Tip*

Or
24. 07. 2012
Dát tip
Bylo to obludný :D Naštěstí jsem časem pochopila, že kvantita není vše, a jsem teď přítelem velmi krátkých forem. Ušetřím práci sobě a trápení ostatním ;)

4 strany? Fíííha... ehm, neříkám, že je tohle můj styl a že se mi to líbí, ale každý, kdo napíše báseň přes čtyři stránky si zaslouží obdiv..

Or
24. 07. 2012
Dát tip
Ne, pánové, ta je děsná. Bylo mi 15. Dám vám ochutnat, ale nebudete spát :D Styx, tak volej na Charona, jel Léthé navštívit, tam další spěchá k smrti. Na trůn usedá již Persefona. I ty však piješ z řeky zapomnění. Už ani špetka lásky v tobě není. A teď si představte v tomto duchu 4 strany A4.

Tak k tomu už tě asi nepřemluvím, co?

Or
24. 07. 2012
Dát tip
Díky ;) Ještě před tím jsem napsala čtyřdílnou dost děsnou ságu Styx, ale to bylo fakt strašný.

Mnohem lepší, řekl bych, takhle dohromady se mi to líbí mnohem víc.. krása, tohle můžu, kdybych mohl, tak znovu *

Or
24. 07. 2012
Dát tip
Ještě jednou, vložilo se to dvakrát a je to jak Lovosice. Kerberos I hodina mezi tmou a světlem hodina? jaký tu vládne čas? Kerberos líně zvedne víčka. první: K Hádovi? druhá: Rovně! třetí (v duchu): Spral vás ďas! Všechny: Atropos poslyš drbej nás! Atropos: Stříhám vždyť vidíš Všechny: To už zas? Persefoné Ráno posnídala Kapku krve A misku kókýtských plamenů Zapíjí dosud trpké jádro Jež určilo ji za ženu Hádovi Kerberos Hodina mezi tmou a světlem Hodina? Jaký tu vládne čas? Věčnost co stojí Neuplývá Snad jenom v duši V té se stmívá Zatímco v Kerberových tlamách Poslední plamen neuhas Poslední plamen Mrtvý vzkaz Živá, živá Charón Charón: Dneska jsem děti vezl mlhu Šedivou Vlhkou Dotrpěla Dětem se roztřpytily důlky v lebce Ach jaké štěstí že nemáme těla Neumřeme Hádés V Erebu Sladce odpočívá Mokrou tmu vdechuje do žeber Vždyť spánek smrti blízký bývá Temnému moři bez břehů Snad sní o vlhkých dlaních jedné z Danaových dcer

Čudla
24. 07. 2012
Dát tip
/*

A nechceš sem hodit i další? Někteří čtenáři by to ocenili ;)

Or
24. 07. 2012
Dát tip
Ono to má 4 části, dala jsem jen poslední ;) Díky všem.

Líbí se mi, jen bych rád, aby to bylo delší :) tip

Čudla
24. 07. 2012
Dát tip
/*

Or
24. 07. 2012
Dát tip
Jojo, ty kudlanky.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru