Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

POHLAVÍ PONORKY pokračování3

16. 10. 2012
24
15
1699

…..... první noc víkendu proběhla oteplováním a nadšením švagrůvky z nové elektronické cigarety. Obrovitá velikost v metalíze jí propůjčuje nádech obrazu ze špeluněk francouzských pijaček Absinthu. Vychutnává svá slova a příchutě cizokrajných plodů doplňuje vínem i posunky dámy. Jen dočasně. Pak jsem osiřel. Vzal jsem tabletku, zapil zbytkem slivovice a šel spát. Ráno netuším, že už jsem vzhůru. Pocit který neznám, hodně, hodně let. Tělo leží bez známek bolestí a snad i přítomného času. Ta lehkost. Zdraví by se dalo rozdávat. Opatrně si sedám, nic, jen vzpomínka, že to bývalo normální. Svit slunce přetrhl příjezd "dětí", je fajn. "Holky" se probírají a berou útokem jídlo. Taky jsem do sebe něco nasoukal a čekám, až se vrátí z hřibů. Večer vypukla grilovačka, šmejdící pes i dobrá nálada stupňuje svou snahu. V nulatři šestnáct začíná pršet, to už registruju jen já. Tak honem, rouru do druhého sudu, spát. Nejde to. Příští týden bude zábavný. Příjdou na to, co už dávno vím.

Mokrý odjezd, tchýně zavírá bránu, neděle pryč. A Bůh stále odpočívá.

Plíce je opět přeplněná, noc se přizpůsobí, neubývá. Dopledne nemocnice narvaná, v čekárně po dvou hoďkách dočkám polední přestávku, jdu kouřit a zeptat se sestřiček, těch kouřivých, jestli neví, kde najdu zřízence. "Karel už nežije, vy to nevíte? Už je to dávno, asi týden, že Maruš? Praskly mu bércové vředy, našli ho u ledniček až když umřel starší pán z géčka." Nechal jsem tam nezapálenou cigaretu a šel se podívat do míst, kde tenkrát pršelo. Kromě lidí prázdno.

Před druhou se loučím s doktorem, omlouvám své zakuckání a dodávám. "Pane doktore, ale opravdu jsem nedýchal ústy. Jsem trochu jinak. Pravá dírka je roura přímo do plic, levá nedýchá. Zní to jinak, než jste zvyklý." Zvedl obočí a mne nenapadlo nic jiného, než říct nashledanou. Cestou k autu jsem se dvakrát otočil, jen tak. Co kdyby náhodou ….....


15 názorů

+++ promiň..že nepíšu komentáře..nějak prostě nemůžu..


Kapsa
21. 10. 2012
Dát tip

T.


bezvadne, strhujici T


NaNov2
18. 10. 2012
Dát tip

*******


*


8hanka
17. 10. 2012
Dát tip

Ferko, co mi to robis? Par dni tu nie som a...prosim, dychaj este...

***********************************************************************


Tony.cs
17. 10. 2012
Dát tip

***** ...jsi pašák :-)


Oldjerry
17. 10. 2012
Dát tip

Pohledy odjinud. Já mám teď už nějaký čas klid - ale furt! jsem ve střehu (:-D... Já se domnívám, že tuhle reportáž i s tím co je mezi řádky skutečně prožije jen ten, kdo to prožil - na půl cestě z kopečka... *


Nemám, co dodat*


Hesiona
16. 10. 2012
Dát tip

Sedmičku. (neumím na netbooku najít hvězdičky, ale takhle to stejně vypadá líp :)


Čudla
16. 10. 2012
Dát tip

Velice čtivé.. *


Stavák
16. 10. 2012
Dát tip

dost dobrý*


srozumeni
16. 10. 2012
Dát tip
******* zase sedm,vsak vis,ze pro stesti.

Alegna
16. 10. 2012
Dát tip

četla jsem bez dechu*


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru