Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Domov 10.díl

09. 11. 2012
0
0
1128
Autor
katt-chan

 

Domov desátý díl

Na nočním stolku začal vyzvánět mobilní telefon a tak Sasuke natáhl ruku a poslepu zamáčkl budík, který ještě v noci nastavil. Konečně nastalo v domě ticho, neuběhlo ještě ani pět minut a mobil zase začal zvonit. Tentokrát se Sasuke přinutil k tomu, aby vstal a podíval se na mobil, pak mu to došlo nastavil na něm opakované buzení, aby nezaspal, protože se měli ráno dostavit na policii sepsat hlášení a žalobu. Nejdřív si odskočil do koupelny, aby spáchal ranní hygienu a pak chtěl vzbudit Naruta, aby se stihl umýt a převléknout. Sasuke nakouknul do pootevřených dveří, ale postel byla prázdna, rychle seběhl po schodech a prohledával pokoj po pokoji, když ho našel kramařit v kuchyni.

Sedm ráno to jsem nějak brzo vzhůru, to bude asi tím, že mám hlad pomyslel si Naruto a vykutálel se z postele a nejdřív zamířil do koupelny. Jen se ošplouchl v umyvadle a letěl do kuchyně hledat něco k jídlu. Otvíral jednu skřínku za druhou, ale nic, na co by měl chuť nenašel. Nakonec si vyskočil na linku a čekal, až se vzbudí Sasuke. Nečekal ještě ani pár minut a do kuchyně vletěl bratránek a zabrzdil až o židli, kterou převrhl a ještě na ní sletěl.

Naruto se začal dusit smíchy a dodal. „Že ty si dneska vstal špatnou nohou?“ Dál se chechtal, až ho bolelo břicho. „Moc se nesměj musíme na policii a do nemocnice, ale teď uvažuju jestli tě nedovezu rovnou do blázince.“ Rychle ho pobídl ke dveřím, protože už teď měli malé zpoždění, ještě se cestou museli zastavit v pekařství, aby mu Naruto nepošel hlady a pak se rychle vydali na policejní stanici. Ve vchodu museli projít detektorem kovu a teprve potom mohli jít na informační oddělení, kde se museli nahlásit a předložit doklady totožnosti. Bylo jim řečeno, aby se posadili na lavičku k nějakému rváči, který měl na rukou pouta a rozvaloval se skoro přes celou lavici, že i kdyby chtěli tak by se tam nenamáčkli. Po čtvrt hodině si pro ně přišel policista a vedl je několika mřížovými dveřmi, které za nimi rovnou zamykal. Dovedl je asi do středu policejní stanice a otevřel dveře do nějaké kanceláře. Ještě jim sdělil, aby vyčkali na příchod inspektora, který má případ na starost a odešel si po své práci. Zabouchl za sebou dveře, které měli ze vnitř kulatou kliku a klíče v zámku chyběli, takže se cítili oba dost nepříjemně. Naruto se ošíval a klepal jak osika, očima těkal po místnosti a bylo vidět,že je hodně nervózní. Během chvíle bubnoval prsty o stůl a  o minutu později poklepával nohou. Sasuke to nesl dost špatně, protože se potřeboval soustředit, aby byl schopný vylíčit události jak se stali a neblekotal nesmysli, jenže Narutovi výkyvy ho dost štvali a rozhodili jeho sebevědomí. Nezbývalo mu nic jiného než Naruta trochu uklidnit. „Jestli s tím nepřestaneš tak tě doma hodím do sudu se studenou vodou!“ Vyhrožoval, to konečně Naruta nakoplo a trochu se zavrtěl na židli, ale jinak bylo v místnosti hrobové ticho. Čekali docela dlouhou dobu, když se Sasuke otočil směrem ke dveřím, protože zaslechl klapavé kroky, jak se někdo přibližuje chodbou. Za chvíli bylo slyšet šramocení klíčů v zámku a policista v nažehlené uniformě vešel do místnosti a posadil se do křesla za stolem.

Podíval se z jednoho na druhého přísným pohledem a vysvětlil jim co po nich bude chtít vědět a započal sepisovat události, které mu Sasuke v klidu odříkával a jen občas se na něco zeptal, když dopsal, ještě zkontroloval všechny náležitosti a pak na ně uhodil. „Doufám, že nelžete, protože jediný co nesnáším je podlá lež!“ Oba se lekli, když v tu samou chvíli, kdy je policista seřval se otevřeli dveře a dovnitř přivedli nějakého výrostka s obvázanou hlavou.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru