Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Deník a skok padákem

22. 01. 2002
10
0
2640
Autor
horák

Deník a skok padákem

9.10.91 - středa

Všichni mi říkají, že jsem blbej ... a asi mají pravdu. Provokuji, ale nevím, co chci vyprovokovat. Jsem zlej na Šárku, ale nevím přesně proč. S některýma holkama můžeme spát roky a nic se s nima nestane. Jiné můžeme přátelsky políbit a sebereme jim kus jejich já. K tomuto závěru jsem dospěl po krátkém bádání. Řekl jsem to před chvílí Šárce, ale ona nic nepochopila, a tak se mnou teď preventivně nemluví. Aspoň to tak vypadá - ale jinak si přišla půjčit stovku.

Citátem jsem mířil do Martiny. Leckdo říká, že se na mě nějak divně kouká. Taky se na ni divně koukám. Koukám se teď divně na celý svět. Něco mi chybí, ale já nevím co. Chtěl bych se válet někde na pláži, poslouchat Garáž. Ležet tam s nějakou ženskou, od který bych nic neočekával. A ona by nic neočekávala ode mě. Chtěl bych pít pivo, chtěl bych zvracet do vody. Byl bych úplně nahej, abych, kdybych si poblil nohy, rovnou skočil do moře. Serou mě ta očekávání.

Minulý týden jsem viděl nádherně lidský film „Bohové musejí být šílení" a je mi teď smutno, že nejsem křovák či hotentot žijící v poušti.

Celé dopoledne a část odpoledne jsem seděl na letišti a sledoval padáky snášející se na letiště, pomáhal jsem padáky balit a nervnil jsem se. Odpoledne přišla Šárka a já jsem každou minutkou očekával příkaz, že půjdu k výsadku.

Nadešla hodina há a minuta em a já se za pomoci Martiny navlékl do popruhů. S menšími obtížemi jsem nasedl do letadla.

Letadlo se vzneslo. Otevřely se dveře a já za několik sekund dostal příkaz skočit. Nečekal jsem, až do mě někdo strčí, a udělal jsem krok do prázdna. K vědomí jsem se probral, když ode mě vedly šňůry. Pomalu se rozmotávaly, já se točil a plátno nade mnou se plnilo vzduchem. Největším šokem pro mě bylo, že jsem z té výšky nemohl najít letiště. Tahal jsem za kolíčky a hledal opěrné body. Pak jsem přistávací plochu našel - úplně jinde, než jsem čekal. Vyhodili nás blbě a já mířil kamsi do lesa. Naštěstí jsem moc nepanikařil. Otočil jsem se proti větru a začal brzdit předními šňůrami. Několikrát mi zmodraly ruce a já popruhy pustil, abych za ně vzápětí znovu tahal. V jednu chvíli jsem uviděl dvě blonďaté hlavy běžící po poli ve směru mého předpokládaného dopadu. Jak symbolické. Jedné nabízím celý život se mnou, druhé jsem nabídl společnost sebe a svého spacáku během dnešní studené noci. Teď běžely svorně, měly v očích strach. A já nad nimi jako panbůh.

Začala se blížit prudce zem. Dal jsem nohy k sobě, jak jsem to četl v příručce, a prásknul jsem sebou o zem. Pěkně jsem se řachnul do hlavy, ale hned jsem vstal a oběhl padák, aby mnou nevláčel po poli, do kterého jsem se naštěstí trefil. Vzápětí ke mně přiběhly holky a pomohly mi s balením padáku. Podíval jsem se do očí Šárce, podíval se do očí Martině. Obě se usmály. Jsem fakt blbej.

 


uranium
12. 02. 2002
Dát tip
zase super

Olina
08. 02. 2002
Dát tip
Přečetla jsem teď dva Tvé zápisky - tenhle a ten úplně poslední zveřejněný - líbí se mi. Nevím, jestli bych dovedla být takhle (asi teda) poctivá - když už bych byla, jestli bych to celý zveřejnila. No, chci se to naučit. Strašně se bojím výšek, celej život, říkám si, že až jednou přežiju půlnoc na Obřím hradě, ať sama nebo s kýmkoliv, a až seskočím padákem, budu stát pevně na zemi:) * naprosto jednoznačně

horák
08. 02. 2002
Dát tip
Nevím, jestli ty příspěvky sem dávám přímo z potřeby se vykecat. Většinou se vykecám přímo do deníku a sám ani nemám velkou potřebu si to po sobě číst. Je to terapie, jak už jsem někde konstatoval. Písmák se vlastně tak trochu nabízel, abych zkusil něco uveřejnit - i ti, co sem dávají básně se dost otevírají (i když to na mě až příliš šifrují). Párkrát jsem už dokonce zakolísal a před spaním si říkal, jestli nejsem nějak málo pokrytecký. Konec konců si teď dávám pauzu a minimálně týden sem nic nedám. Musím trávit tu první várku.

Olina
08. 02. 2002
Dát tip
"vykecat se" může být umění - a v určitý chvíli je to asi poctivý (ale zítra stejně řeknu něco jinýho:))) )

Olina
08. 02. 2002
Dát tip
Jo - terapie, to je ono, horáku:) už jsem se taky ozývala, že by měla být rubrika psychoterapie - že by to bylo POCTIVÝ:) (mám nějakej celej poctivej den) :) a s tím trávením Tě docela dost chápu měj se fajn

Olina
08. 02. 2002
Dát tip
anebo ty lidi můžou, co si půlku života nějak zásadně lhali (z různejch důvodů) - tak to potom ale nejsou cvoci?:)) nebo jo? - podle toho, z jakýho úhlu to vezmeš, žejo?:)), z jaký strany se na to podíváš ...

Ačkoliv
28. 01. 2002
Dát tip
jak teeeda cajke? bez si skocit padakem ...nebo bez nej, to bude lepsi..(dabelsky smich jako Fantomas) horaku dobry jenom bych trochu rozved ty pocity*

Kami
28. 01. 2002
Dát tip
Taky jsem nad padákováním uvažovala, ale už mě to nějak pustilo. Líbí se mi, jakým způsobem deník vedeš, že to má hlavu a patu. (*)

Čajke
25. 01. 2002
Dát tip
teeeda*

Sama
24. 01. 2002
Dát tip
*...

Majkika
23. 01. 2002
Dát tip
Jo,je to fakt zajímavý,i s těma holkama.Jen se pousměješ,to je pocit,můj pocit,po přečtení,zasnít se,a padat do prázdna,a přeci ne na dno,jen někam ,prostě mimo.

blbjenka
23. 01. 2002
Dát tip
°°°°°°°

MCMLIII
22. 01. 2002
Dát tip
za tu chvíli pocitu vítězství nad sebou samým to asi stálo, že ?

Print
22. 01. 2002
Dát tip
***!!!

horák
22. 01. 2002
Dát tip
Žádný velký pocity hned po tom se nedostavily. Byl jsem v jakémsi tranzu. Teprve po pár dnech jsem přemýšlel, jak je možné, že jsem z toho letadla prostě jen tak vyskočil. Byla to hrozná černota. Prostě mi za čtyři stovky nabídli, ať si skočím. Oni měli na pivo na jeden večer, já zážitek na zbytek žití.

Vojtek
22. 01. 2002
Dát tip
*!

pino15
22. 01. 2002
Dát tip
zajímavý :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru