Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

PALOUK

24. 08. 2012
23
35
1836

... hrátky a jejich nuance.

 

Košík s kudlou, strmý svah. U pátého dubu zamířím doleva, je tu, poddubák. Očistím nožičku, potutelně se ušklíbnu, zamířím k palouku v jehličnanech. Opatrně našlapuju v náletech, prodírám se ostružiním, tep na hranici únavy. Oči na šťopkách, hledám, je tam. Rozhozené, ležící nohy, dvě kůzlátka a kousek dál nosní dírky. Blížím se na dostřel a nechtěně vrhám stín. Otevírá laní oči, rukou jako pionýr, zaclání zrak. "Hyvää päivää" a povyroste z mechu. Sedě, došahá vlasy k pasu a mírně se pousměje. Slunce mě řeže do vykulených a ona se postaví. Stepilý topol mezi smrčky. Se zakloněnou hlavou, koukám do očí a žádná reakce mne nenapadá. "Jsem momentálně z Ostravy, ale narodil jsem se v Praze, tak se nemusíš bát." "Antaa minulle" a jsem v háji. Dlaní mi zajíždí pod triko, v puse jazyk a dole mravenci. Připomínám špatně seřízenou helikoptéru. Kolem se vše točí a já, ne a ne vzlétnout. Sakra, kdyby nebyla alespoň tak krásná, věděl bych si rady. Chytil jsem opatrně půlky a prudce přitáhl, nevyjekla. Přitlačila se víc. Důmyslná zbraň v rukou mafie. Stisk povoluje, obrátí se, sundává kalhotky, z kabelky vytahuje cigarety, já nedýchám. >tupakoinnin / kouříš< píše na překladač a strčí mi ho pod nos. Nepíšu, jen kývnu hlavou, lehám na záda a beru cígo. Zapálím těžkým zapalovačem s vyrytými krudlánky F.K.W. , chvíli si pohrávám, točím mezi prsty, přemýšlím, toužím. Dajku, tak ji teď říkám, hladím po vlasech zakrývajících můj klín a hlídám, jestli někdo nejde. Nejde. Půjčujeme si svá těla, cucáme Colu, to jako že z ciziny, a je psina. S ochlazením balíme pár věcí, narovnáváme mech a naposledy ho zválíme. Dajka vybaluje svačinu, chleba s máslem, paštikou a vajíčko natvrdo.Dělíme se napůl."Miláčku," říkám s plnou hubou, "co kdybych byl příště jeskynní muž." To už bude podzim, deště. "Dobrá, budu panna s mokrými vlasy hledající úkryt, ale moc se netěš, je to fuška." Smějeme se. Za chvíli, za ruce, vycházíme z hvozdu. "Viděls ty hadovky?" Sahá mi do kapsy, zase se směje. "Ne, cítil."


35 názorů

Kapsa...jsem rád

Kapsa
01. 09. 2012
Dát tip
Pobavilo ; )

VH...snad v příštím výplodu ;)

VH64
27. 08. 2012
Dát tip
A sakra, šťopka mi unikla. Taky zrušit jako třídu!

DavidP...začnu od konce: ...moc díky, nápodobně ...volil bych, pro radost:) ...záměrně, neb si myslím, že v textu "vykulené", můžou být jen oči (zamlčeno) ...členění? Jo, proč ne, ale není tam. ...antiklimakticky, ber to jako přechod u stárnoucího muže ...ten zbytek je o zvoleném stylu (formě), která nebude nikdy vyhovovat všem ...absolutní souhlas, dík

VH...dík za reakci a tip. Došahá, šťopkách a krudlánky (i fuška), jsem si dovolil dovolit, neb je tam zmínka o Ostravě (o šahání jsem dokonce přemýšlel, dát či nedat, dal jsem:)

sestri+Stav+R.L...děkuju Vám

Stavák
26. 08. 2012
Dát tip
Erotický houbaření je vždycky fajn ***

VH64
25. 08. 2012
Dát tip
No, co už k tomu, to je takové "ber nebo nech bejt"... Ale drobnůstku přeci - asi je to krajové, ale právě proto by to tu možná nemělo být, došahá. Bez háčku prosím.

DavidPetrik
25. 08. 2012
Dát tip
Napsane osobitym, rekneme jedinecnym stylem. Lyricke prostrehy, zamerne nedokoncene namety, jeden naznak za druhym. Styl vitezi nade vsim. Dokonce i nad rytmem. Pripada mi, jako kdybych k textu potreboval navod. Bez nej jenom procitam vetu po vete, ale po docteni odchazim zklamany - misto tvaru jenom vysek skutecnosti. Zajimave podany, ale antiklimakticky. Minimalne by textu (a ctenarum) propelo formalni cleneni. Jedna technicka poznamka - nejspise nezamerne nedokoncena veta: "Slunce me reze do vykulenych". Ceho? Potom poznamka stran kategorii: je to spise miniatura nebo "mimo", nezli povidka. Za jedinecny styl davam tip. Snad mi prominete, ze jsem text bral vazne ;-) At se Vam dari.


potomek...já taky,dík :)

Lotos...jsem rád,dík

Lotoska
24. 08. 2012
Dát tip
:-) opravdu úsměvné ... *

Tartar...nějak rostou čím dál tím míň, nevíš čím to je? Není to náhodou vě- trem? ;) dík

baa...na konkrétní typ jsem nepomyslel :D příště,dík

baaba
24. 08. 2012
Dát tip
...nejvíc mě pobavil rozhašenej Sikorsky :)

Evži...tak nějak :)))

A zdáli zavoněla hadůvka smrdutá. Poezie všedního dne*

Olde...díky,ty koule jsou ale fajn(zamlada)

Oldjerry
23. 08. 2012
Dát tip
Phallus impudicus - houba povědomého tvaru a v dospělosti zdroj odporného zápachu... ale ta báseň je prima.

čudl...jsem rád,dík

Čudla
23. 08. 2012
Dát tip
Líbí *

Hesi...jsem potěšen, jupííí

Hesiona
23. 08. 2012
Dát tip
Juj, ta je suprová :)))

Aleg...nešálí ;)

Alegna
23. 08. 2012
Dát tip
:-) šálí mě zrak?

srozum...děkuju

srozumeni
23. 08. 2012
Dát tip
***

Over... :D dík

Overkill
23. 08. 2012
Dát tip
Jako šiřitel libidozního psychoprostoru ses opět osvědčil :-) *t

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru