Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Domov 3.díl

18. 10. 2012
0
0
1150
Autor
katt-chan

Domov třetí díl

Proč vás to zajímá? Zeptal se Naruto ženy, která na něj shlížela jako na odpad. Rozhlédla se po chodbě a přivolala mávnutím ruky nějakého muže. „Jsem pověřená tě odvést zpátky do dětského domova dokud se tvůj pěstoun nebo příbuzný nezotaví, protože nejsi plnoletý musíš jít se mnou, pokud budeš klást odpor tady Igor se o tebe postará!“ Naruto nevěřil vlastním uším co s ním mají za plány a rozhodně nechtěl opustit nemocnici. Nakonec si uvědomil, že vlastně nemá na vybranou a tak se pomalím loudavým krokem rozešel k východu z nemocnice. Venku ho dostihla sociální pracovnice i s ostrahou a řekla“hodný chlapec, hlavně že sis uvědomil kde ti bude lépe“ a chtěla ho pohladit po vlasech, ale Naruto ucuknul jako by ho chtěla praštit. Nasoukal se do auta, které vypadalo, že se každou chvíli rozpadne a vzdaloval se od nemocnice, i když hrozně nerad a nejraději by vyskočil z jedoucího auta a rozeběhl se ke Kakashimu do pokoje. Sám věděl, že je to zbytečné, protože by ho odvlekli klidně i násilím.

Celou cestu se díval z okénka jak ubíhá kolem krajina a najednou auto zastavilo, protože byli na místě. Naruto vystoupil a přečetl si název na vratech. “ Dětský domov Svatého Petra, to snad ne už jsem tady zase!“ Dokonce dostal i stejný pokov a jak si všiml nic se nezměnilo, teda skoro nic jen pár dětí ubylo a nový se zase nastěhovali. Lehl si na postel a po chvíli usnul vyčerpáním z událostí celého dne. Probudil se až pozdě odpoledne, když mu někdo klepal na dveře a ptal se jestli může vejít. Dovnitř nakoukla sociální pracovnice a nesla na podnose oběd. „Nepřišel jsi k jídlu tak sem ti ho přinesla, doufám že jíš rámen.“ Popřála mu dobrou chuť a odešla, aby se mohl v klidu najíst, ale Naruto se neobtěžoval ani slézt z postele, sice byl rámen jeho nejoblíbenější jídlo, ale prostě ztratil chuť cokoli dělat natož jíst. Dál ležel na posteli, až do večeře, kdy přišla znovu ta paní, aby mu odnesla talíř a jak viděla, že se toho ani nedotkl jen si povzdechla a odešla. Napadlo jí, že až bude mít hlad a nebo na něco chuť příjde sám. Takhle to bylo i další den a Naruto ještě nevyšel ze svého pokoje, nakonec jí to nedalo a už naštvaná se připravila dostat ho s té smutné nálady, která prostoupila celým pokojem. Jaké to pro ní bylo překvapení, když otevřela dveře a pokoj zel prázdnotou, jen otevřené okno a v něm vlající záclona. Hned jí došlo, že utekl a taky věděla kde Naruta najde, proto nikoho nevolala, že se ztratil, ale vzala si bundu z věšáku a  popadla na stole klíčky od auta a mířila směrem k nemocnici. Dorazila tam docela za krátkou dobu a vyptávala se všech sestřiček a dokonce i ošetřujícího lékaře jestli tady nezahlédli mladého kluka z blonďatými vlasy. Nikdo tady Naruta nespatřil a to bylo moc divné. Konan jela zpátky do domova a nechala nahlásit útěk Uzumaki Naruta. Jeho fotka byla vyvěšena snad v každém obchodě a Kakashiho v nemocnici hlídala policie, kdyby se náhodou objevil tam.

Naruto se vrátil zpátky do domu, kde si vzal nějaké jídlo a oblečení a utekl se psem v patách do lesa na svoje oblíbené místo, nikdo o něm nevěděl, protože bylo schované za hustým houštím. Naruto se propletl zvířecí stezkou a došel přesně do středu palouku, kde se pásla zvěř. Jakmile ho spatřili vyděsili se a dali se na úprk do okolního lesa. Pes okolo něj skákal a proháněl se po palouku, protože byl celou dobu zavřený v domě a potřeboval se proběhnout.

Naruto zamířil k velkému stromu vedle kterého stála postavená chatrč. Byla to náhoda, když to tady objevil, ale byl rád, že našel místo kde se dá přemýšlet a nikdo ho neruší. Trošku rozpadající se chatku opravil a zvelebil, aby si tady mohl odpočinout, dokonce si sem přinesl sirky a papír, kdyby potřeboval za chladné noci rozdělat oheň. Myslel na všechno a tak se v klidu natáhl na provizorní lůžko a v poklidu usnul.

Byl jsem unavený po cestě a dlouhém letu z Austrálie, ale už jsem se těšil, až budu doma. Z letiště jsem si objednal taxi, protože jsem dobře věděl, že strýček nemá o mém předčasném příletu ani tušení. Chtěl sem Kakashiho překvapit, ale když jsem stál před brankou do zahrady, bylo mi hned divné, že pes nepobíhá po zahradě jako vždy, když jsem se vracel ze školy.  Dům byl zamčený a tak jsem musel z kufru vyhrabat klíče a odemknout si, když se mi je nakonec podařilo najít odemkl jsem a vešel do domu. Hned jsem nahlas zvolal. „Strýčku jsem doma.“ Nikdo se však neozval a to mi nahánělo hrůzu, ještě se nestalo, abych přiletěl a Kakashi by nebyl doma. První co mě napadlo bylo pustit záznamník na telefonu. První co se ozvalo byla nahraná  zpráva a signál pípnutí, po kterém se má zanechat vzkaz.

„Ahoj dovolali jste se do domu Hatake Kakashiho a Uzumaki Naruta po zaznění signálu nechte vzkaz. Haf.“ Sasuke se díval na telefon a divil se kdo je to ten Naruto.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru