Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

ZÁŽITKY Z CESTY

19. 08. 2012
12
19
2041
Autor
srozumeni

Cestování žlutým autobusem přináší občas spoustu různých zážitků. Ovšem, týká se to hlavně zážitků cizích, nikoliv vlastních.

Téměř běžný nešvar, když  někdo těsně za mou hlavou mluví hodinu do mobilu, na ten už jsem zvyklá. Ale při poslední cestě z Plzně do Prahy jsem zaregistrovala další fenomén, také zajímavý a na nervy lezoucí. Tedy aspoň na moje.

Čtyřicetiletá žena, vypadající na třicetpět (svůj věk neopoměla několikrát v hovoru zdůraznit), mající přítele a dvě děti, ovládající šamanské bubnování,po prvním týdnu v novém zaměstnání velmi oblíbená, často cestující do Španělska, sama pocházející ze tří dětí, ochotna i z autobusu cokoliv řešit pomocí mobilu,obklopená samými ,,zlatíčky" a ,,kocourky", znající spoustu motorkářů, ovládající masáže, mající spoustu kamarádů ze všech možných prostředí, s rozestaveným domečkem , s úžasnými názory na vše, s volným myšlením a s velmi hlučným hlasem a ještě hlasitějším afektovaným smíchem, ........ Teprv, když začala mluvit o své antikoncepci, mírně ztlumila hlas.

Seděla ob uličku přes dva lidi ode mne. Její soused nebyl téměř slyšet, jestli tam vůbec nějaký byl. Byl, ale asi úplně ubitý slovy.

Snad poprvé jsem zalitovala, že jsem hned na začátku cesty nekývla kladně na nabídku sluchátek od stewardky.

V závěru cesty mě však nejvíc dostalo, když  se při výstupu z autobusu ukázalo, že soused na sedadle vedle této velmi upovídané osoby, je i pro ni úplně cizí člověk. Jen jsem si nestačila všimnout,  jestli nebyl třeba hluchoněmý. Tím by se snad dal vysvětlit jeho svěží vzhled i na konečné.


19 názorů

srozumeni
25. 08. 2012
Dát tip
bracke, děkuji

:-) *

srozumeni
23. 08. 2012
Dát tip
Tak to mě těší, že tě to aspoň trochu pobavilo. Děkuji.

srozumeni
22. 08. 2012
Dát tip
Juno, Staváku, moc děkuji.

Stavák
21. 08. 2012
Dát tip
Tohle je nepříjemný i když se jedná o ženskou k pohledání :) T*

srozumeni
20. 08. 2012
Dát tip
Alegno, nostalgiku, děkuji. Děsnej nešvar...

nostalgik
20. 08. 2012
Dát tip
...nesnáším! Cestou vlakem z Brna do Prahy kousek ode mně seděli dvě mladé dívky. A ty se smály..! Dvě a půl hodiny se smály! Hrůza!!¨**

Alegna
20. 08. 2012
Dát tip
Byl, ale asi úplně ubitý slovy. - chápu ho *

srozumeni
19. 08. 2012
Dát tip
Romane díky.

srozumeni
19. 08. 2012
Dát tip
plpko, díky, možná jsem to mohla zkusit. Hani, děkuji za zajímavé zážitky z Tvého cestování. A jsem ráda, že tě zase vidím po dlouhé době.

8hanka
19. 08. 2012
Dát tip
nieco podobne sa mi stava v rychliku, ked cestujem za mamou...naposledy jeden mlady muz celou cestou telefonoval na rozne cisla, urobil si z vagona kancelariu, z ktorej riadil chod firmy. Stale viac mi vadia aj hlucne partie iduce niekam na vylet posilnene alkoholom, byvaju neskutocne hlucne, ich rec je zlozena najma z vulgarizmov, podla toho je vagon plny sediacich pohlavnych organov, ktore spolu debatuju.

plpko
19. 08. 2012
Dát tip
Možno by bolo pomohlo nahlas, aby to počul celý autobus sa jej spýtať na tú jej antikoncepciu. Že si to nerozumela, lebo práve hovorila potichu. :-)

srozumeni
18. 08. 2012
Dát tip
tak,tak..dík

A bude jich stále více. Ohleduplnost se vytrácí jak voda z cedníku.*

srozumeni
18. 08. 2012
Dát tip
Vampi, dík.

Vampirelord
18. 08. 2012
Dát tip
Zajímavé....líbí.....T

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru