Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

trvalo mi rok, než jsem se probudila

17. 09. 2012
8
12
1215

 

 

 

trvalo mi rok, než jsem se probudila
dobře, budu psát o krutosti
proč si spolu nezatančíte?
kolik asi uběhne let,
než tě budu chtít zabít

 

 


12 názorů

tak troufale nedopovězené, naznačující, že mě to přesto, nebo právě proto zaujalo. - snad to říká více než dost. - i když, kolik by měla říkat báseň? také nevím. - asi ano, zkratka, zhuštění, zintenzivnění - tohle do poezie patří.

Tony.cs
18. 09. 2012
Dát tip
*

alessi
17. 09. 2012
Dát tip
v pohode. píšem osobný nazor a to ako to vnimam ja. nie som profik. ale osobne nie som človek ktorý by platil za taku "poeziu".

Já dostávám za své básně zaplaceno, tak se považuju trochu za profíka:) Básničku jsem napsala tak, jak chci, aby byla čtena, jak jsi to rozdělil ty, tak tam ty mezery nechci. Nechci dávat tolik důrazu na jednotlivá slova, mám ráda kompaktnost vyvolávaného obrazu a klást důraz spíš na celkové sdělení.

alessi
17. 09. 2012
Dát tip
valerie: ako , treba rozlišovať formu a obsah. Enter dodáva formu. Básen sa da napísať na čítanie alebo na prednes. Profik napíše basen aj-aj. Co sa tyka enteru, dáva basni skor prednesovu formu, je to niečo ako bodka za vetou. ci zvyraznenie povedaneho. Dobremu recitatorovi netreba ani jeden enter, ten ti aj z jedneho verša(=cela basen) spravi super basen. až po prečitani ostatných kritik som pochopil to zmenene pismeno... :)

médea
17. 09. 2012
Dát tip
*

alessi: A chápu to správně, že když do básně o ničem dám víc enterů, tak je to víc báseň?

Metta
17. 09. 2012
Dát tip
a me to naopak velmi oslovilo, radkovani bych nechala a to pismekno v puvodni verzi je pro me prave velice zasadni

alessi
17. 09. 2012
Dát tip
hm. no trochen rozčarovaný, basen o ničom. trvalo mi rok, než jsem se probudila dobře, budu psát o krutosti. proč si spolu nezatančíme? kolik asi uběhne let, než tě budu chtít zabít moja predstava o basni. okrem rozdelenia veršov som si dovolil zmeniť jedno písmenko v otázke. basen je skôr vhodna na prednes ako na čítanie

Čudla
17. 09. 2012
Dát tip
Ani se nenaděješ.. *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru