Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

vzal spravedlnost do vlastních rukou

10. 08. 2012
5
11
1792
Autor
Josephina

 

 

 

Táto!

 

už mámu nikdy nezbiješ

nebo tě zabiju

 

dal mu 5 minut

na sebezpyt

 

dostal 20 let

 

měl něžný oči

pevnej stisk

 

 


11 názorů

Josephina
11. 08. 2012
Dát tip
díky

srozumeni
11. 08. 2012
Dát tip
*****

VH64
11. 08. 2012
Dát tip
Za některé (zlo)činy by to holt chtělo maximálně blokovou pokutu... Ale co už s tím naděláme, to mohl možná osvícený samovládce, demokracie nemůže.

Jsou takoví lidé kolem nás. Jak ale pomoci?*

Josephina
10. 08. 2012
Dát tip
chci jen, aby bylo jasný, že to není žádnej gauner, i když zlýho fotra zapích! aby to bylo jasný, jasný, kocúre? a tím závěrem to vyjasňuju, na čí straně jsem, aby to bylo jasný :-) (no je mi ovšem taky jasný, že chceš být na výši - místní vysoké poetické úrovně, to plně chááápu - ale mně jde spíš o lidství, o lidskost, ať se zdá být jakkoli bizarní, a žádný poetický obezličky tam vymejšlet nebudu, prostě nebudu, protože ten chlapík s posraným životem kvůli zasranými zlýmu fotrovi si takovejhle cituplnej dovětek zaslouží) a vůbec, nic už neřikej, joo?

ale to je úplne v poriadku, nepotrebujem poznať pozadie tvojej básničky. mňa zaujíma konkrétny text, ktorý na mňa takto pôsobí. nespochybňujem tvoje pocity ani realitu, z ktorej si vychádzala, vyjadrujem sa k textu a jeho prevedeniu.

Josephina
10. 08. 2012
Dát tip
ale houby, žádná idealizace, je to hodnej, slušnej chlap, musel si strašně za nepovedenýho fotra vytrpět - zkažený dětství, strach nejen o sebe, ale i o vlastní mámu, nejlepší roky v base. A když jsem rozebrala svoje pocity, tak jsem zjistila, že mu vlastně fandím, že s ním soucítím, taky jsem něco podobnýho zažila; a že tím možná tenkrát zachránil vlastní mámu nebo sourozence před zabitím - bylo mu tehdy 21 let.

tým holyvúdom som nechcel spochybniť, že sa také niečo môže stať, ale že to jak si to podala, ako holyvúd vyznieva -měl něžný oči, pevnej stisk- jednoducho mi vadí to idealizovanie na konci...

Josephina
10. 08. 2012
Dát tip
ne, to je o sousedovi H. (to za těch pět minut mu dali místo pár let dvacet na Borech - otázka - je dovoleno takto potrestat otce-tyrana, který tluče a trápí ženu a děti po mnoho let?) - často to ale udělaj přímo ženský - jednoho dne, ale to vůbec není nějakej halyvůd, kocourku, to je česká realita (pár takovejch ženskejch taky znám)


Čudla
10. 08. 2012
Dát tip
Asi až moc pevnej...*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru