Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

SINGLE

04. 12. 2012
4
7
874
Být single v 37 letech nemusí být až tak špatné. Co si uděláte, to máte, co nikoliv, tak to velkoryse přehlédnete. Nikdo za vás ve vaší domácnosti, a zpravidla i jinde, sice nic neudělá, ale nemusíte se zase trápit výčitkami k partnerovi či nedej bože k rodičům, pokud tedy máte to „štěstí“ a stále, i v tomto věku, žijete pohromadě. Můžete nadávat maximálně jen sami sobě. Často si vystačíte zkrátka sami. Někdy s chutí a radostí, jindy s nutnosti a s pocitem, že vám nic jiného nezbývá.
 
Tyto myšlenky trudomyslnosti si ale raději nepřipouštějte, pokud nechcete zobat jedno balení antidepresiv za druhým a líčit svůj těžký a osamělý život svému chápajícímu  psychoterapeutovi. Pokud už ho máte. Zvolejte sláva! Když máte štěstí, stane se z něj kámoš, kterému se spousta věcí snadněji vyklopí, než komukoliv jinému, a vy víte, že to u něj, na rozdíl od některých kamarádů – drben, zůstane pod pokličkou. Navíc můžete zažívat příjemné spojenectví až spiklenectví.
 
Jste sami? Hurá! Máte konečně čas na sebe a své koníčky. Pokud mezi ně ovšem nepatří jen pravidelná docházka do nejbližší nálevny, je to v cajku. Ta nejen, že leze singlovi do peněz, ale hospodské tlachy se brzy omrzí. Intelektuální kavárny to svými tématy obvykle nebývají. Ano! Váš volný čas se pro vás musí stát spojencem, přítelem a útočištěm, nikoliv pustou prázdnotou s výčitkami z minulosti či prahnutím po lepších zítřkách.
 
Samotnému ve svém čase se také lépe čelí atakám „dobře míněných otázek“ od přátel nebo rodinných příslušníků: „Tak co ženský? Je něco na obzoru? Ty ještě nejsi ženatej? A co děti?“ Tyto otázky vás ve vaší samotě jistě taky napadnou, ale díky svým širokým zájmům je v klidu zaženete na ústup. A kdyby přece odolávaly, máte přece svého psychoterapeuta, s nímž se na ně vrhnete a společně je rozcupujete na kousky.    

7 názorů

srozumeni: díky moc...no cítím to tak, tak jsem to tak napsal


srozumeni
29. 12. 2012
Dát tip
Mne se to libi,dokonce dost. Mam ve svem okruhu lidi par takovych lhdicek,presne tebou popsanych,i zenskeho pohlavi. Tam se to nelisi,jen jeste obcas zaslechnou navic vetu o biologickych tikajich hodinach. Myslim,zes to vystihl dokonale...***

pro ty, co příliš nechápou text ...je to ironický či sarkastický "návod" nebo glosování toho, jak se ze samoty nezbláznit a vidět na ní i pozitiva...:)


StvN
07. 12. 2012
Dát tip

Absolutně jsem nepochopil, cis tím chtěl vlastně říct. Je to takové neurčité, chvíli to zní jako nějaký návod, chvílemi člověk neví, jestli to vnímáš pozitivně nebo je za tím skrytá jakási žluč, těžko říct. Je to nejasné.


délka ok, čekal jsem nějakou údernější pointu...


njn, je to delší...ale děkuju...:)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru