Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

A prišla túžba

11. 09. 2012
4
6
1010
Autor
Tapeta

vykopnúť dvere

z vnútra

 

už aj vrabce sa smejú

že nevychádzam

 

ten kolotoč

 

neodistený adrenalín

príliš dlhá čiara

bez začiatku

 

keď strechy bozkáva noc

s falošným ovládaním

krčných tepien

 

aké ľahké

bolo vojsť.


6 názorů

Petr.II
18. 09. 2012
Dát tip
*

Tapeta
12. 09. 2012
Dát tip
dík,hej to som tým chcela povedať:)

gabi
12. 09. 2012
Dát tip
nezvyknem verše pitvať do detailov, skôr dám na pocity táto na mňa pôsobí, vnímam ju ako vnútornú nespokojnosť, kolotoč - motanie sa dokola, bezvýchodiskovosť...túžba vymaniť sa, nadýchnuť...*

Tapeta
12. 09. 2012
Dát tip
ďakujem za názory

vk
12. 09. 2012
Dát tip
v podstate súhlas s Elvien, tiež si myslím, že uvedené dve miesta sú akosi mimo, hlavne to druhé pekná kritika!

Elvien
11. 09. 2012
Dát tip
V celé básni jsou dvě místa, která podle mě narušují její kontinuitu. Je možné, že je to tím, že jsem v těch místech báseň nepochopila, proto si ráda poslechnu i jiný názor. Můj názor je takovýto. Začátek navozuje pocit, že je mluvčí někde zavřený (v místnosti? ve vlastním nitru?) a najednou se objevuje verš "ten kolotoč". Nechápu, kde se tu najednou bere kolotoč, a ani následující verše mi to příliš neobjasňují. Nechápu to, ať je kolotoč myšlen v jakémkoli smyslu (kolotoč pouťový? kolotoč událostí?). Poté báseň zase nabírá jakous takous kontinuitu, a pak najednou verše "keď strechy bozkáva noc/ s falošným ovládaním/ krčných tepien". Noc má falešné ovládání? Chápu to správně, že to falešné ovládání krčních tepen se vztahuje k noci? Jak? Tento obraz, tuhle sloku opravdu nechápu. Závěrečné dva verše jsou pěkné a nenásilným způsobem se vracijí k motivu na začátku.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru