Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Na skok do Tábora

01. 10. 2012
7
9
2068
Autor
Movsar

Počátek cesty

Jsou bytosti, ze kterých vyzařuje askeze. A naproti tomu jsou koláče, ze kterých vyzařuje perverze. Dojídám jahodový koláč a ničím tak poslední důkaz Prahy na cestě do středověkých jižních Čech. Ničím ho ne jako nepřítel perverze, ale jako její spiklenec.

 

 

Senohraby

Senohrabskému nádraží vévodí restaurant Franz. Hrabat seno, nebo vysedávat v hospodě. To je otázka, kterou si místní kladou odnepaměti. Velkorsý pan Franz ji vyřešil s jistotou, jakou jsou obdařeni jen hospodští a prezidentští kandidáti.

 

 

Ulice

Mám rád ulice, které končí mořem. V Táboře žádná taková není. (Kupodivu.) Ale téměř každá tu končí sněním. A to není zase tak málo.

 

 

Na kraji času

Z dálky štěká pes, kuchaři pomalu sundávají čepice, popelnice zve plakátem na velkou módní show a kašnu tady na náměstí Mikuláše z Husi to neruší. Dál si tu hlaholí svou vodní řečí. A v jednom zákoutí, za zrezlou mříží, to voní kadidlem a divokými zvířaty. Jako apoštolové o letnicích Tábor mluví mnoha jazyky.

 

 

Noční strážci

Poslední letní cikády tu střeží klid a kamera městské policie veřejný pořádek. Zatímco noční zvířata udržují klid nebojácným zpěvem, jak jinak ve městě husitů, kamera hledí do tmy parku tiše. Za jejím zvědavým okem ukrytý strážník, snivec na služebně.


9 názorů

Fruhling
02. 10. 2012
Dát tip
V Táboře jsem se stavoval jako děcko, když jsem jezdil za strýkem (Stříbro), doteď to město mám rád. Askeze/perverze mi připadá jako ne moc vydařený rým, je to cítit i v próze textu. Nedávno jsem byl na vesnici, kde "hrabal" Josef II (někde okolo Orlických hor), doteď tam mají památník. Některé seno voní dodnes.

Max Hutar
01. 10. 2012
Dát tip
Moc kusé, moc málo propojené.:-( btw., neuvažoval jsi někdy o zřízení twitteru?

StvN
01. 10. 2012
Dát tip
Je to fajn, i kdyz trochu malo na takovy Tabor. Mozna by si zaslozil vic.

Lakrov
01. 10. 2012
Dát tip
Líbí se mi to, beru-li to jako autentické poznámky, nadrapané do notesu za jízdy vlakem. Zajímavé postřehy, hezké obrazy -- ve vlaku člověka napadnou věci... K tomu, aby takové poznámky mohly být zveřejněny, jim (dle mého) chybí finální úprava; aby si je čtenář lépe užil. V první řadě aspoň odstranit překlepy. Přes všechny výhrady tvým telegrafickým cestopisům fandím.

perverzni kolace mne zaujaly*

Josephina
29. 09. 2012
Dát tip
ulice, co končí mořem, moc jich neznám, ale je to to nej

Kapsa
29. 09. 2012
Dát tip
T.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru