Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Masáž nemorálními pohádkami

05. 12. 2012
0
1
867
Autor
Pan Ryback

A už jsou zase tady. Jak jinak, je jejich období. Pohádky se na nás pomalu hrnou ze všech stran a jejich přítomnost exploduje s vánočními svátky, kdy naplno obsadí televizní obrazovky.
Když jsem byl malý, rodina mi na pohádkových příbězích ukazovala dobro, zlo a lež. Druhé prý vždy prohraje, třetí má krátké nohy a brzy mu dojde dech. Pouze první varianta je správná. Fajn, jenže co morální pohled?
Díky informacím, které jsem načerpal na sociální síti, jsem se utvrdil v názoru, že nic není jednobarevné. Ani pohádky. Jasně, hloupý Honza sice rozvázal panovačné princezně jazyk a potěšil lidi v celém království. Ovšem než aby doma makal, raději odešel do světa rozumovat a tahat za nos vojáky i sedláky. A to ještě líbal ženskou, kterou znal sotva minutu. To si nedovolili ani v Peříčku…
Když už jsme u té erotiky (Obušku, z pytle ven raději zcela vynechám), úplně svatá nebyla ani Sněhurka. Dokonale využila svého vzhledu, nakvartýrovala se do cizího baráku a ještě spala se sedmi chlapy, byť jim příroda na velikosti spíše ubrala. A protože měla zřejmě vyšší cíle, vzala si nakonec bohatého prince. K dobru ji lze přičíst pouze to, že neměl devadesát let.  
Ještě dál zašel Jeníček s Mařenkou. Uznávám, neměli to jednoduché. Fotr je pod tlakem matky vyhodil z domu, a tak se protloukali, jak se dalo. Že skončili na perníku, se možná dalo čekat. Ale že ještě zamordují důchodkyni, která chtěla, aby si po všech těch probděných nocích trochu spravili figury, to už je na kriminál. Nebo aspoň na polepšovnu.
Do vzoru pro děti má daleko také Popelka, kterou v televizi dávají pravidelně dokonce na Štědrý den kolem osmé večerní. Těžko se pak rodiče mohou svým potomkům divit. Zatímco totiž předpokládají, že spí u kamaráda či kamarádky, oni trajdají po nocích a tancovačkách. Musím se jich zastat, protože na rozdíl od Popelky použili aspoň výmluvu. Hlavní hrdinka, jejíž známou představitelkou je Libuše Šafránková, zdrhla pařit rovnou z domu.
S podobnou reputací se ve společnosti promenádovala Jasněnka. Usmolený švec pro ni přilétl a odvedl ji uprostřed noci. A jestli mohu někomu radit, rozhodně nenechávejte děti koukat na Otesánka. Těžko byste je pak dostávali z Mekáče. Stejně tak důležité je, aby si nezačali nějaké hrátky s čerty, páč s těmi rozhodně nejsou žerty. Pokud se to rodičům po této vánoční masáži podaří, budou mít z pekla štěstí.


1 názor

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru