Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O zlém drakovi

28. 09. 2012
0
0
431
Autor
RomanEmperor

Za devatero horami, devatero řekami a devatero jezery bylo jedno malé, ale šťastné a bohaté království. Obyvatelé toho království žili v míru a blahobytu. Jenže jednoho dne přiletěl do toho království obrovský a zlý drak. Ten drak se usadil v horách poblíž hlavního města a přikázal, aby mu každý měsíc vypláceli rentu, která se rovnala  příjmu samotného prvního ministra a kromě toho chtěl, aby mu vláda království každý týden odevzdala jednu pannu. Tu pannu drak znásilnil, mučil a nakonec ještě živou snědl. Král z toho byl celý zničený. Kde vzít panny? Naštěstí první ministr navrhl, aby panny byly kupovány v chudých zemích. Tak se také stalo. Vláda kupovala panny na trzích v rozvojovém světě a odevzdávala je drakovi. Jenže nejhorší bylo, že drak si na mobil filmoval to, co s pannami dělal a pak to dával na youtube. To bylo opravdu strašlivé. Království získalo špatnou pověst a Evropská unie mu sebrala dotace. Ani turisté nechtěli jezdit do takového království. Vládu a krále kritizoval zahraniční tisk a domácí politická opozice. Došlo dokonce k vládní krizi a prvním ministrem se stal dosavadní šéf opozice, který prohlásil, že on nemíní pokračovat v této zločinné praxi. Jenže mu nic jiného nezbylo. Drak své panny chtěl a kdyby je nedostal, zničil by království. Jak se profláklo, co se s pannami děje, začaly být dražší a dražší. Nakonec půl státního rozpočtu šlo na nákup panen a ještě to nestačilo. Království se zadlužovalo víc a víc a životní úroveň přitom klesala. Politici v tom království skoro přestali krást, protože už nebylo skoro co ukrást. Kdyby ukradli i to málo, co zbývalo, lid by hladověl a vzbouřil by se.

V té zoufalé situaci přišel do království pocestný. Jmenoval se Honza Prostý a byl to Čech.

Když se dozvěděl od obyvatel království, co se děje (předtím to nevěděl, protože politiku nesledoval a navíc neměl doma internet), rozhodl se, že králi a vládě v jejich těžké situaci pomůže.

Z místní internetové kavárny poslal králi email s tím, že ví, jak zbavit království zlého draka. Dlouho se nic nedělo, nikoho z vedení státu nezajímal email od jakéhosi vandráka. Ale jak rostlo zoufalství a cena panen na černém trhu, rostla také ochota k zoufalým řešením. A tak si jeden vysoký vládní úředník vzpomněl na ten email od jakéhosi Čecha. Honzu pozvali na hrad, přestože si od toho nikdo moc nesliboval. Honza řekl, že když ho král udělá ministrem pro správu evropských fondů, zbaví království draka. Král na to kývl. Když nechtěl Honza nic jiného, proč by mu nevyhověl. Zbytečných lidí bylo na výplatních páskách státu mnoho a o jednoho dalšího království nezchudne a o tenhle post nebyl mezi politiky stejně zájem, protože evropské peníze do království netekly od té doby, co EU zastavila veškeré dotace do království kvůli drakovi a kvůli tomu, jak vláda porušovala lidská práva tím, že dodávala drakovi panny, které drak mučil, znásilňoval, nakonec vraždil a konzumoval.

Tak se stal Honza ministrem. Ve své funkci nelenil. Hned poslal email svému kamarádovi, který měl hospodu a ve skladě spoustu falešného chlastu, ve kterém byl metanol. Ten kamarád se tím velmi trápil. Metanolový chlast nemohl prodat a nevěděl, co s ním dělat. Překvapilo ho, když se ho kamarád Honza v emailu ptal, zda má ještě ty sudy s falešným chlastem a zda by je byl ochotný za slušný peníz prodat. Sudy měl a ochoten byl. Ani se neptal na co je Honza potřebuje.

Druhý den poté, co dorazil metanolový chlast z Česka zavolal Honza drakovi s tím, že on je nový ministr pro evropské fondy a že je v plánu udělat v horách u města lyžařskou sjezdovku s pomocí evropských peněz a on drak by na tom taky mohl vydělat. Drak na peníze slyšel a o projekt se začal hned zajímat. Honza ho pozval na jednání na královský hrad. Drak pozvání přijal a nazítří přiletěl. Jednání se konalo v přátelském duchu. Honza měl na stole flašku whisky a nabídl skleničku drakovi. Drak ale řekl: To je pro mě jako pro vás kapička, děkuju, ale to si nechte. „No tak já budu pít tady z láhve a vy si dejte přímo ze soudku. Je to pravá skotská“ Drak souhlasil atak Honza pil ze skleničky a Drak ze soudku. Když vypil jeden a to mu trvalo tak dlouho, jako Honzovi kopnout do sebe skleničku, dal si hned další. Nakonec se dohodli, že Drak umožní na pozemku, který mu v horách podle práva patřil stavbu lanovky a z toho bude dostávat provize. Úplně ožralý drak potom odletěl zpátky domů do hor a taktéž úplně zpitý Honza šel spát do postele.

Ráno, když se Drak probudil, bylo mu hrozně špatně a vůbec nic neviděl. Křičel: „Pomoc, já nic nevidím“. Jenže nikdo drakovi nepomohl. Nikdo mu nechtěl pomoci.

Když bylo jasné, že drak skutečně oslepl, poslal pan král dráby a ti slepého draka chytili, spoutali a dali do šatlavy. Drábové dostali pak vysoké státní vyznamenání. Honza zůstal ministrem pro eurodotace. Protože porušování lidských práv v království skončilo a král se osobně od kupování panen a jejich dodávání drakovi distancoval, Evropská unie zase povolila kohoutky s dotacemi a Honza nesmírně zbohatl, protože z každé dotace, kterou povolil, dostával na své švýcarské konto desátek. Stal se nejbohatším mužem v celém království. Byl bohatší než sám král. Všichni to věděli, ale vzhledem k jeho zásluhám a k moci, kterou nyní získal, ho ve funkci král nechal a když protikorupční policie chtěla Honzu vyšetřovat, zrušil král protikorupční policii. Když už byl Honza moc starý, senilní a nemohl proto důležitou funkci ministra pro evropské dotace vykonávat, udělal jej král za zásluhy senátorem a ministrem zahraničí.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru