Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

DŽARDOVA PROCHÁZKA

28. 10. 2012
16
18
1633
Autor
brackenridge

Džarda se brodil sněhem na Špilberku. Bleděmodrá péřovka hřála jeho torzo, ale nešikovně si zapomněl čepici, rukavice i šálu. Sem tam minul mileneckou dvojici nebo pejskaře. Na stezce málem vrazil do dědečka, který se mu jednou přišel uprdnout do bytu a pak bez pozdravu zmizel.

Džarda přemýšlel, zdali má pokračovat v procházce směrem Zelňák, když je taková zima.

Nakonec situaci vyřešil: Narazil si kapuci až po oči a ruce zabořil po předloktí do huňatých kapes.

Když konečně dorazil do města, spatřil poblíž Kapucínské hrobky bývalého spolužáka ze základní školy. Džardovi se nijak zvlášť nechtělo s ním zapřádat rozhovor, proto přivítal spolužákův předstíraný pohled opačným směrem a pokus o rychlý úprk. Spolužákova rovnováha byla bohužel náhlým startem narušena. Uklouzl na neposypaném úseku. Po rychlém ohledání situace Džarda usoudil, že nemá jinou možnost, než spolužákovi přispěchat na pomoc.

„Nestalo se ti nic?“

„Sakra… Né, jsem v poho. Ježiš, Džarda ze základky!“

„Ahoj, Kotelníku!“

Spolužák pochválil Džardovi bleděmodrou péřovku. Džarda poděkoval a pochválil spolužákovi tmavě zelenou péřovku. Spěchali. Vyměnili si telefonni čísla s tím, že se brzy sejdou na pivo. Obě telefonní čísla byla falešná.

Džarda pokračoval v procházce. Architektura budov ani předvánoční výzdoba ho nezajímala. Nakukoval do výloh a prohlížel si věci, které nechtěl, ani nepotřeboval. Dvakrát zakopl, ale ani jednou, na rozdíl od Kotelníka, neupadl. Po půl hodině se rozhodl, že je s délkou i kvalitou procházky spokojen a vydal se na tramvajovou zastávku. Když nastupoval, bylo mu jasné, že příště půjde raději na Zvonařku, pozorovat autobusy.


18 názorů

Diana
23. 06. 2013
Dát tip
Džarda se umí nudit, dělat nepořádek, ale čím se Džarda živí? Uvítala bych Džardu v práci - to musí být teprve hustý! :-)))

sharik
29. 10. 2012
Dát tip

začíná mi bejt postavy Džardy líto. vytvořila sis někoho, koho nesnášíš a vybíjíš se na něm? :D ale jinak moc dobrý, tip.


Stavák
28. 10. 2012
Dát tip

to už pak nebude taková zábava ;)  *


srozumeni
28. 10. 2012
Dát tip
*****

Dave Lister
28. 10. 2012
Dát tip

jo, a taky na škopek, konečně..čumím tady na krýgl Starobrno  čornutej kdysi  z knajpy a už se fakt těším, jak si někam sednu s kámošem.Jen už ty hospody ubyly asi..z čeháčka je mekáč, a vůbec..


Čudla
28. 10. 2012
Dát tip

/*


diky!!! na spilas a na zelnak!!!!

 


DL: :-) no ja nevim, on je dzarda zatim tak nejak asexualni... :-DDD


Dave Lister
28. 10. 2012
Dát tip

až půjdu za týden konečně Brnem, zajdu si za tebe na Špilas :)


Dave Lister
28. 10. 2012
Dát tip

:) holt někdy to se spolužákama tak chodí..eště že už má Džarda aspoň modrou bundu, to seš na něj teda hodná :) a co Džarda a baby??


:-))))


Pořád super (a trochu smutný :) ), ale umíš to líp, brouku...


VH64
28. 10. 2012
Dát tip

Není každý den posvícení...

 

Bleděmodrá péřovka, to muselo být za spoustu kofol!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru