Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Domov 13.díl

06. 12. 2012
0
0
1327
Autor
katt-chan

 

Domov

13.díl

„Posaďte se, ať vám v klidu můžu říct co je nového!“ Přikázal bratrancům doktor a počkal, až se trochu zklidni a v pokoji bude vládnout naprosté ticho. Naruto ještě zakašlal a Sasuke se zavrtěl na nepohodlné posteli. Oba zaměřili svůj pohled na doktora v bílém plášti a čekali, co z něj vyleze. Konečně si doktor mírně odkašlal a to kluci věděli, že už se blíží chvíle pravdy.

Ještě přemýšlel jak nejlépe jim sdělit novinky, aby pochopili co se změnilo a pak spustil. „Jak jsem vám říkal již minule váš strýc Hatake Kakashi byl na dalších testech a vyšetření a já zrovna před chvíli dostal výsledky z laboratoře. Na to jak bylo Kakashiho tělo zasaženo se mu rány a zlomeniny hojí, až překvapivě rychle a hlavně bez komplikací, tím pádem jsme ho dnes převezli na soukromí pokoj, protože začal bez obtíží sám dýchat.“ Naruto stěží vstřebával nové informace, ale byl rád že je strýčkovi lépe. Na  Sasukeho tváři poprvé od dob co se poznali viděl Naruto upřímný usměv a oddych od starostí. Doktor se snažil vše vysvětlit bez obalu a zbytečných lékařských názvu, aby pochopili, že jejich strýc se pomalu uzdravuje a jeho stav se den ode dne lepší. „Další věc je, že se na dvě minuty probudil z těžkého kómatu , ale opět do něj upadl, i když je teď lehčího rázu, je velká pravděpodobnost, že se probudí. Otok na mozku se dal na ústup a vše nasvědčuje tomu, že by se mohl do dvou měsíců probudit  a zůstat při vědomí.“ Doktor si oddychl, když měl tuhle vyčerpávající řeč za sebou a hned poznal, že se oba cítí o dost lépe a zřejmě jim ze srdcí spadly obrovské balvany strachu. Sasuke se chtěl zeptat jestli by se na něj mohli jít podívat, ale nestačil ještě ani otevřít pusu a doktor jen přikývl a usmál se. Naruto se chtěl přesvědčit. „Opravdu za ním můžeme jít?“ V očích se mu leskli slzy, které se drali na povrch, bylo těžké udržet je za víčky a nezačít brečet štěstím. „Můžete a klidně na něj i mluvte, on vás uslyší.“ Doktor je vystrčil z pokoje na chodbu a ukázal na vedlejší dveře s poznámkou. „Nebudete ho muset hledat po celém špitálu, dveře číslo osm.“ Naproti pokoji byla sesterna, kde neustále byla v pohotovosti jedna sestřička, aby měla dohled nad všemi pacienty. Doktor zmizel za jinými dveřmi a nechal chlapce, aby vešli sami.

 

Oba se na něj chtěli jít podívat. Naruto se nahrnul ke dveřím a potichu je otvíral, hned tápal pohledem po pokoji, až uviděl postel na které byli zatažené závěsy. Už chtěl vejít do pokoje, ale Sasuke ho předběhnul a když překračoval práh, všiml si, že má rozvázanou tkaničku u boty, ale to už přistál nosem zabořený do podlahy. Naruto se dusil smíchy, když viděl jak se bratránek už asi po sté válí na zemi. Sasuke se ohlédl a vraždil Narutův vysmátý obličej pohledem. Konečně se vyškrábal na nohy a po obličeji mu stékala krev, která odkapávala na zem. Naruto si všiml, jak Sasukemu teče krev z nosu a okamžitě běžel pro doktora, protože se lekl jestli se mu něco nestalo. „Co se děje Naruto? Něco se strýcem?“ ptal se doktor, ale Naruto jen zavrtěl hlavou a táhl doktora ke dveřím číslo osm, kde se opíral Sasuke o zeď a přidržoval si pod nosem kapesník. Doktor přiskočil k Sasukemu a pomohl mu lehnout si na lůžko. Hned mu sebral polštář a strčil ho pod nohy, aby byla hlava níž a krev přestala téct, po chvilce se mohl Sasuke posadit, protože mu bylo lépe. „Ještě koukej, aspoň pár minut sedět, aby se ti netočila hlava!“ Přikázal doktor přísně. Naruto se rozhlédl po zemi a pohled mu padl kapky krve na podlaze, které tvořili větší loužičku a v obličeji nabral nazelenalou barvu, jak se mu zvedl žaludek. „Vy jste mi teda dvojka.“ Uchychtl se a zmizel z pokoje dřív než polštář, který hodil Sasuke přistál na zavřených dveřích, kde ještě před pár vteřinami stál doktor.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru