Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Biblický

31. 07. 2012
8
9
2262
Autor
zvedavec

 príbeh ten  prastarý


 čarovnú moc má:

 každému z nás iné odhalí

 a neomylne prezradí
 tajné myšlienky a predstavy,

 ktoré v hĺbke duše
 pred sebou či  inými 


 márne ukrývame.


9 názorů

zvedavec
23. 09. 2012
Dát tip
máš pravdu - ale niekto mi napísal na inom servri báseň ktorú viacerí rozoberali Volám sa EVa a teda bola to báseň na motívy príbehu o Adamovi a Eva Každý prispievateľ poňal ten príbeh rôzne, podľa mňa spôsob uchopenia príbehu vypovedal veľa o autorovi

Or
23. 09. 2012
Dát tip
Tak moje asociace byly širší a obecnější a velmi mě to oslovilo. Proč vztahovat text ke konrétnímu příběhu?

beda
08. 08. 2012
Dát tip
Ako to vnímám ? Zvedavec já to vnímám tak, že Bible je plná příběhů. Některé mají svoji vnitřní symboliku, která čeká na odhalení čtenářem, jiné příběhy popisují historické události a jiné jsou třeba cíleny jako inspirace či soubor příkazů a nařízení. Pokud nějakou symboliku objevíš, můžeš ji převyprávět podle sebe. Proč ne ? Kdyby byl Bůh takový, jak jej popisuje Bible a nebo církve, musel by být totální kretén. Proto tolik lidí v něj nevěří a ten náš masový ateismus není vlastně odmítáním skutečného Boha, ale odmítáním hloupých představ o Bohu šířených církvemi. :-)

zvedavec
08. 08. 2012
Dát tip
:)) príbeh o Adamovi a o Eve. toto je môj text: Motto: "Cti otca svojho a matku svoju, aby si dlho žil na zemi, ktorú ti dá Pán, Boh tvoj" (Ex 20,12). ... no nič sa nedá už urobiť, Eva ešte pred poznaním naletela hadovi, Adam Eve a jedli ovocie zo stromu poznania dobra a zla. Spoznali. A ako prvý prečin - vyhovoril sa Adam na Evu. Zbabelec. Ty aj ja, obaja, ich dedičstvo nesieme. ......... iní napísali iné, ako to vnímaš?

beda
07. 08. 2012
Dát tip
Příběh ten prastarý. :-))) Zvedavec, nic neukrývej a všechno to sem hezky napiš. My si to rádi přečteme a zkritizujeme. :-)))*

synáček
03. 08. 2012
Dát tip
*

Tony.cs
31. 07. 2012
Dát tip
*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru