Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

1/// UŽ SE ZASE TĚŠÍM NA TY KRDELE ZDEJŠÍCH BLBEČKŮ, KTEŘÍ,

03. 09. 2012
1
1
1840

nezváni, zase vlezou odevšad sem dovnitř, a opět spatří … nic, tedy nic, protože zde na ně opět zeje jen SLOVO, slovo, slovo, a je nikdo cosi takového nenaučil číst.

Ale nejdříve ten podivný sen z dnešní noci, vypíšu ho tady jako takovou škodolibou past jiným zase blbečkům i blbkám, nechť jsem jimi podezříván z dalších ještě z mých fetišismů, začínám hned záběrem mých vlněných žlutých ponožek, po nichž jsem se sháněl a ony visely na pelesti bílé kovové postele. Pak jsem ještě viděl práh, který jsme v rukách skládali s jakou mi neznámou milou holkou, podobně jako onehdy v úterý odpoledne mi Láďa Stibor pod přístřeškem zahradního domku předváděl ten jeho prožraný červotoči; od dveří záchůdku zahradní chatky.

S tou milou hovornou holkou souvisí to slovo, které jsme si vzájemně vyměňovali, a jemuž jsme jako jakési konkrétní zprávě rozuměli úplně samozřejmě oba, ještě předtím nežli jsme se začali pohybovat ve složité akrobacii našich těl, ona ho mělá krásně pevné, opálené, ňadérka tuhá, vyholený klín.

Múzy zřejmě mívají roztodivné podoby...

 

PARADIKTOZA

PARADIKTOZA

PARADIKTOZA

 

Při svítání jsem si zapsal, abych nezapomněl, se vzbuzením se nad zapsaným rozevzpomínal, zdali se mi nevybaví nějaký známý smysl, bohužel. Jen jemu varianty blízké, neboť i v nich je použita ona předpona para-, která označuje cosi blízkého, sousedícího, souběžně nebo vedle se dějícího, vedle ležícího, taková slova napadla mě zejména dvě: paradentóza; a parapsychologie.

 

Když jsem zapnul internet, v jeho sejfech, na něž se blbečkové tak zásadně spoléhají, slovo paradiktoza, a to ani ve variantě paradiktosa, nikde k nalezení nebylo.

 

Napadlo mě vzápětí zadat latinské slovo dictum – Na dotaz „paradiktum“ nebylo nic nalezeno, vzkázal mi stroj jako nějaký blbeček – takže jsem se ihned i tu staral sám, napodruhé zadal pouhé dictum – a zde si, pro důkaz, že i z blbečka lze občas vypáčit výsledky, čím zde blbečkem nemíním svého noťasa, s nímž je den po dni komunikace věcně naprosto skvělá a zejména z jeho strany inspirativní – nakolik tedy, zde si přečtěte výsledky, z nichž kterési napovídají možné významy onoho slova paradiktoza/paradiktosa, které doposud, nevysloveno mimo sen, neexistuje:

řečeno, vyřčeno; slovo, průpověď

Maledictum – nadávka, maedicilium edictum - obecná vyhláška, maledictum – pohana, maledictum – pomluva, maledictum – potupa, praedictum – předpověď, dictum – slovo, praedictum – úmluva, praedictum – ustanovení, ad diem dictum - v den ustanovený, edictum - veřejná vyhláška, edictum - veřejné oznámení, praedictum – věštba.

dictum - slovo

dictum - vyjádření

dictum - výpověď

dictum - výrok

 

PARADIKTUM = COSI JDOUCÍHO MIMO SLOVA, SLOV. PARALELNĚ SE JAKO SMYSL DĚJÍCÍ VEDLE ČI SOUBĚŽNĚ SMYSLU SLOV. SOUBĚŽNĚ SE SLOVY.

 

PARADIKTUM

BUM!

PARADIKTUM

BUM!

PARADIKTUM

BUM!

BUM! BUM!! BUM!!!

 

Už je vidím, ty všechny ty blbečky tady, jak zrovna v záchvatu neřízené zlostně odevzdané rezignovanosti teď bouchají o desky stolů jejich hlavičkami z lípáčí.

 

PARADIKTUM = ZÁSLOVÍ.

Řečeno stejně hezky česky, je to ta oblast smyslu (sense/meaning, nikoliv hmat, čich, prd a hlad), a tedy i smyslů (meanings), jež již není zachycena slovy jako pojmy – a přesto s dotyčnými slovy souvisí.

 

Paradicta on WN Network delivers the latest Videos and Editable pages for News & Events, including Entertainment, Music, Sports, Science and more, Sign up …

Paradicta na WN Network přináší nejnovější videa a editovatelné stránky pro Novinky a události, včetně Entertainment, hudba, sport, věda a více, Zaregistrujte se ...

 

Všeho se dá, ihned, ihned, samozřejmě, obchodně využít!!!

 

PARADIKTUM - - - - - PARADIKTOZA

 

Kdyby se nejednalo jen o samé blbečky a blbky tady okolo, bylo by snadné začít (nebo už přímo pokračovat, bylo-li stanoveno výchozí slovo) v dalším výzkumu, ale kde tady by se našly ony hovorně milé holky s krásně pevnými opálenými těly, s dvojčátky ňadérek tuhých a s vyholeným klínem, jak jsem jednu takovou v převyprávění mého snu z dnešní noci již citoval.

 

Zůstanu tedy radši u megnautiky, u slova obdobně zdánlivě stejně neexistujícího jako ta paradiktoza ze snu – zaujal mě zejména tou podivnou zvěstí, že se s vyšší frekvencí začala v posledních časech objevovat sémanticky plnohodnotná slova, nemající však žádných věcných významů, rozumíš tomu, Meg, oslovuji tě, aniž slyšíš, aniž mě můžeš slyšet, tam daleko za mořem oceánu, přes mou snahu s megnautikou jako plavbou prázdnem zřejmě i tobě žádná paradiktóza nehrozí...

 

1 King Rucola King Rucola | Web | Před 58 minutami | Reagovat

Az na ten vyholeny klin je to dobre!

2 alisa44 alisa44 | Web | Před 55 minutami | Reagovat

no zajímavej článek,já jenom nevim co to má společnýho s TT...

 

Blbečci, jak jsem předpokládal, se ozvali na blogu ihned.

Já jsem jim neodpovídal, a i kdyby, samozřejmě jsem tenkrát netušil, co skrze můj sen, jako poslední varování, za pouhých pár týdnů na celém světě nastane, i když, abych byl upřímný, nakrátko mi někdy dopoledne po tom snu šlehlo hlavou, že jakobych se těmi nočním obrazy setkal s něčím biblickým, starozákonním, myslím, vzpomenul jsem si tenkrát na Josefa a ty faraonovy sny, o sedmi tučných kravách a sedmi klasech hubených...

 

živím se teď už jenom cáry papírů odchlipujících se z dávných bilbordů, všecko okolo je tu už napohled hodně staré, co bylo za nova železy barvy ocelí, tak z toho se už drolí v načervenalých šupinách hnědá rez, říkávali mi Megnautik, zkoumal jsem znakovost a co s ní souvisí, a vyplynula z ní na sám konec světa jen tahleta temnota, před kterou jsem všechny varoval, říkal jsem ji Bacha, na začátku bylo slovo, a před ním tma, věci se rády opakujou a znaků je na světě konečný počet, a když všechny vypotřebujete, nebude je mít už odkud brát, šetřete s nimi, a dejte si bacha, zvláště když už se začala víc a víc objevovat ta slova, která nic neznamenají a přesto by mohla, jako by se jimi vzkazovalo, že před námi je cosi, co už bude jako cosi dosavadními slovy neoznačitelná budoucnost, nevěděl jsem, co mi mělo být jasné, jenom jsem je nabádal Přestaňte točit ty blbé seriály a nepište ty pořád dokola esemesky o ničem, netušil jsem, natož abych prorokoval, že znaky nezanikají, ale mění se tak samy nějak v sobě nazpátek, hele, támhle by možná bylo něco k snědku, i když už je vyčichlá, pořád je na ní vidět, že to je ona, ta herečka Meg Ryan, na které se mi vždycky líbilo, jak všechno odehraje jen pár gesty, Holka ze sousedsedství nazývali tenhle typ sociologové, už má taky dávno po smrti, jenom já žiju, živý z těch papírových cárů potištěných znaky, všecky už jsou těmi kyselými dešti za roky od výbuchu té věčné tmy úplně vymyté, vlastně už jen papír a žádné vytištěné kalorie, najednou to tenkrát přišlo, jak kdyby někdo před půlnocí vypnul televizi, ale ráno už slunko nebylo, ještě že mám tu baterku, nabíjí se sama, z energie těch vyšisovaných znaků dávno potištěného papíru, který já poto … sakra, zas je slyším, budu se muset schovat, zas se tu kdesi honí démoni zkurvení, žijí z jakýchsi akumulátorů, melou do nich do nich ta jejich tetování, pokud někde vyhrabou nějakou mrtvolu, tak si každou prohlídnou pod hadry, life is short měla Meg malými písmenky na levém předloktí vytetovano taky, kousek pod tím bodem, co se do injekcí brávala krev, měl jsem si dávat většího bacha, o toho noťasa jsem neměl přijít, i když se zdálo, že teď, bez elektriky, mi bude tak akorát nahovno, přeběhnout by se ta ulice dala, třebas tu zrovna neslídí ...

 

...panheira dělat muito drahá profesora Borise Schnaiderman, um dvou zakladatelů Russo dva kurzy dělat Linguas Katedra Orientais da Universidade de Săo Paulo, Ferreira Pires Jerusa professora resolveu lembrar pro vás, nebo Casal atençăo dedicou semper ao to Fausto literární téma, coluna em to caderno "Ilustríssima" da Folha de Săo Paulo Jul...

 

kurva, tak to je teda nález, celý den budu mít co trávit, kdo by řek, že zrovna tedy, všem na očích, ale vlastně ne, v té tmě jsou všichni slepí, ještě že mám tu baterku na energii z citátů, ty, co si pamatuji, si předříkávám, a ona se tak dobíjí, blbeči blbí, kdyby tenkrát po tom mém snu z neděle na pondělí se někdo přidal, mohli jsme zastavit padat ta nebesa věčný tmy nad vodami ...

 

3 eNigma eNigma | Web | Před 13 minutami | Reagovat

veľmi zaujímavý článok...páči sa mi táto hra so slovami..

 

Žlutá - nemoci. Celkově barva radí ke smělosti v životě.


1 názor

Deepness
23. 09. 2012
Dát tip
Áno, múzy mávajú "roztodivné" podoby. Tie Vaše sú mimoriadne zmysluchtivé, či zmysel podnecujúce.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru