Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pozor NEKUPOVAT!!!

Výběr: tóru.u
06. 09. 2012
8
34
4344

Autor není dostatečně skromný, aby řekl kamarádovi, a proto si upozornění na vlastní sbírku píše sám!


Vychází básnická sbírka Za nehty rez v edici H_aluze. K sehnání od 29.9.2012

Musím vás upozornit, že vycházející sbírka ZA NEHTY REZ je pro písmáky velice slabá. Autora sbírky jste zde mohli číst pod nicky UchoNaKoleji, TulipánZaPlotem, némocnáprópiska a ještě pod dalšími bezvýznamnějšími nicky.

Především pak odrazuji všechny bývalé a současné kritiky - redaktory.
Odůvodnění pro redaktory, kteří vědí, že poezie musí být sladce příjemná a že když není při čtení v ústech pocit cukrové vaty, nejedná se o poezii. Tak pro tyhle odborníky vložím úryvek z úvodníku.
Vyřídit si účty: s matkou, milenkou, kamarády, světem, tupostí; a s bolestí, selháním, se strachem. Vyřizovat si účty sám se sebou. Neustále, opakovaně… Báseň jako násilí – báseň jako klystýr.
Takže pro odborníky - slušňáky a dobráky typu a2a2a, hoďte na sbírku pětkrát voňavý bobeček!

Odůvodnění pro redaktory, kteří všechno podřizují ctižádosti. Kteří píší báseň především pro uznání a pak možná…? Pro ty, kteří pochvalu jiných provedou jen v případě, že se vyplatí a umete cestu k vlastnímu „vzestupu.“ Tak pro tyhle redaktory říkám, že já nikdy nebudu mít vliv na literární scéně a pro vaše manipulace v prosazování sebe sama, jsem já bezcenný. Proto redaktoři podobní ASI Eli.Benett, koupení sbírky je pro vás zbytečné.

Odůvodnění pro redaktory se žlučí, kteří naopak si myslí že píši tak dobře, že nejsou sto unést přečtené texty. Sem PRAVDĚPODOBNĚ patřil whispermoonlite a MOŽNÁ patří egil. Nenechte si zbytečně zalít žlučí mozek.


Tolik pro zdejší odborníky a arbitry kvality!
No a vy ostatní písmáci? Za poslední dva měsíce jsem zde uveřejni ale deset textů s průměrem jeden tip. Proto i pro vás doporučuji sbírku nebrat!


Bohužel básnická sbírka vychází nerozlučně s kvalitní časopisem H_aluze, takže časopis s nekvalitní sbírkou nakonec zapříčiní, že za 40Kč uděláte stále ještě dobrý kup.
 
edice H_aluze
řídí Alice Prajzentová
www.h-aluze.cz
redakce@h-aluze.cz
Vlado Matuška
Za nehty rez
Ilustrace Vlado Matuška
Obálka a sazba Miloš Makovský
Odpovědní redaktoři Alice Prajzentová a Tomáš Čada
Jazyková redakce Alice Prajzentová a Tomáš Čada
Úvodník Jindřich Jůzl
Tisk a knihařské zpracování VS TISK
Počet stran 8?
Samostatně neprodejná příloha
Literárně-kulturního časopisu H_aluze dvojčísla 2021

34 názorů

Janina6
11. 09. 2012
Dát tip
Gratuluju, mám radost. (Provokativní tón už u tebe beru asi jako barvu vlasů.)

berg
09. 09. 2012
Dát tip
"Tento způsob sebeprezentace zdá se být poněkud nešťastným," dovolím si parafrázovat V. Vančuru.

neOpica: 1) ano povedal. obsahuje to tvoja poznamka ze pri niektorych podla teba dobrych diel je menej vyberov a opacne. tvrdim ze to nie je argument. kritik nemusel zachytit alebo nemusel povazovat za kvalitne. lezenie do prdele je diskutabilne. zvlast tipy kritik nie velmi ovplyvni. vybery ostatnych kritikov so samotnou hlavou tiez nie tak uplne 3) ze s niecim suhlasi vacsina ludi nie je pre mna argument. 4) nejde o 100% casu. staci keby miesto achkania ludia zacali premyslat. a triezvo uvazovat. a vacsina kritikov sa zosype. he. klubko: particky na ctenich literarny znami atd. funguju. je na ludoch a kritikoch aby to pak reflektovali. ze sa to casto robi na hovno. je vec druha pismak je pre mna vedlajsak. radsej si partickarim a som v tom fakt dobry. dokonca sa ma ine particky snazili dostat na svoju stranu. boli to particky co som nepoznal. ale keby som sa tam tak som si mohol partickarit na urovni. a mozno okrem penazi by mi z toho kapli drogy a defky. tak dobry som vole taky som frajer. he.

Mám v plánu rozebrat, jaký je úspšch vydat sbírku básní. Protože když si ji zaplatíš sám je "míň" než když někdo musel investovat čas... Pak taky jestli máš spoustu kamarádů v branži zanmená míň. Jako když se zde staneš redaktorem najednou píšeš líp a to dvakrát až třikrát. Takže pokud nepatříš do partiček na čteních... Atd. Jasně pořád sbírka vlastním nákladem může v historii vyniknout a sbírka autora mimo partičky, bez jména předka aj. může být šunt, ale pravděpodobnost je jasná. Sázkové kurzy by... Ale předpokládám, že je zbytečný k tobě cokoliv psát. Ty patříš do partičky, k silnějším a s křikem vítěze slastně můžeš kopat!

neopica: meles blbosti 1) je nemozne aby kritici preliezali vsetky diela. nie je to platena funkcia. ze maju menej tipov diela ktore vyjdu je proste fakt. 2) ze nieco vyjde. neznamena ze to je kvalitne. 3) taketo vysplechy nemaju zmysel. lebo stoja na vode. proste mam dojem ze autor vydal zbierku. a drblo mu z toho. 4) ze melu kritici blosti a tipuju bezhlavo kraviny je vec druha. ale nech to dokaze pekne vyargumentovat. napriklad eli a a2a2 sa daju chytit velmi lahko pretoze ich komentare castokrat postradaju zakladnu logiku./a2/ alebo sa nedokazu preniest cez prvoplanove dojatie /eli ked cita torua/ ale nech ich chyti tam na konkretnych veciach. toto je prost trapne. o nicom nevypovedajuce.

gratuluji k uspechu! T

ne ze by som si chcel zastavat tuto redakciu. ale co spravis ak nejaky redaktor vyda knihu a este s nou uspeje trebars. alebo nieco podobne. vydana kniha znamena ze si len vydal knihu. o jej/tvojej kvalite nehovori nic. aj ked chapem ze potesi. z tohto desne prysti urazene ego. trapne

toru.u uznávám zvůj (jistý) smysl pro spravedlnost! Mám pocit, že velmi vzácný. Chci tedy upozornit i měrku. Ostatní i ostatním bez přímého komentáře.

No ja poslal Markovi nějaky texty až po...

MarK.
07. 09. 2012
Dát tip
..dival - a veru nenasiel som ziadne (na Pismaku) :)

MarK.
07. 09. 2012
Dát tip
..fajn pokus. ..ja si to rad precitam - 'ukazka' z uvodniku ma celkom zaujala. ..daj link na nejake texty - basne ..dakujem.

Omega tvé nemega úplně chápu. Jsem na tom podobně. Vůbec jsi mne překvapil, nečekal jsem ani jednu podobnou reakci. vk H_aluze časem vždycky dají přílohu ve formátu pdf na net. K ostatním názorům se konkrétně nevyjádřím.

agáve
06. 09. 2012
Dát tip
néééééééé smaž to, to je ostuda!:D každopádně upřímnou soustrast, asi jsi to neměl vůbec psát a možná jsi měl rovnou spáchat sebevraždu naštěstí se ještě pořád můžeš přihlásit pod jeden z tvých výše uvedených alternicků a udělat prohlášení, že byla tvoje identita sprostě zneužita a že chtěl takovýmto příspěvkem někdo pošpinit tvoje jméno

snake_01
06. 09. 2012
Dát tip
To je slabé - dokaž mi radši, proč bych si to koupit měl, protože po takovéhle "recenzi" to určitě neudělám ani jako ne-KRITIK!

orinoko.a
06. 09. 2012
Dát tip
pozor nakupovat!!

to je také... "viem, že neviem písať, ale dúfam, že to nejak zakecám"

unisex
06. 09. 2012
Dát tip
jejda manky

Max Hutar
06. 09. 2012
Dát tip
nebuď zhrzenej

vk
06. 09. 2012
Dát tip
máš nejaké texty na nete?

hynajs
06. 09. 2012
Dát tip
haluze jako kvalitní časopis? hmmm..asi jsem příliš náročný..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru