Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

G - Pračka

24. 11. 2012
6
8
1184
Autor
VH64

  

Pračka    

     Když jsme se přistěhovali do domečku, nebyla v něm pračka. Chtěl jsem jí koupit, protože jsem sám neměl a být závislý na víkendových cestách ke G mi připadalo nepraktické, ale Helen byla rychlejší.
     Helen je Angličanka, pracovala s námi společně v jedné firmě, brzy po příchodu se s čímsi ocitla v nemocnici – v pro ní cizí zemi, a pan ředitel pověřil G jako jednak svojí osobní asistentku, kterou měl první pro jakékoli pověřování po ruce, jednak jako jedinou osobu s dostačující úrovní angličtiny a to dokonce britské, jí pravidelně navštěvovat. G zadaný úkol odpovědně plnila a Helen, která se zřejmě nikdy nedozvěděla pravou příčinu jejích návštěv, se s ní sblížila asi o deset let dřív, než by jinak jako správný Brit udělala.
     Půjčila nám pračku, kterou si pořídila na minulé štaci ve Francii. V Čechách měla pronajatý zcela zařízený domek u Prahy, pračka stála bez využití v garáži, v mnohavrstevném stěhovacím zábalu, jak jí před dvěma lety přivezla. Protože má Helen na francouzské výrobky zcela jednoznačný názor, častý i mimo ostrovní království, koupila pračku německou. V konečném uspořádání tak vznikl pravděpodobně světový unikát – Jihočech a Západočeška prali ve Středních Čechách na německé pračce koupené Angličankou ve Francii.
     Koncem týdne jsme s Arnoštem pračku od Helen přivezli, v sobotu jsem nejdřív sám odmotal všechny vrstvy ochranné bublinkové fólie, potom jsme s G instalovali. Já pošupoval, jak bylo třeba a jak G velela, G zapojovala, jak to šlo a hodilo se. Když byla pračka zapojená a na místečku, stáli jsme kousek od ní a spokojeně jsme na ní koukali.
     Mě v tu chvíli napadlo, že by nebylo od věci jí hned vyzkoušet. Postavil jsem si k ní G, jemně jí vysadil nahoru, ona sáhla za hlavu do poličky pro krabičku, která tam nikdy předtím nebyla, a zneškodnila si mě. Nejenom, že jí to napadlo dřív než mě. Jí to napadlo dřív, než jsme pračku s Arnoštem přivezli, a připravila se. Ženská. I takhle mrňavá.
     K prvnímu praní jsme se dostali s asi půlhodinovým zpožděním.


8 názorů

VH64
13. 12. 2012
Dát tip

Květoňi, hned v následujících kouscích odhalím, že to G vždycky s odhadem věcí příštích tak skvělé neměla, takže by to nebylo ani na Libuši.

Aleši, s tím zkušenost nemám, ale určitě se uplatňují preference všelijaké. Například všichni moji Rómové perou v pračkách ROMO.

Potomku - no dovolte pane! Já na předpírce nespořím, tedy nešetřím.

Kočkodane, přesně tak. Jen mě napadlo, jestli v tom právě nebyla chyba.

 


VH64
13. 12. 2012
Dát tip

Děkuji uctivě!


Kočkodan
24. 11. 2012
Dát tip

G tedy na rozdíl od pracky buben mít nebude. :-)


na takové věci byla výborná poskakující Tatramatka :o)


Alegna
21. 11. 2012
Dát tip

:)


Ženská jedna předvídavá, až z ní jde strach. Nejmenuje se náhodou křestním Sibyla?


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru