Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

vyšla mi sbírka

Výběr: Jinovata, egil, Eli.Benett, Fouckault, tóru.u
06. 09. 2012
19
43
6692
Autor
Kuchot

Nazdar,

pokud někdo máte čtečky, můžete číst moji první krátkou sbírku básní. Její vznik umožnilo e-nakladatelství Pod okapem, děkuju.

http://www.podokapem.cz/tag/horak/

 

Kdo čtečku nemá, může číst nadále zde (všechny básně jsem publikoval i na Písmáku), popř. v nadcházejícím Psím víně, a nebo tady:

http://www.literarni.cz/rubriky/basne/z-novych-basni-lukase-horaka_9302.html

 

 

 


43 názorů

good chlape.. bez Vína bys byl vyprofilovanější..

Alimra
13. 09. 2012
Dát tip
staženo, přečteno a určitě ve čtečce ponechám ... a gratuluju

Gratulace, kolego :) Tak hodně štěstí do budoucna, ať vyjdou i další

Duba
11. 09. 2012
Dát tip
Kdo čtečku nemá, stejně může stahovat a podívat se na PC třeba pomocí Kindle Previewer.

egil: ty si jasný dôkaz, kto robí redaktorov na tomto serveri... ľudia bez súdnosti

gratuluji k uspechu!T

dadíková
08. 09. 2012
Dát tip
gratuluji

Kuchot
08. 09. 2012
Dát tip
děkuju

dapler
07. 09. 2012
Dát tip
dobrá reklama :)

médea
07. 09. 2012
Dát tip
gratulace!

Lucie-at
07. 09. 2012
Dát tip
moc dobrý básně :)

Blahopřeju. Ať se daří i nadále!

baaba
07. 09. 2012
Dát tip
...ať se sbírce daří

filemon
07. 09. 2012
Dát tip
Blahoželám :))

egil
07. 09. 2012
Dát tip
Nerozumím, o co vám zas jde... nemůžete prostě popřát autorovi "hodně štěstí"? Nač tohle frflání. Kuchot má na to se autorsky etablovat. A vlastně se to děje - nezůstává širším (mimopísmáckým) publikem nepovšimnut. Stáhl jsem si jeho sbírku do čtečky, s chutí si ji pročetl. Uvažuji napsat recenzi - mimo jiné bych ji chtěl napsat i proto, že jsem se sice osobně s fenoménem e-knih postupně srovnal, v próze nakonec víc než vděčně, nicméně v poezii s ním ještě bojuji. Pořád mám pocit, že by tam nějaký ten filtr zůstat měl. Filtr kamenného nakladatelství, které vedle určité kvalitativní laťky zajistí i důstojnou grafickou úpravu, editora, korektora atd. A básnické e-sbírky, na něž jsem doposud narazil, mě v tomhle vnímání jen utvrzovaly. Jenže najednou mám ve čtečce tento solidně naformátovaný e-pub, který co do kvality předstihuje leccos, co jsem za poslední rok četl na papíře. Papír jakožto konvenční médium a zároveň signifikant kvality.... Ano, tak to možná bývalo. Ale dnes? Větší nakladatelské domy poezii vesměs nevydávají, protože není lukrativní, sázejí tudíž raději na překladové tutovky (mluvím o nakladatelstvích, která dříve měla stálou ediční řadu poezie a mnohdy podchycovala i debutanty). Jako čestné ostrůvky zůstávají (namátkou): FRA, Salón T. R., Nakl. Petra Štengla a pár dalších (spočítalo by se to na to prstech obou rukou)..... Tato malá a financemi limitovaná nakladatelství, často úzce vkusově vyprofilovaná, však zdaleka nepokryjí všechnu kvalitní tvorbu, jak tak vzniká.... Takže úsvit básnických e-knih. Svým způsobem je to lákavé i děsivé. Ale TAHLE e-kniha, ta za přečtení rozhodně stojí. Jestli tedy má někdo - kdokoli - s mým výběrem problém, můj problém to není.

feferonka
07. 09. 2012
Dát tip
hynajs, asi te miluju. ;)

hynajs
07. 09. 2012
Dát tip
otěže tohoto serveru pevně drží v rukou parta idiotů, která degradovala jakékoli ocenění na výsměch kreténismu

hynajs
07. 09. 2012
Dát tip
zlatý výběh? už se tu všichni pitomci dočista pomátli?

Lakrov
07. 09. 2012
Dát tip
"Výběrčím": Děkuji za vysvětlení. Smysl výběru (současné pojetí) se tím značně vyjasňuje.

...no a? přeju ti to. Tip ti nedám a výběr. Vůbec ne. /avi/

martinez
07. 09. 2012
Dát tip
kdyby moje tvorba stála redaktorům za výběr, asi bych nějaký už měla.. hezké vysvětlení - přesto bych nadále upřednostňovala výběr děl před výběrováním oznámení a odkazů ale nebudu o tom debatovat, nebojte, jen jsem to napsala a tím končím :o)

Jinovata
07. 09. 2012
Dát tip
Když bude tvá tvorba stát za výběr, tak odkaz na tvou sbírku ve výběru bude. Další argumenty pro výběr: ocenění sbírky jako takové, sbírka je klíčové dílo-děl. Její kompozice je podstatná pro vyznění autorovy poetiky jako takové. I z hlavní strany je možno vybírat - stejně jako nečtu celý hlavní seznam, nečtu ani celou hlavní stranu. Na hlavní straně sbírka brzy nebude - ve výběru ano. Důvodů je mraky.

feferonka
07. 09. 2012
Dát tip
super :)

martinez
07. 09. 2012
Dát tip
takže až budu mít tu svoji, budu taky ve výběru? :o)

egil
07. 09. 2012
Dát tip
Je zde odkaz na stránky, kde je kniha ke stažení.. Svým způsobem je tenhle příspěvek hypertextový odkaz k CELKU SBÍRKY. Tím se liší od běžné upoutávky.

martinez
07. 09. 2012
Dát tip
Kuchotovi to moc přeju a gratuluju, už jsem si to stáhla ale proti výběrům protestuju - je to vidět na hlavní stránce, je to v událostech.. proč to cpát do výběru?! to se jako tímhle oznámením máme kochat opakovaně? výběrujte třeba díla některá z té sbírky - jestli bude něčí argument ten, že jste chtěli sbírku přiblížit čtenářům, protože si to zaslouží - výběrujte celou sbírku nějakou jestli to jde - ale ne tohle :o(

Lakrov
07. 09. 2012
Dát tip
Gratuluju. Uděleným výběrům se (stejně jako Bert_Hoffman) podivuji, čímž ovšem nechci nikterak snižovat autora. Umím si představit, kolik tomuhle krátkému oznámení muselo předcházet práce (i té neliterární) a přeju hladké přežití případných invektiv od závistivců :-)

Impresse
07. 09. 2012
Dát tip
gratuluji! :-)

orinoko.a
06. 09. 2012
Dát tip
blahopřeju kuchot!

gratuluju .)

Zuzulinka
06. 09. 2012
Dát tip
gratuluji

šikovnej! gratuluju

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru