Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

DŽARDA A BORDEL

30. 09. 2012
24
22
1812
Autor
brackenridge

V neděli to byly tři týdny, co si Džarda neuklidil v bytě. O křečka se sice staral vzorně a jemu v teráriu měnil piliny obden. Kuchyňský stůl byl však zaplaven hromadou novin, prázdných hrnků od instantní kávy a panáčků z Člověče nezlob se.

Sousedka Dorazilová si stěžovala Džardovi u výtahů:

„Začíná to tu smrdět. A táhne to z vašeho bytu.“

Nepatrně se usmál. Chtěl si to přece jenom vyzkoušet. Co se stane, když jednou neuklidí. Nevyluxuje. Neutře prach. Nevyhodí odpadky. Jenže pak se z toho stala taková hra. Když už to vydržel pět dní...

A vůbec, komu to vadí? Džardovi a křečkovi vůbec. Dorazilové zase hodně.

Odcházel na autobusové nádraží Zvonařka a tělem mu probíjela vlna adrenalinu. Velkopansky si odplivl na chodník. Žije na hraně. Riziko. Nebezpečí. Rebelie. Má doma smrad, špínu a bordel. Určitě je to trestné. Alespoň nějaký druh přestupku. Za chvíli bude mít na krku chlupatý. Nasadí mu klepeta a vrazí ho do basy. Asi si tam nechá udělat kérku.

Autobusy přijížděly a odjížděly. Džarda je s drsňáckým úšklebkem pozoroval. Jednou také nastoupí a někam pojede. Třeba do Lomnice nad něčím. Uprchne tam před rukou zákona. V pět konečně dostal hlad a vrátil se domů.

Křeček potěšeně kvíknul. Podlaha zářila laminátovým leskem a na plotně čekal hrnec buřtguláše. Džarda se zklamaně posadil ke kuchyňskému stolu a v posledním rebelském záchvěvu záměrně převrhl ukazováčkem slánku. Je po všem.

Desparádo je mrtev. Matka mu ty klíče od bytu nikdy nevrátí.


22 názorů

Diana
23. 06. 2013
Dát tip
Super! Úplně ten chlívek vidím! :-)))*

100Wzarovka
02. 10. 2012
Dát tip
tak nevím, bordel je znakem, že je všechno v pořádku nebo že jsi v pořádku Ty?

Dave Lister
01. 10. 2012
Dát tip
copak z chaosu nepovstal vesmírný řád??já bych se toho nebála.nakonec by sám našel způsob..nebo taky ne, pravda, jsou i tací, co je našli zadušené mezi tunama bordelu..tato cesta holt není pro slabé a málo geneticky vybavené.

VH64
01. 10. 2012
Dát tip
Pěkňoučký! A málem mi to uniklo! Lomnici nedoporučuju. Z jedný Lomnice přijela spolužákovi vytřít maminka až na kolej. Tak čistou podlahu Strahov neviděl, co tam ty koleje postavili.

Alegna
01. 10. 2012
Dát tip
:)))))*

Dave Lister
30. 09. 2012
Dát tip
jo to mě pobavilo já su na bordel machr "(ale džarda je trdlo ..dávat matce klíče je sebevražda.

sveřep
30. 09. 2012
Dát tip
jo jo

je, dik za precteni! :-)

Janina6
30. 09. 2012
Dát tip
:-)

mimochodem: ten smrad tam zůstal po pohádkovém dědečkovi :o)

Sebastiana
30. 09. 2012
Dát tip
*

Pregnantně popsáno. Ano, matka. Matka je vina tím, že mi bránila odjet s bandou komediantů daleko do cizích, neznámých krajů, kde bych nepochybně dosáhl závratných úspěchů. Celých šestnáct let jsem po tom toužil. Pak už to nemělo cenu. ((-:

pedvo
30. 09. 2012
Dát tip
Parádní myšlenkové pochody od žití na hraně až po úprk před rukou zákona do Lomnice nad něčím. Pointu označuji za krutou.

StvN
30. 09. 2012
Dát tip
Fajn pointa. Druha veta drhne.

:))))))))))) chudááák!!!

srozumeni
30. 09. 2012
Dát tip
To nemá chybu,moc pěkné...***

Kapsa
30. 09. 2012
Dát tip
: )))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru