Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

je možné žít bez trvrdého alkoholu ?

16. 09. 2012
0
3
703

můžeš být bez tvrdého alkoholu a nebo jsi chudák,který to nezvládne ?

Člověk  žijící v současném světě je zvláštní tvor.

V přírodě mají zvířata v sobě daný instinkt, aby nepožívala věci,které jim škodí. Člověk byl obdařen rozumem,ale jsou situace,kdy rozum ustupuje do pozadí a závislost vítězí.

Prodej tvrdého alkoholu  je pro státní finance velkým přínosem a proto
stát se věnuje prostřednictvím celníků spíše kontrole kolků,než kontrole prodávaného alkoholu. Lahev vodky v ceně 200.- Kč má hodnotu 60.-Kč a zbytek jde na daně pro stát. Většina čechů řeší krizové situace pitím alkoholu a jeho spotřeba neustále stoupá. Při tom je to stejná droga jako hašiš a další. Jen je společensky tolerovaná a přehlížená, ale v důsledku jsou následky srovnatelné s požíváním drog.Již před 3 roky bylo zjištěno, že nelegální trh s alkoholem ovládla mafie a tato dotuje i různé zájmové lobistické skupiny v politických stranách a ve veřejné správě a  proto nebyla vůle toto řešit a potírat.

Změní se to v současné době, kdy už umřelo více jak 20 lidí a nemocnice jsou plné a léčba stojí více jak 100.000.-Kč na jednu osobu ?

Myslím si, že nikoliv. Je to totiž tak výnosný obchod, že lidé budou neustále riskovat. za pašování drog je i 10 let vězení,za prodej pančovaného alkoholu toto nehrozí- maximálně 3 roky a výrobcům nebo tzv. ředičům musí být prokázán úmysl poškodit zdraví a pak je sazba vyšší. Co s tím ? Měli bychom začít každý u sebe a pít jen alkohol u kterého známe výrobce a je kvalitní, nebo ještě lepší by bylo nepít tvrdý alkohol vůbec. Kdo to ,ale zvládne ?

Nechme se překvapit co přinese doba budoucí.


3 názory

samozřejmě se bez tvrdého alkoholu dá žít, nemám s tím žádný problém, problém mám když čtu některé zdejší básně, oproti Liter.cz se mi zdá,že sem chodí většinou lidé, kteří nejsou normální a píšou samé bláboly, ale to je můj názor. Neruda,Mácha, Bezruč, Hora a další by se asi zastřelili po přečtění několika slok.

život sám o sobě je docela tvrdý. Bez tvrdého alkoholu je ještě tvrdší...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru