Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Názory

07. 07. 2012
3
10
680
Autor
beda
zde je fotografie

 
 
Názor sem a názor tam
mohou se přít nebo se i rvát
jen ti co za svým pevně si stojí
jen ti kdo neuhnou v boji
ani když hranice pod nimi už
tak zatraceně moc začala hřát.

Vznešených slovíček všude dost
do filozofických systémů se kupí
skvostně zachycené myšlenky
co tak nenápadně a přeci
jako při hře na slepou bábu
šátkem z písmenek zavazují oči.

Kdo miluje nepotřebuje o lásce číst
snad jen nasávat tu známou vůni
co v sobě má milenkou provoněný list
když hlava tak zoufale moc
do slov spoutat bezostyšně chtěla
tu zář co v srdci najednou uviděla.


10 názorů

Khema
12. 04. 2013
Dát tip

už se zase rozjíždí, jaro :-)


Oldjerry
10. 08. 2012
Dát tip
cituji: bez krásných slov žít mohu, bez krásných podnětů stěží... no ono se dá žít bez obojího, ale život je o dost chudší. Neber mne tak vážně. Je dobrá a ze mne čumi závist.

beda
08. 08. 2012
Dát tip
Tolik návštěv za tak krátkou dobu jsem tedy nečekal. :-))) Děkuji všem ! :-) Khema ano, co víc dodat ? :-) Oldjerry, máš jako vždy skvělé postřehy. Napiš mi prosím, kdy je důležitější krásné slovo než jeho inspirant. Já ty dvě věci jaksi nedokáži od sebe odtrhnout, ale bez krásných slov žít mohu, bez krásných podnětů stěží. :-) Zvedavec ahoj. Tak dlouho jsi tu nebyla, že když jsem tě zde po tak dlouhé době uviděl publikovat, musel jsem také něco přidat. :-))) Narážím zde na past "vědění", které je pouze intelektuální, ale nikoliv intuitivní nebo zřené natož prožité a také na to, že je lepší cítit než myslet a také na to, že všechny filozofie pokud nejsou včas zahozeny, jsou jen zataženými brzdami na cestě vpřed. A také na to, že vůbec nejhorší je, kvůli různým názorům si ubližovat. :-) bílá holubice ahoj, už jsem měl strach, že sem nechodíš. Já to musel také po sobě číst několikrát, než jsem měl odvahu to zveřejnit. No ale stalo se, smáznout to mohu kdykoliv, že ? :-)))

Ahoj Béďo, musí se to přečíst několikrát... a pak se tomu příjde na chuť :-) Druhá sloka mě oslovila nejvíc, přestože pro tebe je asi ta poslední důležitá...*

zvedavec
08. 08. 2012
Dát tip
;) Je to umelecky stvárnený názor o názoroch,ktorý sa volá Názory

zvedavec
08. 08. 2012
Dát tip
je to pastva pre oči, to po prvé, po druhé, k textu: zdá sa mi, že všetky tri slohy by som vedela poňať ako samostatné myšlienkové celky. A potom, prvé dve spolu súvisia, nadväzuto je to dôležité, nie hádať sa o názory?

Oldjerry
08. 08. 2012
Dát tip
Ahoj, Bedo - já si myslím, že láska a lyrická poezie spolu souvisí nepřímo, asi tak jako jídelní lístek s plným talířem. Obojí je krásné a není možné jedno zcela glorifikovat a přitom druhé deklasovat. Někdy je krásné slovo důležitější, než jeho inspirant... To je obsaženo v závěrečném dvojverší, takže ty si, kámo, vlastně sám odporuješ (:-D

Khema
07. 08. 2012
Dát tip
Ahoj Bedo! taky radějc plavu v závratích vůní - takový to koupání se ve sluníčkách co mají sílu supernov Ještě že svět má vždycky toho tolik co nabídnout :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru